Spuščanje sedeža v 145/146(Navodila na strani 2)

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Oprostite za Off topic ampak,

Lahko meni pošlješ, če hočeš, pa bo moja punca prevedla. Študira hrvaški, srbski, makedonski, bolgarski jezik.

Lp
Dejan
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejch79 napisal/-a:Oprostite za Off topic ampak,

Lahko meni pošlješ, če hočeš, pa bo moja punca prevedla. Študira hrvaški, srbski, makedonski, bolgarski jezik.

Lp
Dejan
Mah hvala za ponudbo, ma bom js to sproti prevedel.. Sicer se pa tukaj niti ni šlo za hrvaščino, glede na to da je najbolj jamral folk ki tega ne rabi in ne bodo tega sploh delal,šlo je za prco samo zato ker kao hrvaško pa ne... Vse jezike , sosedovga sploh pa južnega to pa ne :wink: ... Sicer pa GTAm in Alro bi mogla znat sej sta bla še v Titovi vojski :P
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

NAVODILA ZA ZNIŽANJE SEDEŽA V SLOVENŠČINI

1. Odstranimo in totalno izklopimo akumolator.
2. Pod sedežem se nahajajo konektorji za Air Bage, ki jih moramo izklopiti
3. Potem izvijačimo sedež ven. Sistem je klasičen, prvo damo sedež skrajno v eno smer, pošraufamo in nato obratno. Ven vzamemo vse tudi sanke.
4. Najbolj delikaten del. Treba je odstranit tla oz. tapecirungo. To naredimo tako da iz železnega žleba potegnemo plastično lajšno, ki se drži za tkanino. Ne gre z lahkoto, toda ne delat tega na silo v enem kosu , ampak malo po malo. Železni žleb ima zobe proti noter, tako da je treba tkanino vleči v kontra smer da se ne potrga vsega skupi :wink:
5. Odstraniš vijake ki držijo sedišče za sanke(tirnice)...
6. Fora vsega skupaj je da odstranimo mehanizem za nastavitev višine sedeža. Zadeva izgleda tako :

Sedež
Mehanizem
Vodila

Torej mehanizem ven. Drži se z dvemi vijaki iz vsake strani in netom(uporabite pormašino za odstranit)
7. Ko ti uspe to odstranit vrneš prejšnje stvari nazaj saj vodila, sedež in to tudi brez mehanizma pašejo luknja na luknjo.

Torej bit je najti ta mehanizem in ga dati stran ter nato vse vrniti na svoje mesto. Sedež bo 2-3 cm nižje, razlika pa nepopisna.

Opozorila:

- Akumulator
- Odstranit oz malo porezat bo treba plastiko iz zunanje strani, ker je sedež nižji in ti zna zapenjat.
- Enota za varnostni pas se sedaj drži za up.e in down.e, toda zraven je še ena že narejena luknja v katero premestimo to in to je to.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Pepsi napisal/-a: NAVODILA ZA ZNIŽANJE SEDEŽA V SLOVENŠČINI

1. Odstranimo in totalno izklopimo akumolator.
2. Pod sedežem se nahajajo konektorji za Air Bage, ki jih moramo izklopiti
3. Potem izvijačimo sedež ven. Sistem je klasičen, prvo damo sedež skrajno v eno smer, pošraufamo in nato obratno. Ven vzamemo vse tudi sanke.
4. Najbolj delikaten del. Treba je odstranit tla oz. tapecirungo. To naredimo tako da iz železnega žleba potegnemo plastično lajšno, ki se drži za tkanino. Ne gre z lahkoto, toda ne delat tega na silo v enem kosu , ampak malo po malo. Železni žleb ima zobe proti noter, tako da je treba tkanino vleči v kontra smer da se ne potrga vsega skupi :wink:
5. Odstraniš vijake ki držijo sedišče za sanke(tirnice)...
6. Fora vsega skupaj je da odstranimo mehanizem za nastavitev višine sedeža. Zadeva izgleda tako :

Sedež
Mehanizem
Vodila

Torej mehanizem ven. Drži se z dvemi vijaki iz vsake strani in netom(uporabite pormašino za odstranit)
7. Ko ti uspe to odstranit vrneš prejšnje stvari nazaj saj vodila, sedež in to tudi brez mehanizma pašejo luknja na luknjo.

Torej bit je najti ta mehanizem in ga dati stran ter nato vse vrniti na svoje mesto. Sedež bo 2-3 cm nižje, razlika pa nepopisna.

Opozorila:

- Akumulator
- Odstranit oz malo porezat bo treba plastiko iz zunanje strani, ker je sedež nižji in ti zna zapenjat.
- Enota za varnostni pas se sedaj drži za up.e in down.e, toda zraven je še ena že narejena luknja v katero premestimo to in to je to.
Kot pravijo, slika pove več kot tisoč besed! A se da še kje dobit kako sliko?
Se kar veselim, da si prevedel, da se mi ni blo treba lomit s hrčkovščino... :lol:

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ej alfista dej ne to zdj delat, bi js po novem letu prišu v Novo Gorico bi skupaj, tam na toplem, ker tle doma je še v garaži ob pečki mrzl občutek
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Pepsi napisal/-a:Sicer pa GTAm in Alro bi mogla znat sej sta bla še v Titovi vojski :P
Za koga drugega ne vem, ampak jaz pa res nisem služil v "Titovi" vojski, ker če bi bilo tako, bi moral stat v postroju že pri 13 letih ali prej :lol:.

Pa še to, da enkrat končamo s tem....zakaj sem te prosil da prevedi dobro veš. Že kar nekaj uporabnikov je dobilo opozorilo, ker so pisali v narečju in potem post ni bil vsem v enaki meri razumljiv. Enako velja za pisanje v hrvaščini oziroma ostalih tujih jezikih (mogoče se angleščina bolj tolerira, glede na to da smo se jo vsi učili v šoli). Popolnoma razumem, da je nekaterim hrvaščina domača, ampak nekaterim še ne pomeni vsem. Tudi sam živim 500m od Italijanske meje in govorim tekoče italijanski jezik, ampak zaradi tega še nikoli nisem pisal ali objavljal karkoli v italijanskem jeziku. Sicer pa imamo pravilnik, v katerem piše naj se vsi potrudimo pisati v pogovornem slovenskem jeziku, čeprav je v tej točki poudarek bolj na narečje in sleng:
2.9 Prepovedano je pisanje v narečju ali slengu, potrudite se pisati v pogovornem slovenskem jeziku in ne v narečju ali slengu, katera nista razumljiva vsem uporabnikom
LP
Slika
blazp
Alfist
Alfist

Če bo kdo to delal bi se priporočal da sprobam če je res taka razlika da se splača to delat. Ker meni se ne zdi da bi bil original previsok.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

blazp napisal/-a:Če bo kdo to delal bi se priporočal da sprobam če je res taka razlika da se splača to delat. Ker meni se ne zdi da bi bil original previsok.
Torej zakaj spreminjat nekar kar ugaja tvojim potrebam :wink:
Uporabniški avatar
Lorenzy
Alfa Member
Alfa Member

torej po tem posegu, ni več mehanizma not, in ni možno povišat sedišča?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V 145 pa res ni potrebe po VIŠANJU sedišča. :D Verjetno, da se ne da, če odstraniš mehanizem. Vsaj jaz pa zase vem, da imam sedež na najnižji poziciji odkar je bil avto kupljen in tega sigurno nebi pogrešal.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

a se centimeter ze ful pozna?
si ne znam predstavljat? :cry:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Lorenzy
Alfa Member
Alfa Member

bass napisal/-a:V 145 pa res ni potrebe po VIŠANJU sedišča. :D Verjetno, da se ne da, če odstraniš mehanizem. Vsaj jaz pa zase vem, da imam sedež na najnižji poziciji odkar je bil avto kupljen in tega sigurno nebi pogrešal.
Tudi jaz nimam potrebe po višanju sedišča, toda se najdejo določeni osebki ženskega spola (ki občasno poprimejo za volan moje alfice), ki bi rade to možnost izkoristle, zato pač vprašam.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

evo jaz sem se lotil nizanja ze v soboto, uspelo mi je odstranit sanke, ampak za odstranit mehanizem se moram danes lotit malo bolj grobo, ker je zgleda pritrjeno z vijakom, ki ima gladko glavo in je točkovno privarjen v pozicijo, tako da bo treba naredit neko oprijemališče na vijaku, pa tudi nekako zlomit zvar.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sem razdiral sanke od sedezev in ce mene prasas bo treba ta srauf kar odfleksat-ker je spunkterano skupaj in zakaljeno tako da #-o #-o

zanima me ce se komu da pomerit visino sedala(vsaj priblizno) sepravi od podna(tepiha) pa do najnizje tocke sedalnega dela

sepravi za voznikov sedez ko je cisto na tleh, in ko je cisto zgoraj, za sovoznikovega je pa itak fiksno

ce mi lahko kdo sporoci-namrec sam sem montiral druge sedeze, pa se sedaj ne morem odlocit, ali je sedez visji, nizji,...

:oops:

da vidim ce je visji, da potem spet malo sanke predelam in odbrusim tiste distancnike ki so spunkterani na spodnji del sank in bom pridobil pol centimetra

aja pol centimetra se slisi malo ampak se zelo veliko pozna
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

včeraj mi je uspelo spustiti sedež in je že nazaj v avtu, žal se še nisem peljal, da bi opisal kakšna razlika je v občutku, ampak tako na mestu je občutek kar dober.
ampak, to je kar ornk poseg, rezanje, vrtanje ... tako da svetujem da dobro premislite, koliko je vam je to res pomembno oz. koliko si tega želite.
Odgovori
  • Informacija