Puščanje goriva (diesel)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Že dalj časa (več kot 1 mesec) opažam lužo pod avtom spredaj na sredini (AR 156, 2.4) in me je sram priznati, da sem šele danes povohal, kaj bi to bilo. Po vonju sodeč je gorivo. Najprej sem mislil, da je kondenz od klime ali kaj takega in se sploh nisem menil za to.
Mi je bila pa sumljiva tudi poraba zadnje čase. S skoraj polnim tankom (56 l) sem prevozil samo 550 km. Povprečja ne znam izračunati, ker sem pozabil enačbo (šola je že daleč), ampak po občutku bi rekel, da je poraba nenormalno velika.
Pa še to. Je puščanje goriva nevarno?
Mi priporočate kakega serviserja, ki bi mi to čimprej zrihtal?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

povprečje maš 10 litrov, ogromno, potrjuje tvojo tezo o puščanju goriva

če je nevarno? boš vedel, ko boš nemočno opazoval kako se ti je avto spremenil v baklo

servis!!! najbližjega imaš avtotrade
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Se zna zgodit da pušča pri filtru goriva. Meni je tudi, čeprav ne v takih količinah. Edino s tem se lahko tolažiš, da se nafta ne tako hitro vžge kot bencin :lol: . Čimprej na servis.
Slika
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Malo odpri pokrov in poglej kje teče, če je res kar luža na tleh se mora videti. Mogoče je res samo filter za priviti, ali pa počena kakšna cevka. Če pa ne boš našel pa obvezno na servis! :?
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Sva zdajle s sosedom pogledala. Res pušča nekje pri filtru, ampak se ne vidi kje. Groza, kako lije kot iz škafa. #-o
Filter so mi menjali 30.5. letos. Ga lahko še reklamiram? Koliko je rok za reklamacije? #-
Možno, da mi že od takrat pušča, pa da tega nisem opazil, jao. #-o
Corleone
Alfa Junior
Alfa Junior

Se samo meni zdi ali imaš ti same probleme s tem avtom?

Če se dobro spomnim si kupil poceni uvožen avto, zdaj pa sami problemi.. Kriza ne. Upam da boš mel v bodoče več sreče ;)
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Nekaj problemov sem imel takoj na začetku, ko so mi na servisu rekli, da je bil zaleten. Še zdaj ne vem, če je to res.
Drugi problem je bil, da sem dobil samo en ključ in sem moral sam dati delati rezervo.
To je zdaj tretji problem. Možno, da so mi celo na servisu kaj zašuštrali, kos menjali filter.
Danes sem še malo gledal puščanje in sem opazil, da precej pojenja po parih minutah vožnje. Najbolj pušča, ko zalaufam avto.

Aja, pa CD loader sem moral tudi dokupiti, pa tubo za polnjenje gume. #-o
Pa nove brisalce itd. :)

Drugače je pa super. :lol: :?

Hvala za dobre želje. Naslednjo alfo bom kupil kar od koga s foruma, če bo možno.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Hja no moja je tudi uvožena, pa poceni je bila - cca 1000€ na leto gre vanjo ...
... zaenkrat v dveh letih. :lol:

Sicer nevem kako je z garancijo, vendar se mi zdi, da bi morala biti.
Drugače pa avto dvignit ali na kanal pa lepo zrihtat (po potrebi zategnit ali pa zamenjat). :wink:
Če bo slednje pa še lahko pregledaš kakšna je spodaj (ali je kje pošvasano, kaka harmonija, ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
andrejk
Alfist
Alfist

Iz filtra lahko pušča zgoraj (potrebno priviti celoten filter) ali spodaj, kjer je pritrjen senzor za vodo v filtru (potrebno priviti le plastičen nastavek. Že z roko lahko preveriš ali je filter privit ter ali je spodaj privit nastavek.
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Danes so mi zamenjali filter za nafto. Upam, da bo ta brezhiben.
Odgovori
  • Informacija