Čuden zvok motorja - AR 156, 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

capirex
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: portorož

kot neko cviljenje in to konstantno od vziga naprej, tudi med voznjo, ampak ne prevec naglas prav toliko da me moti in da mi gre na zivce.
Nekje spredaj levo ce stojim pred avtom.
najverjetneje jermen alternatorja??? :?:

hvala za odg.

lp
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Mogoče tudi kateri od napenjalcev.
Vuchko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ravne na Kor.

men je isto cvililo in je avto bil glasen ... sm zamenjal mikro jermen ter en lezaj in zdaj je ok(mal mi se cvili eden od lezajev,vendar samo v prostem teku).
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Men je pa ropotalo neki v prostem teku, pa zacvililo pri vžigu, potem sem dal menjat napenjalc mikro jermena in stvar deluje lepo po mačje t.i prede :)

Me je pa stalo nekje 60-65Eur vse skupaj.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pelji na servis. Naj ti pregledajo tudi jermenico, ki je hiba 2.4 jtd motorja.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
capirex
Alfa Member
Alfa Member

vse je bilo menjano priblizno eno leto nazaj (25000km), in mi je cudno da kar naenkrat, ko je ful padla zunanje tremperatura (pod 10 stopinj) in po tistem obdobju ko je ful dezevalo, se je pojavlo cviljenje... do septembra ni blo nic slisat...
mehanik pravi da cvili mikrojermen alernatorja ampak da nima smisla ga menjat...pac prvih par minut malo vec pol pa malo manj...

a probam s kakim silcon spray malo pospricat? :?:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kar z mastjo malo namaži. :roll:

Mehaniku pa povej, da imaš po zakonu za varstvo potrošnikov eno leto garancije na vsako storitev, ki jo je opravil. Če je korekten bo menjal, tudi če je preteklo več kot eno leto od tega.
Njemu se res ne splača menjat, tebi pa,ane ?

Ne razumem kako se pustite tako vleči za nos... #-o
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
capirex
Alfa Member
Alfa Member

...mislim da se ne pustim vleci za nos..ker sem tak da cim je kak extra zvok peljem takoj avto k mehaniku da mi pove kaj bi lahko bil vzrok

..pac glavni servis ga je naredil prejsnji lastnik in to pri zegi (imam racun) kako leto in pol nazaj, jaz mimam avto 6 mesecev in zaradi cviljenja (in sem ze od zacetka preprican da je mikro jermen) ne mislim peljat k zegi...
moj mehanik (kateremu vozim vse moje avte ze 10 let) pravi da so lezaji in jermen se vedno v redu , kar je po moji logiki tudi res

sem pa na ITA alfa forumu prebral da tudi ce je mikro jermen nov in se zaradi mocnega dezja ful zmoci pol pa cvili kot da bi imel 150000km... to bo to, edino pa ne vem s cim bi se splacalo to namazat...
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Za test ga namažeš z milom (žajfnico) pri ugasnjenem motorju seveda, še bolje pa je če ga malce bolj napneš...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Še nikol nisem slišu da bi se mikro jermen zmočil ob močnem deževju, ob izjavah da da se maže z žajfo in potem neha cvilit se pa lahko samo nasmejem. :doubt:
Vuchko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ravne na Kor.

Hmz... jah pr men je tako blo na zacetku, da ko je zunaj blo bol vlazno vreme mi je zacel cvilit.Ampak to na zacetku in nato je utihnil... cez neki casa mi je pa zmeri bol cvilil, dokler ni prislo tako dalec da ni prenehal cvilit in kot sem omeni v prejsnem postu na to temo, sem avto zapeljal do mehanika in menjal par stvari.Glej, probaj po mikro jermenu malo pospricat z wd-jem in ce bo utihnalo med spricanem je veliko verjetnosti da je mikro jermen potrosen ali kaj podobnega.Upam da zrihtas to.

LP
10 mi jih je reklo:"ne kupuj AR", ampak jaz sem jo vseeno kupil
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A ni WD40 agresiven za gumo?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

WD 40je popolnoma neprimeren za gumo.
capirex
Alfa Member
Alfa Member

za wd40 ni dvoma da je neprimeren, mene pa zanima ce je imel kdo izkusnje s kakim silicon-spray ali kaj takega, baje da obstaja tudi nek spray prav za jermene pospricat...
ma zanima ce kdo ve za kaj se gre in kako se obnese, ce ne bom pac dal komplet zamenjat ker mi gre prevec nma zivce...
...na semaforju po zvoku sodec zgleda kot da imam kako kripo od avta... :(
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Mikrojermeni skoraj nikoli ne cvilijo, zato se raje odpelji do servisa in naj ti pogledajo jermenico na glavni gredi, ki je sestavljena in ima gumijast del, ki naj bi dušil vibracije. Ravno na 2.4 JTD motorjih je to znana napaka.
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija