SNEG

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Naj ga vrže meter, pa sploh ne bom šel iz hiše, se lotil kakšne dobre knjige in užival na toplem!

BTW: Ukvarjam se s preživetjem v naravi in zadnji vikend v januarju zopet(4. leto zapored) organiziram zimsko bivakiranje na Pohorju! Malo pod Tremi Kralji, dovoljena vžigalnik, dva metra vrvice in hrana po želji! Spalne vreče nezaželjene! Zainteresirani pošljite ZS!
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

To maš v planu se zapelat z avtom tja, počakat da te zasuje sneg potem pa preživeti pod snegom par ur in nato domov? :mrgreen: :mrgreen:

Kaj če bi mi to raj prestavl na bivakiranje ob morju? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Žal ne gre tako!

Najprej nas odpeljejo s kombijem na Pohorje, nas vržejo ven kakšnih 10km od najbližjega naselja in pridejo po nas čez tri dni!

Smo imeli kar hudo izkušnjo, ko smo šli sami s kombijem, saj je bil dizl in je po treh dneh na -25 stopinjah enostavno odpovedal poslušnost. Najhuje pa je bilo, da baterije od mobitelov tudi ne držijo dolgo, ko je več kot 20 stopinj pod ničlo! Tako smo ostali brez hrane, izmučeni zaradi treh dni na hudem mrazu in sredi neobljudenega področja! Po petih urah hoje smo prišli do gostilne potem pa je bilo OK! Bila pa je zanimiva izkušnja, saj ni kar tako spati zunaj, brez vsega, v bivaku pri -25. Na življenje začneš gledati drugače!
Uporabniški avatar
uLtRa
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

emmm in kje je fora tega? d se pol k prids ziw nazaj pocuts bl like THE MAN? :lol: hehe ni kej noro tole useskp, men bi tut bl sedl polet kam s sotorckom :mrgreen:
Slika
Smeško
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Gorenjska

živjo

mam eno vprašanje in sicer me zanima, če je že kdo kdaj montiral ketne na 156 2.4
ker jih bom čez par dni potreboval (vožnja v klanec), sem danes malo študiral, pa mam občutek, kot da niso primerne za tale avto, ker se na notranji strani kolesa staknejo skupaj, me malo skrbi, da bi se ta zatič zataknil na nosilec kolesa, ki je preklemansko blizu gumi

mi zna kdo pomagat :oops:
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Obstajajo neke tekstilne ''verige'',katere ne morejo poškodovat avta in baje so enakovredne tapravim...
Slika Slika Freude Am Fahren
Smeško
Alfa Junior
Alfa Junior

ok

samo vseeno me zanima, če kdo ve ali so pri alfi kakšne ovire glede verig?
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Naj ga vrže meter, pa sploh ne bom šel iz hiše, se lotil kakšne dobre knjige in užival na toplem!

BTW: Ukvarjam se s preživetjem v naravi in zadnji vikend v januarju zopet(4. leto zapored) organiziram zimsko bivakiranje na Pohorju! Malo pod Tremi Kralji, dovoljena vžigalnik, dva metra vrvice in hrana po želji! Spalne vreče nezaželjene! Zainteresirani pošljite ZS!
Teo, misli da je čas da si dobiš žensko. Boš hitro nehal mislit na knjige, verjemi. :lol:
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Dräger napisal/-a:
Teo napisal/-a:Naj ga vrže meter, pa sploh ne bom šel iz hiše, se lotil kakšne dobre knjige in užival na toplem!

Teo, misli da je čas da si dobiš žensko. Boš hitro nehal mislit na knjige, verjemi. :lol:
Mislim da jo že ima. Pa ne mislim Alfe :wink: :lol:

LP
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

Smeško napisal/-a:ok

samo vseeno me zanima, če kdo ve ali so pri alfi kakšne ovire glede verig?
V knjigi piše da mora biti debelina verige pri gumah 185 = 12 mm
pri gumah 205 = 8mm, to so 15´

Za 17-ke pa piše verige sploh nič ! Upam da sem kaj pomagal, sam sem pa nabavil tiste platnene in upam da bojo služile ob potrebi.
Smeško
Alfa Junior
Alfa Junior

veš kaj mene bolj skrbi za tisti obroč, ki pride po notranji strani gume (ki je skrit)

btw kje si pa dobil tiste platnene inkoliko €?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na 17ke ne mors dat verig!

LP
Smeško
Alfa Junior
Alfa Junior

ja jest mam 15" tko da to nebi smel bit problem
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

Smeško napisal/-a:veš kaj mene bolj skrbi za tisti obroč, ki pride po notranji strani gume (ki je skrit)

btw kje si pa dobil tiste platnene inkoliko €?
Platnene dobiš v AMZS bazah, imaš pa dve varjanti, normalne (cca. 60€)
in ojačane (79,90€ :D ) katere sem jaz vzel. Razlika med enimi in drugimi je v srukturi ,prve imajo finejše platno, druge pa bolj grobo.
Aja pa ena dimenzija gre na več dimenzij gum, moje so tako za
205/60-15 kot za 215/45-17 =D>
Smeško
Alfa Junior
Alfa Junior

hvala za pomoč

sem dal gor tiste ketne, ki sem jih imel pa je blo OK

z njimi se je moja alfica prelevila v pravega terenca 8)
Odgovori
  • Informacija