Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

No ravno danes nabavil Michelin Pilot Alpin PA2 205-55-16 91H.
Bomo videli kako se obnese, nisem namreč pristaš mišelink. So pa bile nesramno poceni, tako da se je splačalo.

LP
alfi147
Alfist
Alfist
Kraj: Zagorje

Danes kupil nove gume Michelin alpin A3.Bomo vidli kako se bojo obnesle-kupil sem jih predvsem zato ker naj bi z njimi naredil precej več km kot z drugimi.Upam da je to res :lol:
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

hja če nič drugega imajo 1mm več profila kot ostale :D
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Danes nataknil goodyear eagle wector ev2. Kupil sem jih pa iz čistga firbca, saj je guma celoletna in me prov zanima kako se bo obnesla na snegu. Po suhem in mokrem je več kot odlična.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz pa zmeraj bolj razmišljam da bom kupil letne gume in sicer nekaj kar je dobro za dež, kak Uniroyal ali kaj podobnega.

Sam se namreč ne spomnim, kdaj sem nazadnej vozil po snegu, pa tudi drugače imamo vedno več kot pol zime bolj jesenske temperatiure kot pa zimske.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Jaz pa zmeraj bolj razmišljam da bom kupil letne gume in sicer nekaj kar je dobro za dež, kak Uniroyal ali kaj podobnega.

Sam se namreč ne spomnim, kdaj sem nazadnej vozil po snegu, pa tudi drugače imamo vedno več kot pol zime bolj jesenske temperatiure kot pa zimske.
Uniroyal je bl tak .. Oziroma graja se njegova hitra obraba, kar bi na 166 lahko prišlo hitro do izraza :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Mah glej tako je, v vsakem primeru moram dat za gume 500€, ker imam za letne gume GY F1 in kot vemo je ta guma porazna pri nizkih temperaturah in bog ne daj snegu.

Ker pa se mi želodec obrača, da bom najprej plačal te evre, nato pa mi bo avto 90% časa med zimo plaval na cesti kot ladjica, s epač nagibam k neki drugi rešitvi. In sicer, da bi kupil neke letne pnevmatike, ki bi jih nato vozil smao med zimami in ki bi bile predvsem dobre na mokri cesti. Ker kot vemo je snag na cestah samo nekaj ur, preden ga splužijo, nato pa je voda.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Jaz tudi nimam zimskih, kupil sem pa te fedre namesto verig http://www.easy-winter.com/
Uroš
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Mah glej tako je, v vsakem primeru moram dat za gume 500€, ker imam za letne gume GY F1 in kot vemo je ta guma porazna pri nizkih temperaturah in bog ne daj snegu.

Ker pa se mi želodec obrača, da bom najprej plačal te evre, nato pa mi bo avto 90% časa med zimo plaval na cesti kot ladjica, s epač nagibam k neki drugi rešitvi. In sicer, da bi kupil neke letne pnevmatike, ki bi jih nato vozil smao med zimami in ki bi bile predvsem dobre na mokri cesti. Ker kot vemo je snag na cestah samo nekaj ur, preden ga splužijo, nato pa je voda.
Uniroyal MS+ 66 rain tire m+s
Če bi pa res rad letno gumo pa tudi Uniroyal Rally 550 ali 660
Aja, pa moreš se zavedat da letna guma pri 7°c in manj ne opravlja več svoje funkcije.
L.P.
Dräger
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

Teo napisal/-a:Jaz pa zmeraj bolj razmišljam da bom kupil letne gume in sicer nekaj kar je dobro za dež, kak Uniroyal ali kaj podobnega.

Če te prav zastopim, boš poleti še vedno vozil F1?
Naredi tako kot "žival", kupi celoletno gumo (mislim da je GY Vector celo dobro ocenjena na letošnjih testih) in se boš lahko brez strahu vozil tudi pozimi.
Kot je napisal Draeger, letna guma pozimi ni priporočljiva.
I'm back!
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Bil je lansko leto v Avtomagazinu primerjalni test pro 0° Celzija med letno gumo in zimsko po mokrem, suhem in po snegu. Letna je bila po snegu porazna, pri vsem drugem pa daaaleeeč boljša kot zimska.

Tako da ni treba verjet vsej tej propagandi, ki jo gumarji forsirajo...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak

Vocko napisal/-a:Bil je lansko leto v Avtomagazinu primerjalni test pro 0° Celzija med letno gumo in zimsko po mokrem, suhem in po snegu. Letna je bila po snegu porazna, pri vsem drugem pa daaaleeeč boljša kot zimska.

Tako da ni treba verjet vsej tej propagandi, ki jo gumarji forsirajo...
Seveda se tudi letna guma segreje do delovne temperature, samo meni se zjutraj ne da vstajati dve uri prej da se bom šel vozit okoli in segrel gumo, da se bom brez strahu peljal v službo...
Lej, takoj ko so se temp. spustile se mi zjutraj večkrat pri zaviranju vklaplja ABS, pri speljevanju večkrat zavrti kolo v prazno, avto na 90° ovinkih prečno zdrsne (nizka hitrost), itd...
Torej: za povprečnega uporabnika se mi zdi menjava smiselna.
Sicer bo pa že vsak zase vedel.
I'm back!
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Lej, jaz imam na svojem avtu zimske gume, ker se ogromno vozim in si ne morem privoščit, da bi kje ostal zaradi malce plojdre.

Kdor se pa vozi večinoma po mestu, kjer sneg itak splužijo takoj, njemu se pa pomoje res ne splača kupovat zimske gume, ker le ni take razlike, razen mogoče pri -10° in manj...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak

Kot sem že napisal: vsak je svoje sreče kovač.

ps zgoraj sem opisal primer z zunanjo temp. okoli 0°C, tako da jaz se z letnimi gumami pozimi ne bom vozil (imam tudi slabo izkušnjo iz preteklosti)
I'm back!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Teo probaj z eagle vector. Na testu zimskih gum posekala marsikaterega znanega proizvajalca (bila 5. na testu), pa čeprav je guma celoletna. Na gume direkt boš za 16 col odštel solidnih91 eur za komad, za 17ko pa kar lepih 145 eur. Ob strani zgleda k letna guma, po sredi ima pa zimske lamelce. Jz jih bom furu celo leto in če bo guma delovala zadovoljivo tudi v snegu in se ne bo prehitro obrabila, bo to čista zmaga. 166ka itak ni nek dirkalnik, tako da nekih super športnih gum tudi poleti ne rabiš.
Odgovori
  • Informacija