Servis - AR 145, 1.4

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
sugar
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: LJ

Moj alfi gre vse slabš pa slabš :cry: 20l mi kur, računalnika noče spustit bliz pa smo 3x probal na različnih računalnikih, motor mi trese, smrdi iz auspuha, lučka za napako na motorju se non stop pržiga, obrate mi kar sam navija, stegne ne nikamor.. itd. itd. So mi pa svetoval naj zamenjam sondo in sem jo.. pa ni nič pomagal. HELP! Če ne druzga usaj z idejo kam pelat na servis pa da bo pocen :lol:
2DMOON
Uporabniški avatar
ayrton79
Alfa Member
Alfa Member

Lahko bi povedal tudi za kakšen avto gre. "Alf" je kr dost, verjetno pa gre za tisto pod avatarjem...
I won't be the one left behind, can'b be king of the world if you're slave to the grind...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

sugar napisal/-a:Moj alfi gre vse slabš pa slabš :cry: 20l mi kur, računalnika noče spustit bliz pa smo 3x probal na različnih računalnikih, motor mi trese, smrdi iz auspuha, lučka za napako na motorju se non stop pržiga, obrate mi kar sam navija, stegne ne nikamor.. itd. itd. So mi pa svetoval naj zamenjam sondo in sem jo.. pa ni nič pomagal. HELP! Če ne druzga usaj z idejo kam pelat na servis pa da bo pocen :lol:
najverjetneje problem z CPUjem. ta je namreč odgovoren za obrate motorja in vžiga ter mešanico zraka in goriva. po moje. lahko pa da je cela serija napak, ki so se zgodile v verižni reakciji. sicer pa, na uradnem servisu bi ti morali povedati kaj je narobe s priklopom na tester.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

probi se LMM odklopit, mogoce bo pomagalo.
Slika
sugar
Alfa Junior
Alfa Junior

ayrton79 napisal/-a:Lahko bi povedal tudi za kakšen avto gre. "Alf" je kr dost, verjetno pa gre za tisto pod avatarjem...
ja točn za to alfo gre.. :D
2DMOON
sugar
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:
sugar napisal/-a:Moj alfi gre vse slabš pa slabš :cry: 20l mi kur, računalnika noče spustit bliz pa smo 3x probal na različnih računalnikih, motor mi trese, smrdi iz auspuha, lučka za napako na motorju se non stop pržiga, obrate mi kar sam navija, stegne ne nikamor.. itd. itd. So mi pa svetoval naj zamenjam sondo in sem jo.. pa ni nič pomagal. HELP! Če ne druzga usaj z idejo kam pelat na servis pa da bo pocen :lol:
najverjetneje problem z CPUjem. ta je namreč odgovoren za obrate motorja in vžiga ter mešanico zraka in goriva. po moje. lahko pa da je cela serija napak, ki so se zgodile v verižni reakciji. sicer pa, na uradnem servisu bi ti morali povedati kaj je narobe s priklopom na tester.
Ja če peljem na uradni servis, bom dala več denarja kot je pa avto dejansko vreden.. A je CPU=LMM? vsega pa tud ne vem :?
2DMOON
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

sugar napisal/-a:A je CPU=LMM? vsega pa tud ne vem :?
CPU = računalnik motorja

LMM = merilec pretoka zraka
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ce je 1.4 L je potem boxer motor in nima LMMja... pomagali bi ti zamenjava ECU ( racunalnik ) .... lahko imas pa tudi loputo cisto zapacano. probi najdt koga da ti posodi racunalnik za 5 minut in bos videl na cem si... kontaktiraj tudi uporabnika sportiva... on bi znal imete kak ECU na zalogi.. LP
Odgovori
  • Informacija