Osram NightBreaker / Laser

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če bi hotel vplivati na nihanje napetosti bi bila edina šansa dodati kondenzatorje zraven žarnic, sam vprašanje kaj bi na to rekli releji, saj bi se špica toka ob vklopu luči bistveno povečala...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

prjatu napisal/-a: do nihanj pa pride zaradi izrabljene napeljave ali pa recimo pri vžigu s prižganimi lučmi
Nikoli ne vžigam avta z prižganimi lučmi. Najprej vžgem avto, počakam 2 sekundi, šele nato prižgem luči.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ma saj tanovi imajo ze tko narejeno da cetudi imas prizgane luci, ko startas se luci ugasnejo in takoj prizgejo nazaj
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Aja? Moj je dost nov 2005 pa ne ugasne luči ko zaženeš motor.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

moja pa ugasne luči (za vedno..beri: pregori) =)
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

se en dokaz kok so japonci smotani:

subaru med vzigom odklopi VSE razen zarnic :) bravo

drugace ga pa navadno ne uzigam s prizganimi lucmi in se kr delajo (knock knock!)
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

v dveh letih odkar imam avto se nisem ugasnil luci na stikalu. sicer mi je pregorela ena prvi dan po nakupu druga pa cez kak teden, nato pa sem dal vse stiri navadne narva zarnice in od takrat je tako kot je.
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Tud če med vžigom ugašajo ni dobro za žarnice - to pomeni ko daš kontakt prižgejo, med prižiganjem avta ugasnejo in ob prižganem avtu spet prižgejo - 2x prižiganje za eno vožnjo - 2x manjša življenska doba!
Jaz sem se navadil vžigat avto kar s prižganimi lučmi :cry: in zdaj se moram spet navadit da jih ugašam - al pa menjat žarnice 2x prej kot normalno! #-o
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zarnica na zarilno nitko niti ni tko zlo obcutljiva na samo ugasanje in priziganje....nekaj minimalnega skode gre zahvali, da se plin ne segreje tok hit in dlje casa gori z "hladnim" plinom
Ice-man
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: koper

Jas mam na moji h7 zarnice super blue in se zelo presenecen kako dobro vidljivost ti dajo,xenon ti da 100% jasnost,super blue pa 88%

Kaj se vam bolj splača heheeh?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Med xenonom in halogensko zarnico ni primerjave. Razlika kot noc in dan,
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

creed555 napisal/-a:Med xenonom in halogensko zarnico ni primerjave. Razlika kot noc in dan,
Sem čakal da še kdo napiše, da ne bom edini! halogen xyvision+88% in xenon 100% !!?? Nikakor! Je pa res, da je treba primerjavo delat na isti paraboli! Po mojih izkušnjah, če , govorimo če ti xyvisionbrakeritd.press dvigne svetilnost, vidljivost oz. karkoli dvigne za 88%, potem xenon NAJMANJ za 200-250%!
Tako, da ne pisat stvari, ki ne držijo.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

cist simpl: xenon ma 3x vecji svetlobni tok-tukaj vzrok problema(blescanje)

torej kot prej napisano ce ze moras v procentih je 200-250% izboljsanje bolj na mestu
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

Danes sem kupil v Marbiboru (bivši a3M) žarnice H7 NARVA v avto in vam lahko povem ,da se lahko NIGHTBRAKER skrije proti tem žarnicam...ki sem jih isto tam kupil pred tednom dni. Prvič sem videl BELO svetlobo z strani žarnic in še ceneje so :wink:
Slika
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

2 zadevi:

1. cimbolj bela svetloba ni nujno plus
2. pr nightbraker zarnicah vsi hvalimo svetlobni tok, ki je ocitno boljsi v primerjavi z "ostalimi"

in se dodatno:
-NB zarnice niso pobarvane v neko barvo in zato "ta plavi" ne morejo tezit
-pa ne verjamem da bi z navadno halogensko zarnico skozi tok mocen filter(pri tebi moder) spravu cez vec svetlobe kt pri konkurenci(pri cemer nazivna moc ne sme presegat ZAKONSKih dolocil)

ps
bi bil pa zelo vesel, ce bi naredu direktno primerjavo kt sem jo jest navadne luci vs narva oz NB vs narva

direktna primerjava-kot sem par strani prej nalimal sliko odseva na zidu od dveh avtov z zelo podobnimi zarometi pri cemer je eden mel eno zarnico drugi pa drugo-seveda sta oba enako odddaljena od zidu

pss
skor sm pozabu: ko ti bodo crk zapisi v tej temi, da vidimo kok casa drzi v primerjavi z navadno inNB
Odgovori
  • Informacija