bmw 518 1991

Mnenja in izkušnje z ostalimi avtomobili
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: LJ-koseze

ali kdo morda ve ali pase na 1.8 motor termostat tudi od 2.0 ali kasnega mocnejsega motorja?
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ne vem, sam ce te res zanima in naus dobu odgovora povej, pa se bom pozanimal.

ps
ce slucajno ti al kerkol tvoj kolega kupuje jajca bawarska, naj se zaveda tega: edino bavarci z 6 in vec cilindri so GUT. vse ostalo je srednja zalost

mamo bavarce doma ze kar nekaj let+hmal bi ga jest mel namesto 75

pss
jajca bawarska->razlaga da me nau kdo lincal tlele:
od moje mame 528 se kr cuka, ceprav racunalnik nc ne ve o tem da bi bilo kaj anrobe+en kup mehanikov je menjal ze en kup stvari....
pa se dodaten razlog: 4 cyl bavarcem se ventili tok grdo slisijo, da bi raje umru kot vozu tak avto

psss
www.bmwslo.com <-kljub kupici postopacev(dodaten razlog da ne maram bmw), se zmeram pravi odgovor na vecino vprasanj(na kere so znal odg.)
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

birdy napisal/-a:
ps
ce slucajno ti al kerkol tvoj kolega kupuje jajca bawarska, naj se zaveda tega: edino bavarci z 6 in vec cilindri so GUT. vse ostalo je srednja zalost
Dosti BMWjem sem ze sraufal. In se strinjam z birdyem.
birdy napisal/-a: psss
www.bmwslo.com <-kljub kupici postopacev(dodaten razlog da ne maram bmw), se zmeram pravi odgovor na vecino vprasanj(na kere so znal odg.)
Pri nas je isto.
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Uuuu za ta motor pa že dolgo nisem slišal v seriji 5. A niso bili delani samo za kao "vshodno" Evropo (bivša juga, Madžarska itd...)?
blisk
Alfist
Alfist

ne paše termostat iz 2.0 na 1.8!...drugače pa ja 518 so jajca ki ne grejo nikamor in s tem tudi zere ko svinja...razen serije 3 še še z 4 cyl motorjem samo kar je več kot serija 3 pa 6 zyl obvezno!....drugače pa sem pristaš bmw vozil in so 6 zyl motorji zelo dobri(da ne govorim o starih npr. 530i).....pa da ne govorim o 8 zyl ki pa so itak zakon(npr e32 740iLA :ylsuper: )
Alfa-potenza italiana
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

tako torej...

torej ali je 100% da moram dobiti termostat od 1.8 , ter da drugi ne bodo delali?
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja to skor sigurn, ker je blok motorja cisto drugi kot pr 2.0 pri cemer je termostat v samem bloku pr bmw-ju....tko da je 99.9% je drugacen

zakaj ne prasas na bmwslo :)

ps
tukaj je al manj postopacev, al jih pa manj opazim :)
recimo primer kaj me je izredno zmotl na tistem forumu:
sem zacel temo v kateri sem spraseval za nekej za mamin avto(528i), pa sem navedu letnico nakupa avta(2001) in ne letnice proizvodnje(2000) in namesto da bi se folk ukvarjal s problemom, sem mel 80% postov na moje vprasanje enakih in sicer v povzetku: "528i so dali iz proizvodnje ven leta 2000 v devetem mesecu in ti ali tvoja mama ne mores met letnik 01" mislem ?!? WTF saj vsi vemo o kermu avtu govorim, popravi me oz opozori, da to ne more bit datum proizvodnje, ce pa vidis, da je to ze nekdo povedal, pa ne rabis se 10x poudarit in smetit temo, samo da dobis poste(+admin mi je brez opozorila spremenu letnico v naslovu teme ?!? wtf, ce se spreminja MOJ text me MORAJO obvestit oz zraven dopisat: spremenjeno dne od zaradi...)

pss
bmw-jev v12 je zakon :) 750 od kolega...nc brutalnega, sam sape pa ne zmanjka
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tole sem pozabu:
ne vem sicer kak problem ma tale 518, samo ce slucajno nisi vedu majo bmw-ji hlajenje izvedeno s pomocjo vetrnice, ki ima notr visko sklopko, in je cisto mozno, da je visko odpovedal(ce se pregreva) ali da je visko zagrabu(bi znal podhladit motor)->sam to slisis, razen ce si gluh(tovornjak.press-tisti ki ste kdaj mel bmw-ja vete o cem govorim)

pa da ne govorim o odzracevanju, ki je nocna mora(vsaj na 524td) in ce ni pravilno odzracen spet kuha

pa pri ekspanzijski posodi je ena cist tanka cevka, za katero mi tud ni jasn kaj je Hans mislu ko jo je naredu....ce se mal zapaca ti avto kuhne-sem vidu mnogo bmw-jev na odstavnem pasu ravno zaradi nje8da problemov, ki smo jih mi mel z njo ne omenjam)

pa se je takih "zanimivosti"
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

birdy napisal/-a: pss
bmw-jev v12 je zakon :) 750 od kolega...nc brutalnega, sam sape pa ne zmanjka
Sem imel priloznost vozit. Razen tega da ono elektroniko ce ne dela popravit je skoraj nemogoce, ampak tudi gre ne kot bi se to spodobilo. Tako kot si napisal - nic brutalnega. Je pa bilo zelo zanimivo voziti 1991 M5. Tisto pa je brutalno...
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

birdy napisal/-a:tole sem pozabu:
ne vem sicer kak problem ma tale 518, samo ce slucajno nisi vedu majo bmw-ji hlajenje izvedeno s pomocjo vetrnice, ki ima notr visko sklopko, in je cisto mozno, da je visko odpovedal(ce se pregreva) ali da je visko zagrabu(bi znal podhladit motor)->sam to slisis, razen ce si gluh(tovornjak.press-tisti ki ste kdaj mel bmw-ja vete o cem govorim)

"
hmmm, zvok je normalen, le gre cez 90 stopinj, in vcasih se vetrnica ne prizge....

danes ali jutri bom malce bolj podrobno pogledu...
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Se vnaprej opravičujem za smetenje teme...

Glede termostata, mislim da ne paše iz 1.8 na 2.0... glede na opisano pa je res po vsej verjetnosti potem oboje (termostat in termostikalo). Ker če ti vedno kuha (termostat), pa samo včasih ne vklopi ventilatorja (termostikalo) je to edina razlaga.

No - pa glede vnaprej najavljenega smetenja...
Hvalite 6cilindrov - kaj pa glede let? Ni ravno vprašanje - bolj v smislu če je kdo zainteresiran za starejše bemfe - vem za enega 530 SI l.1973 (6-cil. itak)v res dobrem stanju. Do pred dvema letoma je bil redno v pogonu - ob lepem vremenu, seveda. Garažiran vsa leta, sedaj pa malo več kot leto stoji pod nadstrešnico pred hišo. Pred tremi leti obnovljena mašina (bolj preventivno, kot da bi bilo treba). Gospod, ki si ga je lastil prej je pokojni, žena pa ne ve kaj naj z njim. Avto pa je bil prej last YU konzulata. Res je dobro ohranjen, pa 2 kompleta orig. litk ima zraven z dobrimi gumami - čeprav pozimi nikoli vožen (odkar ga je imel ta gospod - oboje gume so letne). Barva temno modra, kot tudi notranjost, ki je dopolnjena z lesom. Gnil ni - sem si ga dobro ogledal (zadaj na robu blatnika mogoče 2cm rje - ampak ne tiste prave - res dobra zadeva). Za ceno ne vem, zagotovo pa ne bo majhna, ker se gospa zaveda kaj ima - čeprav pa se bi ga po drugi strani tudi rada znebila in je ob mojem zadnjem obisku omenjala že tudi odpad... :doubt: #-o Pokojni mož se verjetno ob takih besedah obrača v grobu...
Spomladi grem ponj... pa na eno vožnjo, da ne bo od dolgega časa še on spustil dušo. Takrat bom verjetno tudi naredil kakšno predstavitev na forumu.
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@unicorn bmw-ji nimajo termo-stikala in nimajo ventilatorja gnanega z elektromotorjem-kot napisano, ventilator zene jermen ki preko visko sklopke doloca obrate=bolj vroc zrak k piha iz hladilnika, bolj visko grabi=bolj se vetrnica vrti:) simpl k pasulj :) (seveda ta visko ob napacnem postopanju izredno rad crk

kar se tice nakupa: poglej kok je gnil, vseeno na informacije, ce pa je lep pa GO AHEAD, dobr avtek :)

@patrulja od glede zamenjave sem ti ze dal, ce nau pomagal me kontaktirej, pa bomo porihtal...skoda dnarja, da bi ga metal za mehanike, za avto ki komej zasluzi ime

ps
kar se tice hlajenja 518 upam da nisem kej falil, ker sem sraufal samo 525/530/535....518 pa tud pogledal se nisem od blizu(razen ene voznje)
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

#-o my bad glede "komand" ventilatorja - zato raje zaenkrat ostajam pri Alfah :wink:

Imam pa popravek - sem šele sedaj pomislil da me je govor o seriji 5 zavedel - govora je o 3000 SI (in ne 530 SI). Sem šel ravno pogledat na net, ker me je tako mučilo če sem prav napisal - in slučajno ugotovil, da ga gospa v resnici s svojo "polno prvo ceno" (brez predhodnih pogajanj), v resnici prodaja po polovični "tržni vrednosti"...

:lol: ...bom posnemal veloceja in kupil še BMW :?: :lol: 8)
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak

birdy napisal/-a:cisto mozno, da je visko odpovedal(ce se pregreva) ali da je visko zagrabu(bi znal podhladit motor)-i"
sm ze zdaunaj se prijavil na bmwslo forum, vendar po vec kot 5 dneh me se niso sprejeli. oz nisem dobil dovoljenje administratorja ter aktivacijsko kodo... naj gredo v rit...

visko sklopka 100 %ni ker se ventilator vrti

, ce komu kaj pove imam klimo...

.... iz hladilnika gre crna cev, cca 30 cm douga in gre do nekega dela motorja... predvideval sem da je tam termostat, vendar sem ta del odsraufal, in ugotovil da je to le kot nekaksen pokrov z nastavkom za cevjo, vendar brez kakrsne koli zaklopke ali secar koli, v luknji v katerri je bil pa ni nic... tema..

pri teh motorjih naj bi bil tam termostat, (v rijateljevi 518 je tam, vendar on nima klime...)
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bom pogledal pr 318 od kolega kje ma termostat....ti povem-ce bom dobre volje ti pa se slikco prpopam

drgac sestaki(kok jest vem vsi) majo termostat spredaj

pa vetrnica se vrti tud ce je visko sfu***, samo ne pridobiva obratov, ko bi jih mogla....ker visko skor nkol cisto ne popusti, sam zagrabi ne vec koker bi mogu....posledicno se stvar pregreje :) (ena od opcij)
Odgovori
  • Informacija