klima 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

tito156 napisal/-a:koliko približno stane ta hec in ali to delajo tisti, ki filajo klime?
poklici najblizjega ki se ukvarja s servisiranjem klima naprav in se pozanimaj. 20€, vec ne more bit.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

krucymucy napisal/-a:
tito156 napisal/-a:koliko približno stane ta hec in ali to delajo tisti, ki filajo klime?
poklici najblizjega ki se ukvarja s servisiranjem klima naprav in se pozanimaj. 20€, vec ne more bit.
ok, hvala!
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

@Tito, idi na avtotriglav na Prujsko in poišči Davida (sprejem na servisu) povej mu za kaj gre in da se poznama !
:wink:
Uroš
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Uroš napisal/-a:@Tito, idi na avtotriglav na Prujsko in poišči Davida (sprejem na servisu) povej mu za kaj gre in da se poznama !
:wink:
:cheers:
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Vsak dan ko grem na trening gledam hitri BHS servis, no danes mi je bilo dovolj in sem se zapeljal tja da mi pogledajo klimo. Kaksen mesec in pol mi ni vec delovala kot bi morala, v bistvu ze prej ni hladila stelarno, kar je znan problem 156k. Ampak od nedavnega skorajda sploh ni hladila, pa se neko cudno sikanje se je slisalo ko sem jo vklopil.

Kakorkoli, na vrsti sem bil takoj, fantje so priklopili diagnosticno-polnilno napravo, ugotovili da je v sistemu okoli 100 gramov plina ( #-o ), napolnili, porihtali. Zelo prijazni, z zelo korektnim odnosom, ugotovili so da sistem verjetno kje pusca ker ni zmogel drzati vakuma in so zraven plina vse skupaj napolnili se z UV-barvilom. Tako da ko bom prihodnjic prisel, bodo pogledali kje pusca...

Kakorkoli, klima zdaj deluje odlicno, v bistvu nikoli bolje. Dejansko me je zacelo preklemano zebst, ko sem jo nastavil na minimum. Za placat je bilo 40 evrov. BHS lahko zelo priporocim, vsaj to mariborsko garazo na Studencih, za druge podruznice ne vem kako se obnesejo.
Tko vidi lice ninđe, umreće u strašnim mukama!
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

A kdo ve, kako morata delovati ventilatorja na A 156, ko vklopiš klimo ?
Pri meni se takoj, ko vklopim klimo vklopi ventilator na prvi stopnji, lahko pa kasneje, če avto stoji, preide tudi na drugo stopnjo. Včasih traja še 5-10 sekund, da ugasne prva stopnja, potem ko sem že izklopil klimo.
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

pravilno ti deluje
Tko vidi lice ninđe, umreće u strašnim mukama!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Men tud tko dela.
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Hmm, ne vem no. Prejle,ko sem prišel domov je prva stopnja delala še kar naprej (čakal sem vsaj 2 minuti). Prenehala je ,ko sem ugasnil avto. Zjutraj, ko ni tako vroče ugasne po nekaj sekundah, ko izklopim klimo. Temperatura motorja ni vzrok. Upam, da nimam kakšni problemov z relejem ventilatorjev.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Vse normalno.
Včeraj sem tudi jaz prišel domov iz Kranja kot en frčoplan - ventilator na polno (v vročih dneh je to normalen pojav). Kaj hočeš, stvar je treba ohladit, tudi motor. :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Jest mam tudi en problem (ja spet...) okol klime.
Kadar mi dela na polno,ko je zunaj recimo tako kot danes 32 stopinj se mi v prostem teku zaganja mašina (iz 1000 na 600 obr, in nazaj...).Ampak to se dogaja samo dokler kolikor toliko ne ohladi notranjosti,ker potem ko vzdržuje tistih 21 stopinj,ki jih imam naštimanih se to ne dogaja.

Menjan je bil motorček prostega teka,sicer ne zaradi tega,ampak sem mislil da bo tudi to težavo rešilo,pa je ni.
Slika Slika Freude Am Fahren
BigBoobs
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Imam eno tezavico z klimo na AR 15 SW 2,4 JTD letnik 2001, 103 kw/140 PS.

Sicer ze nekaj casa, niso se mi uspoeli resiti ne pri stepancicu, ne pri petrovcicu.

Klima se napolni pa vendar je kar hitro prazna pa tudi ne hladilni dovolj dobro, zamenjal sem ze Filter kabine, tisti pod brisalci.

Sedaj pa me zanima, kaj se naj pregledam.

Rekli mi so da bi lahko bil kriv filter klime, pa da se mi nikjer kao neki zracni zepi delajo pa nekaj, vendar dejstvo je da se mi izrpazni veliko prehitro, barvilo so mi dali noter vendar niso nic takega opaili, tudi racunalnik ni pokazal nic takega.

Sedaj pa bi se sam pregledal filter klime, imam pri sovozniku neko crno skatlo a je to za filter ali so tu le varovalke? Nisem se odpiral, pa raje prej vprasam.

Zahvaljujem se za vsak odgovor.

Prosil

LP
Odgovori
  • Informacija