zamenjal avto

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

no fantje jaz sem zamenjal avto.in sicer sem prodal alfo 147 in kupil santa fe.sicer je to druga znamka ampak ostajam zvest alfi in n tem forumu.rad bi pa slisak kak komentar na mojo odlocitev oz. menjavo,hvala vsem.
srečno voznjo
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj poleg same velikosti avtomobila je vplivalo na odločitev?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

res je velikost avta je dosti vplivala na nakup,147 je pac mali avto in sporten.da sem kupil santa fe je bilo se odlocilno to ,da je avto visok ,ker se dosti vozim po makadamu,seveda 4 kolesni pogon,robusnost avta,o varnosti nebom govoril ker je relativno vse,je pa udoben za vozit in pregleden.no pa tudi umirit se moram na cesti.z alfo se tega ne da.vglavnem to je botrovalo zamenjavi,no pa alfa je dala svoje ze.dosti km sem imel in je bilo treba zamenjat.
srečno voznjo
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mene pa bolj zanima, zakaj si namesto recimo preizkusenih subarujev ipd vzel nekaj relativno novega->sam tega nebi mogel narest...(koker majo eni prot italjanom mam jest proti novincem-sploh ce majo h v znaku-pa kia-pa daewoo...)

jest osebno bi raje vzel subaru forester-ja(ali podobnega suv-ja)
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

no kot prvo hyundai ni nobeden novinec na nasem trgu,drugo subaru forester sploh ni podoben sana fe-ju.,tretje,subaru nima dizel motorja ima pa zelo dober boxser motor in 4kolesni pogon,pa stane tudi veckot ostali .nisem nasprotnik alfe sem jih imev 3,in ce bi imela alfa suv bi ga verjetno kupil,ker je jtd motor vrhunski.hyundaj pa ima micobusijev motor tako da ni panike in je japanar.sicer je pa korporacija hyundai zelo mocan na vseh tehnoloskih podrocjih.jaz sem bil z alfo zadovoljen in sem sedaj tudi z santa fe-jem.
srečno voznjo
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma men se tud dopadejo ti novejsi SUVi ala Santa fe. Fotr ma Grand Vitaro (ja vem ni SUV) in morm rect da je zakon za vozit. Sploh po telih nasih cestah ki so precej boge pa vijugaste. Preglednost oz. vidljivost je odlicna, zaradi "traktroskih" gum in visine avta ne cutis lukenj na cesti. Res mi je uzitek se pelt z Vitaro. Sploh pozimi za smucat ali pa za kak izlet na Vrsic :D Moti me le to da ima stalni 4x4 zaradi cesar je poraba precejsna kljub dizelskemu motorju. Pa ce speljujes v ovinek moras zaradi 4x4 pogona dati ful gasu in se slis ku da bi kaka pupa sedela za volanom :mrgreen:
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

saj nisem htel rect, da kdorkoli tle ne mara alfe...

predlagal sem pac del konkurence, saj tukaj mas se nissan terrano II /nevara toyoto landcruser/hilux .....razred je dokaj poln...seveda je pa santafe nekje najvec za ceno(ce ignoriramo marke)

ps
forester s plinsko napeljavo....trenutno ga ni disla ki bi me preprical v nasprotno...(mogoce sedaj ko bo fiat dal biturbo diesle..)
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

ja fant,poglej santa fe ni terenec.terano in podbno so pa cistokrvni terenci z reduktorjem in ostalo.nisem kmet in ne zivim v hribih zato ne potrebujem taksnga terenca.se pa rad zapeljem na makadam.tudi z ta nisko alfo sem se.kar se pa tice plina,pa to ni se razvito v slo.se pa strinjam ce bi bil plin zelo dostopen pri nas bi kupil vecji avto,je pa tudi res da moras potem vzeti najnanj V6 motor in dosti konjev da ni tolike izgube moci.to potem pa zisa stroske in mislim da se ne izplaca prevec.
srečno voznjo
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

a ja birdy kot vidim vozis 75,si imel kdaj v lasti dizla,se posebej alfinega.sem isto prej trdil da nebi vozil dizla,zdaj pa ga nebi menjal za nobeneda bencinarja se manj pa na plin.
srečno voznjo
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja prav si prebral, vozim 75 in to ne kerokoli 75 ampaq turbota, ki je bolj gokart kt katerikoli avto sem probal do sedaj(z izjemo 335Ci)

in ja diesel bmw 524 je imela moja mati dokler ni kupila nazaj bencinarja...

in ja velikokrat sem ze vozil 1.9 mJET in 2.4jtd...+veliko ostalih avtov in alf in ti iz prve roke povem da ga ni hyundaja ki bi me impresioniral....
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

ne pogovarjama se zdaj o hyundaju ampak o dizlu in bencinarju na plin.no vsak ima svoje mnenje.vcasih moras gledat tudi na stroske ki ti ga kaksen uzitek daje.verjamemda je 75 vredu avto ,sem jo sam pred leti hotel kupit,se pa mi zdi da je 75 ze prezivet avto,pa brez zamere.
srečno voznjo
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-smoljo,raje jim povej kako je JTD dober motor,koliko si z njo naredil brez večjih težav,to bi še posebaj trebalo posredovat na kakšen forum na katerem pljuvajo po alfah
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

na veliko forumih se bere k se folk zgraža nad alfami pa kok se kvarjo....pol pa vidiš k omenjajo svoje avte pa majo enake al pa še bol bedne fore :P Tud bmw 5 pri zadnjih vratih zaliva notr npr :)

me je pa presenetil da so na bmw forumu kr pohvalil alfo 166....večinoma hehe.
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

ja igor res je,sem naredil 235000 v 5 letih prakticno brez velikih problemov in moram rect da so bili ti km konkretni.slabe ceste,hitra voznja in da ne nastevam naprej.pac vsak svojega konja hvali,jaz pravim ce ti avto sluzi in nimas veliko popravil na njem je cisto vsen k*** katere znamke avto je.tudi "slabe"znamke grejo.
samo to se naj mi en rece kateri avto je sedaj slab?vsi uporabljajo enako tehnologijo.pogledas po pokrov bmw,mercedesa,avdija,vw,alfe,hone itd pa vidis komponente bosch.in v cem je zdaj finta?
srečno voznjo
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Uf smoljo. Niti slučajno ne uporabljajo vsi enakih tehnologij. ;) Vsi delajo kompromise in področja na katerih jih delajo največ pač odločajo o značaju avtomobila.

Nekje se odločijo za drugačno vpetje zadnji koles in dosežejo ugodnejšo ceno, več prostora v gepeku in lažje vzdrževanje. Alfa pa pač dražje vzdrževanje (zadnje roke tralala), manjši gepek in mnogo boljše vozne lastnosti.

Drugače pa veliko lepih kilometrov z novim avtomobilov.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija