Delovna temperatura 156 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: LJ-koseze

hehe, hvala lorenzy...

p.s. kdo ve kje se nahaja termostat, bi ga kar sam probal zamenjat...ali moram biti na kaj posebno pozoren...
Slika
capirex
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: portorož

imel isti problem, nikoli cez 70 stopinj, po zamenjavi termostata pa se v par kilometrih dvigne temp na 80 in tam nekje se stalno drzi, med 80/90, tko da po mojem lahko menjas termostat.

ni pa 35 eur za 2.4 jtd ...je kar okoli 80/90eur (konkurenca) :wink:

lp
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

aha! problem!

vceraj sel v ista in ugotovil da sta za moj motor 2 termostata, kako naj vem katerega rabim,? kje se nahaja termostat.ali je viden ce odprem haubo ?
Slika
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Ti priporočam original termostat. Kolko KM ima tvoja 156 ? 150KM ? Grem pol v IT in bom vprašal za hec koliko je cena.
Slika
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

moja ma 136 km, letnik 2000, in ima kliko, ce ima kaj veze...

pri istu sta obe repliki okoli 33 eur, .. original pa je vsaj 2krat drazji..ce se ne motim si mi to celo ti povedal...

raje bi kupil repliko, res mi vsak evro steje... vem kaj boste rekli :doubt: kaj sem kupil tak avto ce mi je skoda denarja...

probal bi cim ceneje skozi prit
Slika
capirex
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: portorož

tocno tako, dva tipa sta, ampak jaz sem bil pri takem trgovcu da je na podlagi st. sasije s pomocjo racunalnika ugotovil vse podatke mojega avta in tako da ni blo varjante da bi se zmotil enkrat ko je dobil pravo kodo za rezervni del ki sem ga rabil (v tem primeru termostat).

Ce nimas te moznosti pejdi na Uradni servis s prometno in naj ti na podlagi st. sasije povejo kodo za termostat ki pase na tvojem avtu in potem gres po repliko kamorkoli.
(termostat je postavljen zraven masine na desni ce stojis pred avtom in gledas motor, so vidne cevi za hladilno tekocino ki grejo not/ven pa ima gor senzor itd....)

lp
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

No, sem vprašal, samo sem kiksnu letnik in KM #-o . Sem mislu da je 02 in 150KM. Za to je cena 72€.
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Do sedaj sem vse tremostate kupil v ISTu od Verneta in vsi delujejo več kot odlično.
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Jest sm pred kratkim zamenjal termostat na moji in je sedaj temperatura med 75 in 90 največ časa pa tam okoli 80 stopinj. Na termostatu piše da odpira pri 88 stopinjah, kar se tudi vidi na cagarju, saj ko se motor ogreva pride do 88(se vidi na cagarju) potem pade na 80 in tam tudi ostane, seveda z nihanji ali se peljem navzdol ali navzgor. Če je temperatura okoli 70 stopinj je za ta motor čist uredu.
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

foggy, kater motor pa imas v avtu? ali je mozno da mi bo stevec kazal, se vedno 75-80 stopinj tudi po zamenjavi...... kar bi pomenilo da sem za brez veze kupil nov termostat...
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni je prej konstantno kazal 70, po menjavi 90 ali tik pod/nad. Sem pa vzel original.
Alfica je pa 02 156 115hp 1,9jtd 8v.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Meni konstantno kaže malo pod 90°C.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj meni tudi, če se cijazim, ko pa pritisnem pa gre malo nad. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

No včasih malenkost kazalec tudi meni zaniha, a mislim da je to normalno.
hugoss
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koper

ok, compagni alfisti, še moja izkušnja. po prebiranju te in ostalih termostatskih tem, grem včeraj končno en konkretnejši giro s svojo novo pridobljeno alfico in opazujem termostat. motor se segreje do cca 75 stopinj pri normalni vožnji (max 2000 obraov), ko začnem turirati (3000 - 4500), pa se igla pomakne do max 85 stopinj. Panika. Temperatura se potem takoj vrne na 75 stopinj, čim začnem voziti zmerno. Še večja panika. Takoj pomislim na stroške, ki se mi obetajo in pridem domov zelo slabe volje. Se lotim gledat e-learn in izvem, da termostat začne odpirati že pod 80 stopinj in da polno odpre že okoli 85. Točne podatke vam posredujem, ko pridem domov. Nekoliko se pomirim.

danes zjutraj pokličem pooblaščeni servis in mi mehanik pove, da je to čisto normalno obnašanje (med drugim mi pove, da ima on enako alfo - 2,4 JTDM in mu enako kaže temperaturo, pa da da brez veze ne bo menjaval termostata, ker bo tudi potem temperatura kazala enako).

lp vsem.
Odgovori
  • Informacija