Oktobra sem kupila 3 leta staro zverino uvožena iz Italije.
Avto je izjemno lepo ohranjen in prvi vtis je, da je bil uporabljan kot enosed.
Že naslednji dan po nakupu sem ugotovila, da se ne odpira zadnje levo steklo. Kmalu za tem je sledil redni servis, kjer sem naročila, da mi odpravijo problem.
Ugotovili so (tisto, kar mi je mož vnaprej povedal), da je potrebno zamenjati motorček, a ker ga niso imeli na zalogi, so ga naročili in smo se zmenili za neki kasnejši obisk in popravilo.
Ta obisk sem kar prelagala... in vmes je prišla zima.
In naslednja ugotovitev: ne odpira niti zadnje desno steklo, ki se je prej normalno. Poleg tega, sprednje desno se odpre, a potem ga prosiš, da se zapre. Hoče, pa noče, pa malo gor, pa malo dol, ... pa komaj. Od takrat se ne dotikam nobenega razen voznikovega, ki se odpira/zapira normalno.
Pregledala sem celi forum (mukotrpno delo, ampak, dobila sem veliko drugih uporabnih informacij), ampak podobnega problema nisem zasledila.
Ker se je moj mini problem (enega nedelujočega električnega stekla) potrojil, in ker so mi informativno povedali da je en motorček 50-100€, plus delo, predpostavljam, da gre za problem ki je povezan s kakšno drugo alfino boleznijo in ne s crknjenimi motorčki.
Upoštevajoč multiplikacijski učinek (3x) se lahko zgodi, da se mogoče po nepotrebnem olajšam za 200-300€.
Drznila sem si predpostaviti, da je problem veliko manjši (zarustali konektorji, kakšne tesnilke, nepodmazanost, ...) in zato smo pogledali (mož bolj kot jaz) v Service Manual kako se pride do motorčkov na vratih, in ugotovili da je to delo za toplejše dni.
Se je mogoče kdo srečal s podobnim izzivom?
In če, kakšne so ugotovitve?
Na servis ravno ne bi peljala, predvsem ne na tega kjer sem bila:
- dali so mi noter Castro TXT, čeprav sem zasledila na tem forumu, da je neustrezno in tudi v navodili piše, da se da Selenia Turbo Diesel
- niso mi resetirali računalnika (čeprav sem jim naročila), tako da mi zdaj piše "Shedulled service expired"
- ...
- pa še par malenkosti.
Sodim v kategorijo tistih, ki avto prepustijo pooblaščenem serviserju in za to pošteno plačajo.
Katerega priporočate v LJ?