2.0 TS: podatki...

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Zanimajo me podatki o mašini 2.0 TS. Sem bolj nov pri alfah, pa me zanima, če pomeni TS twin spark? Me zanima tudi, kakšna je prednost dveh svečk, če je sploh kakšna? Slišal sem tudi, da so tele svečke uibr drage(komplet 300€)...ali je to res?
Pa če ima kakšno serijsko napako itd...

Hvala za vse informacije!!
Uporabniški avatar
Xeon
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 TS; Toyota Auris TS
Kraj: Ljubljana

TS vsekakor pomeni Twin Spark :D

več o twin spark tehnologiji pa TUKAJ
The two sparks on the Alfa twin spark engines fire one after the other on the power stroke causing higher compression as the flame front travels across the combustion chamber. The second spark fires in the extra compressed mix, ensuring a cleaner burn and less unburnt fuel in the exhaust as well as a higher thermodynamic efficiency. The 8V units have 8 identical spark plugs, while the 16V ones have a larger and a smaller plug in each cylinder
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

dazi napisal/-a:Pozdravljeni!
Me zanima tudi, kakšna je prednost dveh svečk, če je sploh kakšna?
je ni!!

fiatovi motorji iste kubature so imeli/imajo podobne konje.
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa je zacela uporabljat tehnologijo TS, ker so jim dirkalni motorji klenkali in to so odpravli med ostalimi modifikacijami tako, da so dali notr 2 svece(tko govori prfoks na faxu)

kar se tice TS-a danes ne vem kok ma dejanske prednosti(gorivo je boljse itd...) vem pa da je TS bolj poskocen od konkurencega fiata(a je to zaradi napisa TS al alfa pa naj ostaja skrivnost :P )
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

s tem da so svečke bolj vzdržljive in se menjavajo na 100 000 km. kolko pa jaz vem stanejo svečke okoli 80 € komplet 8 svečk, torej 10 € po komadu.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

NGKjeve, ki so BTW še najboljše in original noter, stanejo okoli... js sm lani dal zanje 144 eur s popustom :wink:

Baje so pa tut čist hude neke Golden Lodge samo tisto je baje težje dobit kot tartufe :roll:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

Kolk pa kej pije ta motor? Vem da je odvisno v katerem avtu....tok, povprečno, če je lepo ohranjen(motor). Kako je pa kej z oljem? A to tud kej pijejo?
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

moja pri 235.000 kilometrih pije povprecno 10.5-11 litrov mestne voznje, pozimi kak liter vec. porabi pa 1l olja na 10.000 km.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Fantje skoraj vsi AMGji od 5,5 litrskega V8 motorja dalje imajo TS sistem, torej nekaj je na tem.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Predlagaš da si nalepi AMG ob strani pod žmigavce na QVjko :lol:

Drugače pa ti, ki sprašuješ takšne stvari...

Koliko kaj pijejo... To je čisto jasno! Odvisno koliko boš imel težko nogo. Js sm se že vozil za manj kot 8L, s tem da sem si rekel nikoli več, da bom pazil na vsakih 100 obratov... Sedaj mi pije okoli 9L-9,5L.

da ti kar nadalje odgovorim, ja pijejo preveč, in ja pijejo največ menda v tem razredu... in ja pijejo olje nekje od 1L do 4L na 12.000km. Po drugi strani imajo ti motorji kljub deklarirani podobni moči kot ostali 2.0 boljše performanse, lepši zvok.

In ja te motorji se zavrtijo tako visoko, kot si druge firme ne upajo niti številk po števcu napisat kaj šele da bi se vrtelo do tam kot pri alfi... Izjema je Honda :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

veselje do vrtenja ima večjo porabo, ane? saj je jasno. tudi olja.

vendar si zapomni, kar je rekel J. Clarkson: če nisi imel Alfe, sploh ne veš, kaj avto je!

zanima pa me, kako te lahko skrbi poraba goriva, če želiš kupiti predpostavljam avto, ki ima 150 ali več konjev? misliš da renault s 150 konji žere kaj manj?ali pa golf?

alfe so pač športni avtomobili, naj je komu to všeč ali pa ne!če želiš nizko porabo, kupi golf dizla. obljubim da se splača; kar se porabe tiče, seveda!
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Pepsi napisal/-a:Predlagaš da si nalepi AMG ob strani pod žmigavce na QVjko :lol:

Koliko kaj pijejo... To je čisto jasno! Odvisno koliko boš imel težko nogo. Js sm se že vozil za manj kot 8L, s tem da sem si rekel nikoli več, da bom pazil na vsakih 100 obratov... Sedaj mi pije okoli 9L-9,5L.

da ti kar nadalje odgovorim, ja pijejo preveč, in ja pijejo največ menda v tem razredu... in ja pijejo olje nekje od 1L do 4L na 12.000km. Po drugi strani imajo ti motorji kljub deklarirani podobni moči kot ostali 2.0 boljše performanse, lepši zvok.

In ja te motorji se zavrtijo tako visoko, kot si druge firme ne upajo niti številk po števcu napisat kaj šele da bi se vrtelo do tam kot pri alfi... Izjema je Honda :wink:
Kjer je pa uporabno območje 2000rpm :lol:

npr. Honda Civic 1.8 VTi -
169.3 PS (167.0 bhp) (124.5 kW)
@7600 rpm

166.0 Nm (122 lbft) (16.9 kgm)
@6300 rpm

Klik

Npr. v primerjavi z Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 16v -
144 PS (142.0 bhp) (105.9 kW)
@6500 rpm

169.0 Nm (125 lbft) (17.2 kgm)
@3500 rpm

Klik 2

Ali pa pospeški od Honde 1.8 VTi napram AR 145 2.0TS -
Honda - 0-100km/h 8.30s
Alfa - 0-100km/h 8.30s

:wink:

S tem, da npr. 156 1.8TS ali 145 2.0TS že od 3000rpm naprej super vleče in ne rabi uber hudih obratov :lol:

@Teo - mogoče veš, ko se ne spomnim več, a imajo AMG-jevi motorji 3 ventile na cilinder (ne glavo....sm se zmotu - lol :lol: ) in 2 svečki :wink:

Da nebo samo offtopic...

Moja AR ma 78k km in pije okoli 1L olja na 18-20k km :wink: ko se ogreje motor jo tudi rad poženem in imam potem neko povprečno porabo med 9,5-10L (+/-0,5L). Moj motor je še uni stari z 150km (ne 155km)....zdaj ne vem kok resnice je v tistem prospektu ko ga imam od avta, ampak piše da motor doseže že pri 2500rpm 90% navora :roll: :wink: po občutko bi pa rekel, da od 3000-3500rpm gre motor fantastično kljub teži moje alfe (1370 - po prometni :lol: ) motor se lepo zavrti tudi v visoke obrate in ima za 4-valjnika super zvok :wink:

Je pa problem pri teh motorjih variator :doubt: Klik 3
Zadnjič spremenil Ozi, dne Ne Jan 20, 2008 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

dafdsafafafa
Ozi napisal/-a:
Pepsi napisal/-a:Predlagaš da si nalepi AMG ob strani pod žmigavce na QVjko :lol:

Kjer je pa uporabno območje 2000rpm :lol:

npr. Honda Civic 1.8 VTi -
169.3 PS (167.0 bhp) (124.5 kW)
@7600 rpm

166.0 Nm (122 lbft) (16.9 kgm)
@6300 rpm

Klik

Npr. v primerjavi z Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 16v -
144 PS (142.0 bhp) (105.9 kW)
@6500 rpm

169.0 Nm (125 lbft) (17.2 kgm)
@3500 rpm

Klik 2

Ali pa pospeški od Honde 1.8 VTi napram AR 145 2.0TS -
Honda - 0-100km/h 8.30s
Alfa - 0-100km/h 8.30s

:wink:

S tem, da npr. 156 1.8TS ali 145 2.0TS že od 3000rpm naprej super vleče in ne rabi uber hudih obratov :lol:

@Teo - mogoče veš, ko se ne spomnim več, a imajo AMG-jevi motorji 3 ventile na glavo in 2 svečki :wink:

Da nebo samo offtopic...

Moja AR ma 78k km in pije okoli 1L olja na 18-20k km :wink: ko se ogreje motor jo tudi rad poženem in imam potem neko povprečno porabo med 9,5-10L (+/-0,5L). Moj motor je še uni stari z 150km (ne 155km)....zdaj ne vem kok resnice je v tistem prospektu ko ga imam od avta, ampak piše da motor doseže že pri 2500rpm 90% navora :roll: :wink: po občutko bi pa rekel, da od 3000-3500rpm gre motor fantastično kljub teži moje alfe (1370 - po prometni :lol: ) motor se lepo zavrti tudi v visoke obrate in ima za 4-valjnika super zvok :wink:

Je pa problem pri teh motorjih variator :doubt: Klik 3[/quote

Kot sem prebral na linku, je problem največ v 1.4 in 1.6 mašinah. Ali se motim in je ta napaka pri vseh TS motorjih enako pogosta? Drugače je pa ta zadeva kar problem. Noče in noče izginit.Menjaš in menjaš pa se napaka spet pojav. To mal sucks...
Pa tud mal preveč olja, vsaj za moj okus, popije.Še posebej ker sem navajen, da avto ne žri NIČ olja....
Res pa je da nimam italijana...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Kot študent strojništva ne verjamem v ta mit, da obstaja motor da ne popije nič olja :evil: verjamem pa, da ob takšni vožnji kot jo imaš ti oz. večina ljudi je ta poraba lahko tako majhna, da se ne opazi....sploh pa to ker večina ne gleda redno stanja olja v avtu (jaz npr. pogledam vsak vikend ali pa 1000km), ampak samo takrat ko se olje menja...takrat je pa olje toplo in se ne pokaže dejansko stanje le tega v motorju!

Dvomim, da lastniki avtomobilov drugih znamk tako preganjajo avto kot se nasploh alfe (obstajajo izjeme) :wink: če avto tiščiš v visoke obrate normalno da se obremenitve temu primernu povečajo na vse sklope motorja in tudi olje.....glej 3k km po servisu pa tiščim alfo pa ga je še vedno tik po max :D samo vem, da pri takšni vožji bo po 7-8k km ga začela malo pit, ker se tudi olje obrabi, umaže itd. zato bo tudi na 10k spet menjava olja....

Če bi pa vozil kot penzionist pa dvomim da bi se opazla poraba olja! Nasploh pa ne verjamem trditvam, da italijani pijejo olje kaj več kot konkurenca :evil: glede na to, da so na a.com ugotovili da je normalna poraba olja za Golf IV 1.4i 16V 1L na 1000km :oops: #-o npr. tudi od kolega fotr ma Mercedes-a C180 Kompressor pa mora vsake 5-6k km dolit 1L olja, tudi naš nov Ford Ranger 2.5TD porabi slab liter na 15k km, službeno vozilo VW Caravelle 2.5TDi porabi 2L na 15k km :|

Če bi mojo alfico lepo vozil bi tudi poraba olja bila zelo majhna....ampak nimam zato takšnega avta :wink: za tako vožnjo mam micro (da nebo vedno sdi :lol: )

Glede variatorja - ja 1.4 in 1.6 so bolj podvrženi tej napaki! Moj variator bo počasi 12 let star in, ko vžem mrzel avto se 20-30sec sliši potem pa zgine zvok v pozabo :wink: se pa dobi se mi zdi, da kit z nepovratnim ventilom ali nekaj takega, ki zelo podaljša življensko dobo variatorja.....lahko se tudi dobi obnovljen variator itd. 8)
dazi
Alfa Junior
Alfa Junior

Ozi napisal/-a:Kot študent strojništva ne verjamem v ta mit, da obstaja motor da ne popije nič olja :evil: verjamem pa, da ob takšni vožnji kot jo imaš ti oz. večina ljudi je ta poraba lahko tako majhna, da se ne opazi....sploh pa to ker večina ne gleda redno stanja olja v avtu (jaz npr. pogledam vsak vikend ali pa 1000km), ampak samo takrat ko se olje menja...takrat je pa olje toplo in se ne pokaže dejansko stanje le tega v motorju!

Dvomim, da lastniki avtomobilov drugih znamk tako preganjajo avto kot se nasploh alfe (obstajajo izjeme) :wink: če avto tiščiš v visoke obrate normalno da se obremenitve temu primernu povečajo na vse sklope motorja in tudi olje.....glej 3k km po servisu pa tiščim alfo pa ga je še vedno tik po max :D samo vem, da pri takšni vožji bo po 7-8k km ga začela malo pit, ker se tudi olje obrabi, umaže itd. zato bo tudi na 10k spet menjava olja....

Če bi pa vozil kot penzionist pa dvomim da bi se opazla poraba olja! Nasploh pa ne verjamem trditvam, da italijani pijejo olje kaj več kot konkurenca :evil: glede na to, da so na a.com ugotovili da je normalna poraba olja za Golf IV 1.4i 16V 1L na 1000km :oops: #-o npr. tudi od kolega fotr ma Mercedes-a C180 Kompressor pa mora vsake 5-6k km dolit 1L olja, tudi naš nov Ford Ranger 2.5TD porabi slab liter na 15k km, službeno vozilo VW Caravelle 2.5TDi porabi 2L na 15k km :|

Če bi mojo alfico lepo vozil bi tudi poraba olja bila zelo majhna....ampak nimam zato takšnega avta :wink: za tako vožnjo mam micro (da nebo vedno sdi :lol: )

Glede variatorja - ja 1.4 in 1.6 so bolj podvrženi tej napaki! Moj variator bo počasi 12 let star in, ko vžem mrzel avto se 20-30sec sliši potem pa zgine zvok v pozabo :wink: se pa dobi se mi zdi, da kit z nepovratnim ventilom ali nekaj takega, ki zelo podaljša življensko dobo variatorja.....lahko se tudi dobi obnovljen variator itd. 8)
Res je, da moj avto ne priganjam do maksimuma(star je 13 let)in tudi delam majhno kilometrino(cca 12.000 na leto,zato tudi ne bi imel dizla). Pač enkrat letno menjam olje in sem opazil, da je še vedno bil na maksimumu.
Priznam, italijane ne poznam dobro. V službi mamo doblote, vse 1.9 JTD( super mašina!!, mal slabši menjalniki) in enega 1.3 JTD (uibr bedna mašina....žre k ps, ne gre nikamor...). Vozil sem par puntov in eno 156 2.4 JTD. In to je to. Sem pa vozil že zelo veliko BMW-jev.....
Pol je pa Jeremy C. rekel, da mora vsak petrol head enkrat v življenju imeti alfo, pa sem reku, da ji bom dau šanso. :D
Včeraj sem šou eno pogledat in morm rečt, da mi oblika zelo všeč in tudi zvok motorja(2.0 TS). Pol so pa take majhne kozmetične napake: pocen plastika na nekaterih delih, kjer sigurno ne bi smela bit( ne pozabite da imam 13 let star avto brez opreme, sem navajen na, po domač rečen, jajca..), mal je že vse majavo, predali se ne odprejo, itd...pa avto je skoraj 10 let mlajši od mojga. Pol pa še zvem da ma ta serijsko napako na motorju, ki se je zlepa ne da odpraviti. Ne vem...
Ne rečem, da drugi avti nimajo napak,daleč od tega.
Npr: moj šef nabavu hondo accord 2.4, z vso možno opremo(razen PDC, WTF!?), 1 let staro od kolega, 22k KM.. Lepa, dobr skup dana. Pol pa mu dvakrat v 2 dneh ni hotla vžgat. Kao zarad Webasta, ker ga je pržgal za 5 min....kr neki..
V glavnem, upam da se nisem nobenmu zameru, ne pravim da je italijanski avto slab, samo preprosto ga nisem navajen. Nisem pa še obupu nad njim. :D
Odgovori
  • Informacija