Problem z sklopko!!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: AJDOVŠČINA

Pozdravljeni,

naj najprej predstavim avto.Gre za alfo 147 1.6 TS,letnik 2003,prevoženih 70.000km.Problem je v tem,da gre pedal od sklopke do polovice v prazno,potem pa nekako prime.Sklopka seveda ne odvaja pravilno,in tako postane prestavljanje nemogoče.Po strokovnem nasvetu serviserja smo najprej zamenjali zavorno tekočino,ker je sklopka vezana na isti sistem in potem vse skupaj prezračili.Problem seveda ni rešen,ampak se je celo še povečal.Pod pedalom sklopke in zavore,čutim neke čudne vibracije,katerih prej ni bilo.Seveda morata biti pedala stisnjena.Na servisu pravijo,da na Alfi 147 niso še nikoli menjali nobenega cilindrčka(ne pod pedalom ne v menjalniku),da pač še ni bilo nobene podobne okvare.Naj še povem,da je pedal od sklopke še kar trd!Mogoče je kar cela sklopka za zamenjat,sam mi ni jasno,k ma avto sam 70.000 kilometrov,vozim ga pa sam jaz in s sklopko ne počnem nobenih ekstremnih zadev.Zanima me vaš pogled na problem.Vsi predlogi in rešitve problema zaželjeni.

Lep pozdrav.
ALFA JE ZAKON!!
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem imel podoben problem s sicer blažjimi simptomi in sem ga rešil z menjavo notranjega cilindra sklopke. Cene se ne spomnim, vem pa da ni bilo drago.
Na katerem servisu so ti pa rekli da niso še nikoli menjali nebenega od cilindrov? Pomoje bi bilo dobro če kakšnega bi, saj ima kar veliko alfic težav prav z notranjim. Sicer voznik tega ne ve, dokler ne sklopka slabo odvaja in je prestavljanje otežkočeno.
Vse to so stvari na katere bi morali bit na uradnih servisih pozorni pri pregledu avtomobila.
L.P.
Dräger
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior

To sta bla kar dva servisa:Autocomerce Nova Gorica in Zega!!Praviš da je bil problem notranji cilinder.Zadeva ni mogla bit poceni,ker je treba pobrat menjalnik dol,da ga lahko zamenjaš.Sam problem je v tem,da ne morš tako na pamet reševat problemov.Lahko,da je ta cilinder,lahko je uni pod pedalom,lahko je sklopka....Tako rešujejo na servisih.Pol menjaš pol avta in ugotoviš,da je bla ena sama malenkost.Zapraviš pa celo premoženje.
ALFA JE ZAKON!!
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

preveris lahko tako. da gred pod voznikou sedez glavo dol in pogledas.... ko tam ko gre tist vzvod v cilinder je gumijasta prevlekca. predri jo z kaksno iglo. in ce je kej olja tam. je ze zrel za menjavo, ce pa cutis vibracije je to to.. in se nekaj. ko si prezracil sistem od bremz mores zraven zracit tudi sistem od sklopke , in sicer sekundarni cilinder ki je pri menjalniku. za master cilider sklopke ni treba nic dol snemat menjalnika ampak to delas iz kabine, edino cevke bos moral zastopati s tistimi klescama plasticnimi za stiskat cevke. menjava je simpl a vzame nekaj casa ker je vse natesno, upam da ima ta cilinder sraufe za sraufat na strani kabine ker ce je v motornem prostoru bos mogu orenk okol gledat kako bos prisel s kljucem zraven.

LP
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja smo prezračili tudi sistem od sklopke.Za menjavo glavnega cilidra pa verjetno nimaš prav,da se ga da menjat od zunaj,ker je nameščen v notranjosti menjalnika...Po moje ne gre to tko.Je treba kar menjalnik vzet dol.A potem če čutim vibracije,naj bi bil cilinder pod pedalom v okvari????Kako pa tega na servisu ne vedo oz. nisem dobil občutka,da se jim sanja kej o tem.
ALFA JE ZAKON!!
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gregor 147 napisal/-a:To sta bla kar dva servisa:Autocomerce Nova Gorica in Zega!!Praviš da je bil problem notranji cilinder.Zadeva ni mogla bit poceni,ker je treba pobrat menjalnik dol,da ga lahko zamenjaš.Sam problem je v tem,da ne morš tako na pamet reševat problemov.Lahko,da je ta cilinder,lahko je uni pod pedalom,lahko je sklopka....Tako rešujejo na servisih.Pol menjaš pol avta in ugotoviš,da je bla ena sama malenkost.Zapraviš pa celo premoženje.
Oprosti sem se narobe izrazil. Mislil sem cilinder pri pedalu.
Če nočeš na pamet reševat problemov pa pelji takoj na servis ane.
Odstrani tepih in poglej pri pedalu sklopke če je kaj mastno oz. mokro od olja. Vidiš cilinder direkt. Če je, potem je za zamenjat.
L.P.
Dräger
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior

No naj vam povem,kaj je bla napaka.Po vsej verjetnosti je počla potisna plošča od sklopke.Tko da je treba menjat sklopko.Fantje na servisu že pridno delajo,jst pa zbiram denarce.Strošek bo okoli 500 eur :(
ALFA JE ZAKON!!
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Sej vem da stroškovno ni najbolš, samo važno pa je, da si "napako" odkril in saniral, da se nebi jeb....l v nedogled z ugotavljanjem, kaj sploh je....!

Ker vidim, da smo z istega konca slo, ti predlagam, da slediš forumu, ker se vsake toliko dobimo v GO.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja ni panike.Sej to tvojo 145-ko vidim vsak dan v Gorici(nasproti pošte).Glede sklopke je pa tko,da sm kar mal razočaran,da je odpovedala pri le 70.000km.K vozim precej normalno,brez ženskih speljevanj :lol: .No upam,da bo zdej mir s tem.Obenem sm dal menjat prednje vrhnje roke,k je že pošteno škripalo.
ALFA JE ZAKON!!
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Bom malo zlorabo temo :lol:

No, jaz pa imam en drug "problem" s pedalom od sklopke. Namreč v moji 156 pedalo za sklopko prav nadležno škriplje, brez prestanka. Sem že vse živo delal, 1 flaško WD-ja porabil pa ni niti malo efekta.
Imel kdo že podobne težave?
Ni možno
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja men tud malo skriplje sklopka, sam zaenkrat ni zlo motece. Imam pa obcutek da skriplje pedal od sklopke :?
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Sej jaz mam tudi občutek a pedala škriplje, samo je že zelo moteče. Če na normalni glasnosti poslušam radijo ga sklopka zlahka preglasi. Zdaj pa vjutro ob petih ko se peljem v službo pa mi ni glih za nabijat :P

Vglavnem če WD ne pomaga, potem sem jaz brez rešitve :?
Ni možno
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

A mi lahko kdo pomaga oz pove kaj bi bilo narobe, namreč sklopko imam včasih normalno, včasih je pa pretrda, kaj bi bilo to narobe? Pa občutek imam takrat ko imam sklopko trdo da ko pritisnem do konca sklopko kot bi se nekaj strgalo in mi naredi ck par cm preden čisto do konca stisnem.

Any suggestion? =)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti dela ck, potem je velika verjetnost da zajla ni več v top formi... Raje priječi nego lječi :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

pri alfah je to bolezen, meni je podobno delalo vendar , je bilo precej težje menjat v rikverc, saj je znalo zelo ˝zaškrtat˝ menjal cilinder in je zdaj OK.
Odgovori
  • Informacija