kot neko cviljenje in to konstantno od vziga naprej, tudi med voznjo, ampak ne prevec naglas prav toliko da me moti in da mi gre na zivce.
Nekje spredaj levo ce stojim pred avtom.
najverjetneje jermen alternatorja???
men je isto cvililo in je avto bil glasen ... sm zamenjal mikro jermen ter en lezaj in zdaj je ok(mal mi se cvili eden od lezajev,vendar samo v prostem teku).
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
vse je bilo menjano priblizno eno leto nazaj (25000km), in mi je cudno da kar naenkrat, ko je ful padla zunanje tremperatura (pod 10 stopinj) in po tistem obdobju ko je ful dezevalo, se je pojavlo cviljenje... do septembra ni blo nic slisat...
mehanik pravi da cvili mikrojermen alernatorja ampak da nima smisla ga menjat...pac prvih par minut malo vec pol pa malo manj...
Mehaniku pa povej, da imaš po zakonu za varstvo potrošnikov eno leto garancije na vsako storitev, ki jo je opravil. Če je korekten bo menjal, tudi če je preteklo več kot eno leto od tega.
Njemu se res ne splača menjat, tebi pa,ane ?
Ne razumem kako se pustite tako vleči za nos...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
...mislim da se ne pustim vleci za nos..ker sem tak da cim je kak extra zvok peljem takoj avto k mehaniku da mi pove kaj bi lahko bil vzrok
..pac glavni servis ga je naredil prejsnji lastnik in to pri zegi (imam racun) kako leto in pol nazaj, jaz mimam avto 6 mesecev in zaradi cviljenja (in sem ze od zacetka preprican da je mikro jermen) ne mislim peljat k zegi...
moj mehanik (kateremu vozim vse moje avte ze 10 let) pravi da so lezaji in jermen se vedno v redu , kar je po moji logiki tudi res
sem pa na ITA alfa forumu prebral da tudi ce je mikro jermen nov in se zaradi mocnega dezja ful zmoci pol pa cvili kot da bi imel 150000km... to bo to, edino pa ne vem s cim bi se splacalo to namazat...
Hmz... jah pr men je tako blo na zacetku, da ko je zunaj blo bol vlazno vreme mi je zacel cvilit.Ampak to na zacetku in nato je utihnil... cez neki casa mi je pa zmeri bol cvilil, dokler ni prislo tako dalec da ni prenehal cvilit in kot sem omeni v prejsnem postu na to temo, sem avto zapeljal do mehanika in menjal par stvari.Glej, probaj po mikro jermenu malo pospricat z wd-jem in ce bo utihnalo med spricanem je veliko verjetnosti da je mikro jermen potrosen ali kaj podobnega.Upam da zrihtas to.
LP
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
za wd40 ni dvoma da je neprimeren, mene pa zanima ce je imel kdo izkusnje s kakim silicon-spray ali kaj takega, baje da obstaja tudi nek spray prav za jermene pospricat...
ma zanima ce kdo ve za kaj se gre in kako se obnese, ce ne bom pac dal komplet zamenjat ker mi gre prevec nma zivce...
...na semaforju po zvoku sodec zgleda kot da imam kako kripo od avta...
Mikrojermeni skoraj nikoli ne cvilijo, zato se raje odpelji do servisa in naj ti pogledajo jermenico na glavni gredi, ki je sestavljena in ima gumijast del, ki naj bi dušil vibracije. Ravno na 2.4 JTD motorjih je to znana napaka.