Dela pa ne dela

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Zanima me ce je kater od vas imel taksen problem z alfico kot jaz.
Vceraj po cca 1 uri voznje se ustavim ugasnem mojo 156 in grem na kavo. Pridem nazaj in avto vec ne vzge, normalno ko sem jo poizkusil prizgati sem spraznil akumulator. Avto vleka mi jo odpelje domov dam povnit akumulator. Zjutraj zmontiram akumulator nazaj in avto kresne iz prve. Grem se mal vozit in deluje bp. Uro pa pol kasnej avto spet ne uzge. Ga pustim pri meru za pol urce in zopet proba glej ga zlomka avto vzge brez problema.
Kaksne ideje kaj bi to lahko bilo?
Aja imam 156 1.9 JTD letnik 2000
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

torej ti ne vžge ko je vroča-elektronika, kak senzor, črpalka #-o
alfa samec romeo po duši
po pameti
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Slab štarter oz. štarter ma kakšen slab stik na kablih. Ena od vrjant.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

gregor alf napisal/-a:torej ti ne vžge ko je vroča-elektronika, kak senzor, črpalka #-o
Odličnjaško. Lahko kaj sam preverim ali moram urgentno najdet kakega mehanika, ki normalno med prazniki nimajo časa.
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

viewtopic.php?t=5070 je mozno da je to to? Senzor vziga ali pa senzor zgornje mrtve točke? Kako bi lahko to sam preveril, pa ce morda gdo ve kje se ta dva senzorja nahajata na moji Alfici?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-da ne odpiram nove teme-meni zadnje cajte teško vžge,še posebaj zjutraj,ko je mrzlo,komaj obrne par obratov preden vžge,grelna spirala normalno hitro vgasne,avto potem deluje normalno,ali mogoče odpoveduje 4 leta star akumulator-malo mi je čudno,ker eni pravite,da vam pred tem prižiga vsa mogoča opozorila,meni pa nič posebnega :?:
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

Alfafil meni se nobena lucka ne priziga ki bi kazala da je kaj narobe. Pa tudi ko je lepo ohlajena uzge brez problema. Na pol hladna NO GO
Uporabniški avatar
trigga
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Pri moji kappi (jtd) je bil kriv štarter, baterijo pa sem menjal kak mesec od tega.
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

Štarter pri meni deluje normalno, lepo vrti in vergla kresne pa ne.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Sej štarter deluje normalno, problem nastane ker ne vrti dovolj hitro da bi prišlo do vžiga zmesi pri vročem motorju (precej pogost problem pri npr. golf 4).
Alfafil lahko da grelne svečke ne delujejo vse in zato težko vžge. Lahko se kje dobiva oz. se vglasiš pri meni pa pogledava če vse delujejo.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
trigga
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Če ti grelne svečke ne delajo (oz. dela), potem bi ti morala po zagonu utripat lučka od grelnih svečk - to je namreč delalo meni. Na zadnjem servisu sem to povedal mehaniku in ugotovil je, da sta šli že dve sveči, potem pa sem mu naročil, naj zamenja vse skupaj. Vsaj točno vem, kakšno je stanje.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AlfaForEver napisal/-a:Štarter pri meni deluje normalno, lepo vrti in vergla kresne pa ne.
Ti zazna kodo kljuca???
Men je ucasih zapiskalo napisalo na zasloncku CODE ERROR, medtem pa sem lahko verglal ko mona pa ni vzgalo.

Preveri ko das kontakt da je res vse OK in da ne javi noben napake. Pol pa obrni kljuc do konca in vzgi.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

AlfaForEver napisal/-a:Alfafil meni se nobena lucka ne priziga ki bi kazala da je kaj narobe. Pa tudi ko je lepo ohlajena uzge brez problema. Na pol hladna NO GO
Tole meni liči na zapacane šobe-injektorje... segret motor ne vžge pa da se ubiješ. Hladen pa po navadi kresne v prvo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
AlfaForEver
Alfa Member
Alfa Member

Grelne svečke dvomim da so ker zjutraj pri minus 8 kresne ko pr norcih. Prav tako kresne če vročega ugasnem in potem takoj ponovno prizgem. Problem nastanek ko se majckeno ohladi.
Koda ključa tudi dvomim da je. Če bi bilo to potem se bi dogajalo da tudi hladen nebi kresnu, vsaj občasno.
Šobe injektorja? :?:
Zjutraj grem v lov na mehanika, će bo imel kater kaj časa. Pa do avtoelektričarja skočim. Mogoče bo imel kakšno idejo kako preverit senzorje. Bom jim povedal vaša mišljenja pa naj najprej te stvari preveri. V glavnem avteka bom rabu najkasnej 3 januarja pa če bo treba bom pa tepu mehanika dokler ne popravi :)
Aja ma ker kaksno idejo kje se nahajata ta dva senzorja?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-da ne odpiram nove teme-meni zadnje cajte teško vžge,še posebaj zjutraj,ko je mrzlo,komaj obrne par obratov preden vžge,grelna spirala normalno hitro vgasne,avto potem deluje normalno,ali mogoče odpoveduje 4 leta star akumulator-malo mi je čudno,ker eni pravite,da vam pred tem prižiga vsa mogoča opozorila,meni pa nič posebnega :?:
-spet je komaj vžgal,org. akumulator ima indikator,ki je zeleno obarvan,to naj bi pomenilo,da je vse OK,ko sem preveril tekočino,je v treh celicah malo manjkalo,dolil sem v vse celice nekaj malega
-treba bo na servis,mogoče tudi meni nagaja štarter :doubt:
Odgovori
  • Informacija