Mali / Redni servis - AR 166 2.4 JTD in 2.0 TS

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni.Sem nov na forumu. Kupujem Alfo 166 od 2004 dalje. Zanima me cena rednega servisa za diesel motor in bencinar-ja(se še nisem odločil katerega bi kupil :D ), cca... Sem že malo pobrskal po drugih topicih pa nisem nič zasledil.In tudi na koliko KM se ga dela.
Zanima me tudi vaše mnenje, če je za tako velik avto sploh primeren bencinar(brez turba) zaradi navora.....in kje je najbolši servis v Sloveniji za Alfe(po možnosti v bližini LJ),ter kaj moram pod NUJNO pogledati oz vprašati prodajalca,ko bom šel v nakup.
Hvala lepa za vaše odgovore,upam da nisem prveč zahteven.
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Tukaj imaš račun od 3.0 V6 (kar konkreten, če lahko dodam):

Slika

Mislim, da se cena enakega servisa za 2.0 TB ali 2.5 V6 ne razlikuje veliko.
Sicer pa poreglej tole temo:viewtopic.php?t=12247&postdays=0&postorder=asc&start=0

Da pa bencinar brez turba ne bi imel dovolj navora za tak avto je pa neumnost. Sploh šestvaljniki.
Zadnjič spremenil FuManchu, dne Pe Jan 11, 2008 3:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Mi smo imeli 166 v6TB! Cene rednega servisa so pa bile različne, od recimo 200-400 eur! Odvisno, ali si moral menjat še kake ploščice itd..
Načeloma so cene nekje tam recimo 200 za osnovni servis z menjavo olja in filtrov ter kontrola vsega vitalnega!
Odločit med bencincem ali dizlom se boš moral sam! Lahko ti pa predlagam v6 oz dizelski navor! 2.0Ts je , če si zahteven, malce prešvoh! Daleč od tega, pa da je len.

Na kaj moraš bit pozoren? Recimo poizkušaj vsa stikala stekel, pa el. sedežev.
Centralno mora lepo zapirat vse štiri stifke na vratih. Tukaj zna bit težava!
Ročica od žmigovcev rada "crkne" in ti ne izklopi le teh ko odviješ volan.
Bolje je, da se obrneš na tako, kjer lahko izveš zgodovino, najboljše od prvega lastnika (sploh če boš gledal za dizli, ki so največkrat uvoženi in z zbitimi km).
ICS - Kontrola klime in radio mora dela BP!
Ko se zapelješ čez npr. ležeče policaje, ne sme škripat, ker če ne so za zamenjat roke.
Okoli motorja, je najbolše, če s seboj vzamej nekoga, ki se spozna na Alfe oz. mehanika.
Za karoserijo kleparja..
Pred nakupom, pa bi na tvojem mestu peljal avto na uradni servis, kjer ti ga priklopijo na tester, če pokaže slučajno kako napako oz. odstopanje od norm.

Če se pa še kaj spomnem, ti pa napišem,

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. Avto je res fajn za vozit in tudi ceste se drži odlično =D>
p.s.2 cena "velikega" servisa z menjavo prednjih diskov na pooblaščenem servisu je bila mislim da okoli 250.000sit oz cca 1000eur pred 2,5 leti
Slika
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

Zaenkrat res hvala lepa za odgovore. Tisto je verjetno računa za glavni servis? Ja,mal glava boli. Glede šestvaljnikov pa.....Kot prvo, sem pozabil da ima 2.0 šest valjev. Namreč, sem mnenja, da je 2000 kubov premalo za 6 valjev, kar je tud BMW ugotovil....Prelen motor v nizkih....
Drugače pa nimam nič proti 6 valjem,sam da je od 2,5 dor., še boljše od 3.0. :D Sam to pa pol že stane...
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

2.0 TS 16v ima 4 valje!
Mi smo imeli 2.0 V6 Turbo. Verjemi, ni premalo! =D>

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

ok, to ma pa že mal več smisla. Ja, vem da turbinka svoje naredi. Je čist druga zgodba....
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Priporočam dizla od letnika 2000 naprej, ko že ima turbino s prilagodljivim lopatjem, s 103 ali 110kw. Veliki servis za dizla je mene prišel 800 eur pri lokalnem mehaniku. Naknadno sem pa ugotovil, da je na uradnem servisu 200 eur cenejši. Ta mali servis z menjavo olja, zračnega, oljnega filtra pa pride okol 150 eur. Avto je presenetljivo poskočen, lepo vodljiv in smešno malo porabi.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

viewtopic.php?t=12823

malo koristnih informacij.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dazi napisal/-a:ok, to ma pa že mal več smisla. Ja, vem da turbinka svoje naredi. Je čist druga zgodba....
Glede motorja 166
Imel sem 2.0 Turbo
Imel sem 2.5 V6
En teden sem imel 3.0 V6
Vozil sem Mjet
Doma imamo 3.2 alfin motor v drugem avtomobilu.
Doma imamo spet 2.0 Turbo (že dve leti), ker smo hoteli ravno to.

Lahko rečem samo to, da je škoda, da ga (zaradi prevelikih emisij) ne delajo več, ker osebno menim, da je to najboljši motor za 166.
In res ni premalo ... če se ti slučajno vklopi STR je celo preveč (škoda, da se ne da ročno regulirat).
Po papirjih sodeč je 3.0 podobnih zmogljivosti, je pa po občutku bistveno bolj len motor.
Glede stroškov moraš presoditi pa sam glede na to koliko km delaš. Mi jo imamo na plin in se stroškovno vozimo tako kot če bi imeli dizla.
In če je dizel alfa dražja bi se jaz osebno odločil za bencinarja oz. 2.0 Turbo.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

dazi napisal/-a:Zaenkrat res hvala lepa za odgovore. Tisto je verjetno računa za glavni servis? Ja,mal glava boli. Glede šestvaljnikov pa.....Kot prvo, sem pozabil da ima 2.0 šest valjev. Namreč, sem mnenja, da je 2000 kubov premalo za 6 valjev, kar je tud BMW ugotovil....Prelen motor v nizkih....
Drugače pa nimam nič proti 6 valjem,sam da je od 2,5 dor., še boljše od 3.0. :D Sam to pa pol že stane...
lahko ti povem, da je tudi 2.5 šestvaljnik pri BMWju len pri nizkih obratih! tako da ne drži, da je 2.0 len. problem je v veliki teži vozila in ne v slabi kubikaži.

sicer pa mazda izdeluje najmanjši serijski V6 motor, ki ima 1800 kubikov! in gre kar fajn, ker je MX-3 dokaj lahek avto za 136 konjev.
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

A mi lohka nekdo pove kaj je to MML? Naj bi se tudi pogosto kvaril kot variator. Pa še koliko stane popravilo..
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

reče se LMM... razlagal pa ti nebi, saj sem ti s pravilno besedo omogočil search in na tone bolj ali manj koristnega branja :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

LMM - Luft masse messer ali merilec pretoka zraka. Najdeš ga pri Turbo diesel motorjih.
na kratko.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Matjaz46 napisal/-a:LMM - Luft masse messer ali merilec pretoka zraka. Najdeš ga pri Turbo diesel motorjih.
na kratko.

Najdeš ga tudi pri vseh bencincih. :wink:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

žival napisal/-a:
Matjaz46 napisal/-a:LMM - Luft masse messer ali merilec pretoka zraka. Najdeš ga pri Turbo diesel motorjih.
na kratko.

Najdeš ga tudi pri vseh bencincih. :wink:
Razen, če imajo uplinjač :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija