čipanje motorja

Izgled Alfic, povečanje moči
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-glej,to je pač tvoje (vaše) mnenje,jaz načeloma nimam nič proti čipanju,vsak se odloči sam kaj bo storil
-namreč,čipanje je bolj fin poseg v parametre motorja,P-box pa bolj grob,jaz recimo nočem poseg v elektroniko,P-box pa rad bolj kadi,zato se mi pač zdi idealno da si ga kdaj pa kdaj privoščim z pomočjo stikala
-na tisoče ljudi čipa,na tisoče vgrajujejo P-boxe in veliko se odloča tudi za varijanto z daljinskim vklopom,recimo steinbauer računa 800 eurov za P-box,za stikalo pa še 100 eurov,kar je občutno preveč
-pač vsaka stran ima svoje dobre in slabe lasnosti (recimo P-box lahko odstraniš kadar koli in preneseš na drugo vozilo),jaz ponujam to varijanto tistemu ki mu to ustreza,če komu ne ustreza ne rabi zadevo kritizirat
-forum je namenjen komunikaciji in koristnim informacijam,verjamem da bi vsak rad imel neko ugodno ponudbo in jaz bom jo imel
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja kar sem napisal je blo le moje mnenje. In tud jaz nimam nic prot p-boxu. Tko da ne mislit da kritiziram p-boxe, ker jih ne. Jih niti ne poznam da bi lahko primerju z cipanjem Kdor zeli povisat moc motorja lahko to naredi z p-boxom ali cipanjem. Stvar posameznika. In se popolnamo strinjam s tabo. Usaka stvar ima svoje + in svoje -, o katerih smo ze 100x predebatirali.

Useakor pa priporocam povisanje moci, bodisi z cipanjem ali p-boxom, saj kolikor je meni znano je vozil pri katerih so se pojavile tezave (bodisi s sklopko ali kako drugo tezavo) zelo malo.
LP
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

lep pozdrav!
jst sm dns prvič na temle forumu.... Mam pa tut alfo 145 1.4 TS L 98 .... in bi jo rad čipiral, a mi lhk kdo nmal svetuje... kakšen je izkoristek moč - navor? baje (neki sm slišal) da ti da 7KM pa 12Nm navora .... za ceno pa kje lahko to kupiš pa ne wem...zato bi prosu, če mi kdo svetuje na koga naj se obrnem (link)
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Če ima tastar ECU (predvidevam, da ga ima, ker je l.98) ne moreš samo programa zamenjat, ampak je treba fizično zamenjat čip. Pride nekoiliko dražje. 7km je preveč, raje računaj tam na kake 3-4 pa še malo navora.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede čipanja TS motorja je tako, če imaš plastični pokrov na glavi motorja, lahko brez problema preprogramiraš elektroniko in še poceni je, če pa je aluminjasta, moraš pa menjati komplet čip, kar se pa finančno ne splača....

Lp
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

aha .... na enem forumu sm bral da ti "zega" zamenja čip za . ... ja mam aluminjast pokrov ...ja a kdo ve kolk to pride keša?? ... pa kdo to nardi??
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

da ti zamenja čip za 150€ pa nwm....al je to kozlarija al..pa če je res...

lp
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Najbolje,da pokličeš pa vprašaš.
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

ok....se bom pozanimal....sej drgač si mislm pa ALFO z JTD motorjem umislt... :wink:
hvala za odgovore
lp
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

5in3 napisal/-a:da ti zamenja čip za 150€ pa nwm....al je to kozlarija al..pa če je res...

lp
Če ti pa tolko računa se bom pa 100% jaz začel profesionalno ukvarjat s tem :mrgreen: ker so chip-i tok poceni za zamenjat pa rabiš 5 min ko je ecu zunaj + nekatere chipe lahko preprogramiraš tako da ti še novega ni treba dat :mrgreen:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

no ...če res tako poceni kot praviš!?? :) pa mi povej kje ga naj nabavim .al pa mi da jlink od kake strani ku ga lahko naročiš... pa če ga kdo zna zamenjat... (plačalm!)...ker bi full rad nmal več navora...!

LP :steering:
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Sem danes prvič na forumu,pa bi opisal svojo izkušnjo glede chiptuninga.Imam namreč 156;2,4 JTD M-jet,original z 176 konji,385Nm navora...Ker sem iz MB sem se odločil za tuning v Gradcu v Avstriji pri firmi Tuner - www.tuner.at Dela je bilo za cca.1 uro,so pa avto odprli na 215 konjev in 450Nm navora.Razlika je res očitna pa ne samo v moči ni navoru,pač pa tudi v sami vožnji in porabi.Motor teče bolj mirno,poraba goriva pri "normalni"vožnji pa se je zmanjšala iz 6,8 na 6,3l/100km.Sem se pozanimal tudi,ali je zaradi tuninga treba kaj pogosteje opravljati redne servise,ali menjati pogonski jermen,ali kaj podobnega,pa pravijo da ne,da vse ostane enako,avo je pač sedaj optimalno nastavljen.No seveda pa se držim pravila,ne neganjaj se,dokler motor ni na delavni temperaturi,in pusti ga vsaj 20-30 sekund tečt preden ga ugasneš...
No to je to....

L.P.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

greh29 napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem danes prvič na forumu,pa bi opisal svojo izkušnjo glede chiptuninga.Imam namreč 156;2,4 JTD M-jet,original z 176 konji,385Nm navora...Ker sem iz MB sem se odločil za tuning v Gradcu v Avstriji pri firmi Tuner - www.tuner.at Dela je bilo za cca.1 uro,so pa avto odprli na 215 konjev in 450Nm navora.Razlika je res očitna pa ne samo v moči ni navoru,pač pa tudi v sami vožnji in porabi.Motor teče bolj mirno,poraba goriva pri "normalni"vožnji pa se je zmanjšala iz 6,8 na 6,3l/100km.Sem se pozanimal tudi,ali je zaradi tuninga treba kaj pogosteje opravljati redne servise,ali menjati pogonski jermen,ali kaj podobnega,pa pravijo da ne,da vse ostane enako,avo je pač sedaj optimalno nastavljen.No seveda pa se držim pravila,ne neganjaj se,dokler motor ni na delavni temperaturi,in pusti ga vsaj 20-30 sekund tečt preden ga ugasneš...
No to je to....

L.P.
Jaz ti edino priporočam, da opravljaš redne servise in menjaš jermen takrat, ko je napisano da se menja :mrgreen:

Glej......proizvajalci avtomobilov morajo pri konstrukciji motorja upoštevat tudi faktor voznika/lastnika vozila - to se pravi, da morajo upoštevat, da ni vsak avtofanatik in opravlja redne servise, ne čuva mrzel motor itd. Zato imajo tudi serijsko manj konjev kot bi jih sicer lahko imel motor, da je obraba čim manjša tudi pri grdem vzdrževanju in motor čim dlje drži...

Kolega ima AR 156 2.4JTD 100kw in ima chipano na max. pa ima avto že preko 200k km in 30k km z chipom in dela samo redne servise na 10k km in še nič ni crknilo :D

ps. če delaš z avtom kot si napisal se nimaš ničesar bat 8)
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

Živjo greh29, a nam lahko zaupaš koliko te je chiptuning stal?

lp
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Ja,normalno,da je treba redno delat servise,in tega se držim.Redni servisi so pri dizlu na 20.000km in ne na 10.000 km;ali pa je morda bolje delati na 10.000?Pogonski jermen(napenjalec jermena,vodna črpalka,vsi filtri...) pa sem menjal na 80.000 km preventivno,čeprav pravijo,da je O.K. tudi na 100.000...Jebi ga,bolje preventiva kot kurativa!
Aja tunning me je stal 450€ z garancijo 3 leta in seveda z računom.Najbrž se da zmenit tudi brez računa in garancije,samo firma je resna,tak,da dvomim.Kogar zanima,naj jih pokliče,so ful prijazni,je pa fajn,da obvladaš nemščino!
Odgovori
  • Informacija