Delovna temperatura 156 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Moja 2.4 jtd men, ko se segreje kaže vedno od 88-90°.
V največji vročini, mestu, dirkanju ne gre gor in na izi vožnji v mrazu ne gre dol.
Sem pa imel včasih "nealfo" in sem imel problem z termostatom ker mi ni šla temperatura čez 70. Ko sem menjal je blo vse ok!
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
BigBoobs
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

No, moram se strinjati hugoss-om, se mi enako greje, recimo imam vecinoma konstanto med 75 in 80 stopinj, vecinoma 75, ko pride nekje do 90 stopinj se mi vedno vklopiventilator, da mi pade spet do 75. Temperatura pa se dvigne vedno le takrat, ko recimo stojim nekje v koloni al pa nekaj takega.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če temperatura ni konstantno 90 stopinj je nekaj narobe, ne sme biti odstopanj za 20 stopinj itd...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Ni nujno, saj smo že dosti pisali okoli tega.

Na nekaterih avtih ta števec za temperaturo narobe kaže, ko pa avto priklopiš na tester, kaže delovno temperaturo 90°.

Pri moji je tako, med vožnjo je cager malo pod 70°, na testerju je pa vse ok.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Ja pri veliko 156-ah je ta problem.....veliko piše na www.alfa156.net :mrgreen:

Komplet unih treh kazalcev je pa okoli bivših 50k sit - se pa lahko popravi samo kazalec za temp. :mrgreen:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kot sem že napisal, nekaj je zagotovo nerobe, če ne z hladilnim sistemom pa z števci.

Lp
Vuchko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ravne na Kor.

Zamenjal danes termostat na svoji 156-ki 2.4 JTD l. 98 in je skos na 75°, ko sem vprasal mehanika ce je to normalno je rekel odgovoril z da... se ne obremenjujem prevec okol tega ker se men tud zdi da je normalno,bols da je mal manjsa temperatura kot visja (moje osebno mnenje).

LP
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Temperatura motorja mora bit 90 oz. kolikšna je pač od proizvajalca predvidena - da motor pravilno deluje. Temp. ne sme nihat - razen ko na mestu stojiš se lahko dvigne....

Kot sem gledal na Kabel 1 - Abenteuer Leben pravijo, da največ okvar motorjev, ki jih dobijo na odpad je posledica pregrevanja motorja.... :doubt: ne samo glava tudi cel motor trpi...

Glede tvojega problema - jaz sem na moji 156 tudi menjal termostat, prvič z neoriginalnim pa se je avto zagrel samo na 70, če sem dolgo stal na mestu 90 #-o potem sem kupil original termostat (hvalabogu je bil popust :mrgreen: ) in je delalo isto, na kar so mi avto priklopli na tester in je pokazalo da se kazalec laže za 20 stopinj #-o

Ti tri kazalci se "seveda" ne dajo posebej kupit, ampak samo vsi skupaj in je cena nekje od 40k-50k SIT :? Jaz sem sicer svoje kazalce razstavil in jih dal prjatlu popravit :D

Tako da če ti konstantno drži temp. motor na 70 bo verjetno isti problem kot je bil pri meni in še nekaterih tu na forumo :wink:
hugoss
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koper

Včeraj sem pustil avto stati na mestu, kazalec se ni odlepil od 70 stopinj, vendar se je čez nekaj minut vklopil ventilator.
Če matematika ni mnenje, potem termostat bolj ali manj deluje in mi laže števec (tako kot pravi ozi). Ali sklepam napačno? (sicer bi moral zadevo priklopit na tester za bit 100% prepričan)
andrejk
Alfist
Alfist

Če je konstantno na 70 (in ne niha) laže števec in je termostat o.k.

Mimogrede, ta problem ima 3/4 alf JTD in mJTD, ki sem jih imel priliko videti. Med drugim moja prejšnja (1.9 JTD) in zdajšnja. Le da sem na prejšnji brez potrebe menjal termostat. Now i know better ;)
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

andrejk napisal/-a:Če je konstantno na 70 (in ne niha) laže števec in je termostat o.k.

Mimogrede, ta problem ima 3/4 alf JTD in mJTD, ki sem jih imel priliko videti. Med drugim moja prejšnja (1.9 JTD) in zdajšnja. Le da sem na prejšnji brez potrebe menjal termostat. Now i know better ;)
Točno tako, enostavno laže števec...vse ostalo deluje!
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Moja je po števcu konstantno na 70°, po testerju pa na 90°. Tako kot je Andrejk napisal - zelo pogost pojav pri JTD-jih
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Vocko napisal/-a:Moja je po števcu konstantno na 70°, po testerju pa na 90°. Tako kot je Andrejk napisal - zelo pogost pojav pri JTD-jih
Pri naši Mjet je podobno, pri normalni vožnji je temperatura na števcu cca 70stopinj na testerju pa kaže od 86 do 87! Ko se na testerju dvigne na 88, gre števec v avtu na 90! Zato so taka nihanja! Očitno je imel tisti, ki je nastavljal nastavitve in projektiral števce za temperaturo pri Alfi oz. proizvajalcu števcev, SLABA dan! :mrgreen:

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
bmw325
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik

andrejk napisal/-a:Če je konstantno na 70 (in ne niha) laže števec in je termostat o.k.

Jaz imam mojo Alfo 156 2.4 jtd sedaj skoraj en mesec in imam tudi konstantno števec na 70, razen če stojim koloni se dvigne do 90 stopinj. Se pravi, da je to v redu???
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Lahk da je lahk pa da tut ni. Priklopi na tester, pa bo vse jasno... Je pa velika verjetnost, da je vse kul
Odgovori
  • Informacija