Čip tuning 147 1.6TS 120KM

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: AJDOVŠČINA

No zdej k mam glih mojo Alfico na servisu,me zanima,če je kdo čipal svojo Alfo 147 1.6ts 120 konjev???Zanima me,če je neka občutna razlika,oz. če se zadeva splača ali ne??Pri Zegi računa za ta poseg 100 Eur,kar se mi ne zdi veliko,v primerjavi z drugimi.Sam mam občutek,da je tam nekje do 4000 obratov ta motor precej mrtev oz. mu primankuje navora.Sej potem na višjih obratih še kar potegne.No skratka vsak nasvet dobrodošel.
ALFA JE ZAKON!!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Čipaj pa ne bo nič mrtvo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Kontaktiraj userja: alfafil , on ima čipano
Uroš
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem bil svoje čase še z Armanijem dol ker je se zanima za enako varianto. Kolikor sem takrat zaznal je bila kar razlika, pa mensezdi, da se je cena razpolovila od takrat, tako da je ZS pošlji Georgiu Armaniju. Pomojem se kar splača za teh 100€.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer avto ne bo pridobil nekej na konjih, bo imel pa lepši navor, moja je čipana in zato primerna za normalna prehitevanja že pri 2700 obratov, kar mi je zelo všeč da je ni treba gnat konstantno :wink: Tko da GO AHEAD =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

OK a mi lahko kdo pove kok KM pa kok Nm pridobis pri cipanju atmosferca??? Jaz ko sem cipal mojo dizelco nism cutu take hude razlike pa sem pridobil 25KM in 70Nm. Tko da ne vem ce lahko cutis razliko 2-3KM pa kakih 10Nm :?
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Parametre dobiš nove, ampak to sploh ni "taprav" tuning, ker ti samo prestavijo krivuljo navora in jo razpotegnejo ne pa da bi pridobivala nevem kašne vsote... Ker če pri 2.000rpm ponavadi pritisneš na gas, ponavadi ne vleče zvezno in čedalje bolj ampak se vleče do 4 in potem začne :roll:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

ni nekega haska ,sam imam isto mašino in so mi računali 170€ nič ne pridobiš kaj presenetljivega...malenkost boljše potegne na obratih druga pa čisto nič.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Creed napisal/-a:OK a mi lahko kdo pove kok KM pa kok Nm pridobis pri cipanju atmosferca??? Jaz ko sem cipal mojo dizelco nism cutu take hude razlike pa sem pridobil 25KM in 70Nm. Tko da ne vem ce lahko cutis razliko 2-3KM pa kakih 10Nm :?
Glede km/nm pri NA bi rekel, da se giblje povečava med 2-3%...če sploh :doubt: so pa tudi izjeme...nekateri motorji skrivajo veliko potenciala v sebi :mrgreen:

Ko sem chipal sam svojo 156 moram rečt, da edina opazna razlika je bila da je med pospeševanjem med 3000-4500rpm avto bolj vlekel in tudi pod nizkim obratim je malo bolje vlekla proti prej....

Je pa zelo težko chipat NA motor - dejansko težje kot prisilno polnjenega :doubt: spremenit je treba vse od časa vžiga, kdaj vbrizga gorivo - koliko,...na moji smo še izboljšali mrzel vžig, prosti tek, lambda napako,....edino kar pa nisem hotel je pa prestavit blokade, ker motor ni narejen da zdrži 7500+ rpm dalj časa :doubt:

ps. tisti, ko ste chipali pri Zegi.....a je on vam samo naložil nov program ali je dejansko sam spreminjal parametre...?
gregor 147
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: AJDOVŠČINA

No naj vam povem,da sm se odločil za čipanje ta vikend.Občutit je razliko,ni pa ta ne vem kakšna.Avto začne vlečt iz nižjih vrtljajev,bolj enakomerno.Skratka pridobiš nekaj navora,to je pa tud vse.Pr Zegi ti sam naložijo nov program.10 min dela.
ALFA JE ZAKON!!
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ozi napisal/-a: ps. tisti, ko ste chipali pri Zegi.....a je on vam samo naložil nov program ali je dejansko sam spreminjal parametre...?
Naloži samo novi software, kateri naj bi bil tovarniško optimiziran.
Uporabniški avatar
J`Mavr0
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Ker sem še bolj novi me zanima nekaj...

"zega"? lokacija, kje je to?
Pa če nisem član cena?

lp;
Jernej
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

J`Mavr0 napisal/-a:Ker sem še bolj novi me zanima nekaj...

"zega"? lokacija, kje je to?
Pa če nisem član cena?

lp;
Jernej

http://www.zega.si/
Slika
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

Mah....jaz sem imel dve Alfi "kao" čipani.
Ena je bila 145 1.8 16V TS, druga pa 156 1.6 TS.
In pri obeh ni blo nekih čudežev. Vse kar se da naredit je kot predvžiga, več benzina in limitator obratov se zamakne za cca. 500 obratov.
Če preveč pričakuješ boš razočaran....
Point čipanja so motorji z turbino. Za navadne benzinske motorje, bi pa moral sečti globje v žep (odmične,.....)
Probaj....lahko, da boš zadovoljen.

lp
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

če hočeš da bol leti, menji avto.

ta 1.6 je bol za penzioniste
Odgovori
  • Informacija