Prvo srečno in veselo ter zdravo predvsem pa varno novo leto 2008.
Imam problem ker iz bencinskih servisov ne speljem prej kot po 30min.in sicer problem je sledeč.imam ar33 ki ima pokrovček za rezuar zunaj in v tem času mi tako zamrzne da se vidi kot da vlamjam u tank.poizkusil sm že vse wd40 nič sredstvo za odmrzovanje klučavnic nič rad bi izvedel kakšno finto da bom prišel do pokrovčka vstavil ključ in obrnil.res je hudo nadležno da tlačim ključ noter in zgledam kot ropar bencina in to na bencinski.hvala za odgovore in LP
Kaj ti zamrzne ključavnica, če sem prav razumel ? Ti svetujem nakup "odmrzovalca" za ključavnice (tak majhen spray - slika), katerega "vtakneš" direkt na odprtino ključavnice in pošpricaš. Deluje (nabavil lani ko mi je redno zamrzovala ključavnica na kamjonu).
Pa še kje ga lahko nabaviš, če drugje ne dobiš klik.
Jaz sem na 75-ki reševal tako, da sem po vsakem pranju Alfice našprical WD40 v ključavnico oz. takrat ko je bila v garaži.
Zamrznila je enkrat, ker sem pozabil našpricat, ampak se je po cca minuti miganja s klučem odprla.
Pač najbolje je ključavnico posušit in našpricat, ker ko je enkrat zamrznjena praktično nobena stvar ne pomaga kaj dosti - bolje preprečevat kot pa zdravit.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
El Barto napisal/-a:Jaz sem na 75-ki reševal tako, da sem po vsakem pranju Alfice našprical WD40 v ključavnico oz. takrat ko je bila v garaži.
Zamrznila je enkrat, ker sem pozabil našpricat, ampak se je po cca minuti miganja s klučem odprla.
Pač najbolje je ključavnico posušit in našpricat, ker ko je enkrat zamrznjena praktično nobena stvar ne pomaga kaj dosti - bolje preprečevat kot pa zdravit.
Vsi zgoraj našteti so odlična preventiva.
Če pa kljub zaščiti zamrzne, pomaga pa vžigalnik ... pa ne da bi slučajno grel ključavnico ... nekajkrat segreješ (da je na otip zelo toplo in ne žareče) ključ in ga vtakneš v ključavnico. Potem pa našpricaš z ustreznim sredstvom, ker sicer čez cca 5 minut spet zamrzne.