Temnenje stekel!!

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

ima keri zatemnjeno na avtu starejsega letnika ?
keri je brez homologacije
super
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Naredijo ti kartonček, če ga nimaš. (50€).
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Če je avto do letnik 93' in brez kartončka ti ga oni naredijo, če je pa novejši in ga ni moraš iti h zastopniko znamke v slo da ti izdajo kopijo homo. kartončka in z njim greš na a-test, kjer prepišejo podatke iz kopije na novega (katerega ti oni potem izdajo) in potem pošljejo kopijo nazaj na zastopnika, da uniči to kopijo :?

Pač malo več denarja in časa gre..... :doubt:
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Zasledil sem nov predlog zakona za temnenje stekel, zdaj pa rabim interpretacijo...

http://www.mzp.gov.si/fileadmin/mzp.gov ... 3_7_07.pdf

Kaj to pomeni, da bomo lahko tudi sprednje šipe zatemnili 30%, zadnje pa več?
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Drži , ker sem tudi jaz zasledil v eni reviji , ta zakon bi naj bil sprejet zaradi Uv žarkov ..al nekaj ..Če je zakon že sprejet pa nevem.
Uporabniški avatar
Xeon
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 TS; Toyota Auris TS

Vocko napisal/-a: Kaj to pomeni, da bomo lahko tudi sprednje šipe zatemnili 30%, zadnje pa več?
Tako piše ja. spredaj do 30% , ne vključuje pa zaščitnega pasu zgoraj na šipi (tisto je potem lahko gor tudi pri 30% zatemnjeni s folijo). Zadnje pa tudi piše koliko jih lahko zatemniš preden je treba dodatno opremit avto. Se pravi 70%.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer delno OT, a vseeno:
Je možno naknadno montirati prozorno atermično folijo na vetrobran? Kdo ve kaj o tem? (folija, ki omejuje prepustnost IR žakov, toplote)
Pri novejših avtomobilih je zadeva že serijska, integrirana v steklo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Če se ne vidi, ne vem zakaj nebi bilo možno. Moraš pa vedet, da ti potem tablica za ABC ne bo lovila čez to, če jo imaš.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Že, a mene zanima kje to narediti...glede abcja bi pa verjetno za retrovizorjem pustil "luknjo" za abc, da bi le-ta še vedno delal.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne vem točno kje, a videl sem da Foliatec ponuja tako folijo, tako da se to pomoje da naročiti pri vseh, ki uporabljajo Foliatecove izdelke za temnenje.

Malo pokliči pa vpraši.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

No, sem šel gledat na njihovo stran, pa to ni ravno mišljeno kot zaščita pred toploto, bolj kot zaščita pred vlomom in pri nesrečah. Ima pa tudi 100% UV filter, tako da bi sigurno pomagalo kar se segrevanja tiče.

http://www.securlux.foliatec.de/en/index.php

Tukaj je link, pa si malo preberi, če kaj takega iščeš.
pero
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Cerklje

Vetrobranskega stekla ni dovoljeno temniti niti procenta, dovoljena ni niti prozorna folija, ker potem ob karambolu vetrobransko steklo nima več take funkcije, kot bi jo moralo imeti, še vedno pa je lahko na vrhu prosojen trak

LP!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Eno vprašanjce.
Kako je z obratni procesom - torej odstranjevanjem folije iz šip, to sploh gre in na kakšen način se to počne?
Corleone
Alfa Junior
Alfa Junior

Odstranjevanje folije ni prav prijetno opravilo.. Sploh če ne veš kako se lotit tega, tako je bilo pri meni :)

Odstranil sem samo tisti trak na sprednji šipi ker se mi zdi da avto lepše zgleda brez tega. Folijo samo potegneš dol, problem pa je ko se lotiš čiščenja lepila ki ostane na steklu.. Probal sem z nitrom in acetonom pa ni bilo nekega učinka, lepilo se je samo mazalo po šipi..

Ko sem klical Lešnika (Foliatec) kjer sem temnil šipe mi je povedal da moram uporabiti navaden cet. S cetom in gobico sem nekak očistil pol šipe potem pa sem zgubil voljo.. Ostalo mi je očistil Lešnik ki je steklo našprical z vodo zmešano z cetom in lepilo spraskal dol z neko plastiko ki jo verjetno uporablja pri leplenju folije.. za vse skupaj je rabil je mogoče minuto :D

Odstanjevanja vseh folij se jaz definitivno nebi lotil :D
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Je že kdo temnil stekla tu:BLEKI: http://www.zatemni.si

Cenik storitev

3 vratni avtomobil – 120€ za komplet
5 vratni avtomobil ( limuzina ) – 140€ za komplet
karavan – 160€ za komplet
enoprostorec ( terensko vozilo, kombi..) – 170€ za komplet
V primeru, da se ne zatemni komplet avto ( se pravi brez prvih stranskih stekel ) je cena nižja.

Vaše izkušnje, mnenja?
Odgovori
  • Informacija