Ma 156 res tok slab crash test?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

sine napisal/-a:Zanima me ali je alfa 156 res tako slabo prestala crash test kot je razvidno iz naslednjega posnetka saj bi me to resno odvrnilo od nakupa.
Zanimivo se mi zdi, da nikjer na internetu ni možno najti podatkov o crash testu (sem pogledal tudi po različnih tujih forumih pa je odgovor vsepovsod isti). Hvala za nasvete.

http://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU

Sine
mislm da to ni uradni chrash test, tko da ne mormo vedt kakšna je bla hitrost. pa avto je iz leta 1996. Več al manj vsi avti tega razreda so se tkole speštal takrat. zato pa je 159 za par sto kil težja :)
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Kje pa lahko vidim, če ima moja 156-ka air bag za kolena?
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

jagatinho napisal/-a:Kje pa lahko vidim, če ima moja 156-ka air bag za kolena?
nikjer ker ga nima :wink:
Uroš
Uporabniški avatar
garfild
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AlfaSud->33->Giulietta->GTV->75->145->155->164->156->147->159

pa če takole razpade ti noben airbag ne pomaga... #-o
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Se spet v nedogled ponavljajo takšna premlevanja... #-o

Vglavnem, takšni in drugačni varnostni sistemi, tako aktivni kot pasivni delujejo zaščitniško samo do neke mere. V najboljših primerih nekje do 65 km/h! Od tu naprej je pa samo še sreča.

p.s.: najprej preverite pri sebi, če imate v glavi vse zvezdice!ž

LP, Damijan
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jah, zato pa je nova 159 tok težja. Odločite se enkrat, boste raje izbrali za sekundo počasneje do sto al da boste bli v sekundi mrtvi :)
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Damijan napisal/-a: Vglavnem, takšni in drugačni varnostni sistemi, tako aktivni kot pasivni delujejo zaščitniško samo do neke mere. V najboljših primerih nekje do 65 km/h! Od tu naprej je pa samo še sreča.

p.s.: najprej preverite pri sebi, če imate v glavi vse zvezdice!ž

LP, Damijan
=D> =D>
Točno tako! Ford je pred leti naredil raziskavo, katere zaključek je bil, da air bag "lahko" ublaži posledice prometne do 70km/h. Vse, kar se zgodi pri večji hitrosti, je odvisno od sreče. V skrajnih primerih lahko zračna vreča celo škoduje...
ranso
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: okoli mb

Servus, jaz bi rad povedal da je bila 156 avto leta 98 in potemtakem ni iz masla narjena. Sam sem z 156 doživel totalko od sprednjega dela avta ni kaj dosti ostalo, je pa ostala kabina cela + sprožli so se airbagi kar je blo važno, da sva z sopotnikom ostala popolnoma cela. Alfa je varen avto! :|
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz sem tudi doživel čelno totalko s alfa 147 in jo odnesel brez praske. Slike ste večinoma videli, tako da sem tudi jaz prepričan, da je alfa varen avto.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

moj kolega si je lastil 156 1.9 JTD 2003 letnik... zaradi vpliva alkohola je imel tesko nogo in naredil totalko. zaletel se je v semafor in ga je nato odbilo se v betonski ZID. avto popolnoma unicen. vsi potniki brez praske. njegove besede.. sigurno ko zberem denar kupim spet 156.... ker po njegovem obcutku avto nudi zelo dobro varnost.

moje misljenje je podobno saj sem imel raznorzno paleto avtomobilou v lasti in najbolj varnega se pocutim prav v alfi.

LP
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member

Danes na obvoznici: ženina 156 SW (2003l) vs Ford S Max. Na srečo oba brez poškodb. Ford prehiteval tovornjak, ter izsilil ženo na prehitevalnem pasu (peljala po omejitvah)

Alfa
Slika

Ford
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

o s****, ford je skor brez praske, alfa pa cist sesuta!
Slika
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member

eno vprašanje (sicer ne paše v to temo, sorry). Baje se da naknadno 1 mesec po registraciji še vzeti kasko pri zavarovalnici. Je to res?
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

A misliš da je res tako nedolžno, kot zgleda? Če je alfica utrpela tako škodo, je ford tudi... Kaj pa zmečkljive cone odzad? Dvomim, da je vse "celo" kot daje slutiti slika :-k
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

OFC napisal/-a:eno vprašanje (sicer ne paše v to temo, sorry). Baje se da naknadno 1 mesec po registraciji še vzeti kasko pri zavarovalnici. Je to res?
Pod pogojem, da je avto cel...
Odgovori
  • Informacija