Ročna zavora

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Jacky25
Alfa Junior
Alfa Junior

jaz imam pa en problemček z mojo ročno. zdej ko je mraz pa to sem enkrat pozabu da je mraz in pustil ročno čez noč ki mi je nato zmrznila, moral sem čakat vsaj pol ure pa še potem se ni čisto odmrznila in sem se peljal ene 5 km malo težje potem pa je spustila. ok je pa ne bom več zategval sem si rekel, danes pa ko sem šel iz nočne domol zunaj -7 prižgem avto da vmas spraskam šipe pa to ane in itak da morš dat ročno da ti avto ne uide ane in kaj potem ročna spet zmrzne v trenutku in spet sem se moral peljat ene 5 km da spusti samo pol ko sem se peljal ze ene 20 km sem probal mal ročno zategnt med voznjo in mi skoraj nič ne prime a kdo ve kaj je toma kdo tak problem...
hvala
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

Problemček je enostavno rešljiv z menjavo žičnih pletenic.
Obstaja sicer še ena možna napaka in sicer zarjaven vzvod na čeljusti, se mi pa zdi veliko manj verjeten.
LP in srečno
ps. dobrodošel na forumu
I'm back!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Neverjetno, tudi men je dons zamrznila ročna, sicer čist po lastni neumnosti, ker sem jo zategnil včeraj zvečer, ko sem domov prišel, pa mi sploh ne bi blo treba.
Uglavnem ko sem prišel zjutraj v avto je kazalo na termometru -17.5°C (jap... samo v naših rovtah). Spustim ročico ročne zavore in mi je blo kaj hitro jasno, da sem zajebal situacijo :D Ročica je bila namreč popolnoma "mlahava". Potem sem probal speljat in je šlo, kolesa so se zavrtela kljub temu da je na dvorišču čisti led... Sem si reku bo že OK in se počas odpeljem proti službi, sam po prevoženih 50m mi pa pol armaturke zasveti :D VDC error, ABS error... ni da ni :D Sam ker ni blo druge (garaže da bi dal avto na toplo nimam) sem šel počas naprej. Ampak ko sem pogledat trenutno porabo na potovalnem računalniku in sem videl da mi avto pri 50km/h žre 12l/100km :D mi je blo jasno da tole ne bo peljalo. Ko sem se ustavil po kakem kilometru je že mal smrdel od zavor :D
In potem sem čakal ene 20 minut ob cesti z vžgano mašino da se je zadeva malce odtajala... #-o

Konec dober vse dobro al kaj :D

BTW, kako imajo 147 narejeno ročno zavoro? Je vezana na ploščice na diskih, ali imajo diski zraven še boben za ročno zavoro?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne zadaj je rocna vezana direkt na diske.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eh ja... upam da nisem preveč bremz zakuril :D
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Štore

No zdaj je jasno zakaj pri Zegi najprej preverjo pletenice ročne zavore in če je izolacija razpokana ti takoj predlagajo zamenjavo. In ni mi žal da sem za menjavo pri prvem servisu dal 60€. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

@TribesMan

kje za boga ste pa mel zjutraj 17,5???
[/b]
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

V Godoviču je blo -11 v Postojni pa -7.
-17,5 hmmm, Babno polje? :lol: :mrgreen:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ni Babno polje... je pa Dobrepolje... :D

Za tiste ki ne veste kje je to. Vzamite zemljevid Slovenije, pa narišite trikotnik med Grosupljem, Ribnico in Kočevjem... mi smo tam vmes... ("there be dragons" piše na izvozu iz avtoceste ko zaviješ k nam :P )
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

blizu blok je tudi Babno polje... ce se nisi vedel je to eden najmrzlejsi del slovenije.

:D
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

Jest ročno skoz zategujem. Nisem imel problemov pri puntotu in bravi (manj kot -15t.C), pri alfi mi je pa zmznla pri -5.
Sem zamenjal zajle, ker je bila izolacija razpokana in polna vode. Nove smo potem nafilal z oljem in sedaj je BP.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist

Bearex napisal/-a:V Godoviču je blo -11
Kakšno vezo pa imaš z Godovičem? Sem namreč od tam doma.
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Nekateri nesrečniki se moramo voziti na tlako celo v Godovič :( :(
Bearex in jaz sva že dva taka...
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist

Alfa Dog, ful mi je žal, da sem kliknil na tvoj link za avto. Mi je tvoja bolj všeč kot moja. :cry: :lol: :lol:
Drgač pa Klima al OCG al Brus?
Jest se vsak dan vozim pa iz Logatca v Idrijo (Zaenkrat še Kolektor, po novem pa menda Hidria :firedevil: ) Štartam 6:45 iz Logatca in dosedaj sem "srečal" samo eno 147 z CE registracijo, ki je tudi zavijala na Klimo.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

blazz napisal/-a:... in dosedaj sem "srečal" samo eno 147 z CE registracijo, ki je tudi zavijala na Klimo.
@Bearex :mrgreen:
Slika
Odgovori
  • Informacija