Osram NightBreaker / Laser

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

2 strani nazaj:
Vocko napisal/-a: Nikoli ne vžigam avta z prižganimi lučmi. Najprej vžgem avto, počakam 2 sekundi, šele nato prižgem luči.
Fun is not a straight line!
bmw325
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik

Tudi jaz jih imam sedaj, NB seveda, in moram reči, da je razlika kar dobro opazna, tako da po mojem mnenju je nakup opravičen... =D>
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

Jaz se opravičujem za slike, računalnik se je sesedo in tako so se zbrisali vsi podatki slike... dans sem ga komaj popravil, takoj kak bo možno bom dal slike gor...
Uporabniški avatar
MB
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Tudi jaz sem nabavil NB prek Mimovrste, sem zelo zadovoljen. 3x boljše od navadnih. Res je bolj bela svetloba, pa tudi snop je daljši, v bistvu je vse tak kot ste že napisali pred mano. Bomo še vidli kak dolgo bojo držale. Hvala in LP 8)
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Tudi moje izkušnje so po enem tednu uporabe zelo pozitivne. Občutna razlika! Zdaj pa samo še čakam, kdaj mi prva mrkne...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmmm... A se še komu zdi al se samo meni, da jim pada svetilnost in to kr tko dokaj hitro. Imam občutek da še kak teden dva pa bodo svetile isto kot navadne halogenke. Rumeno in brez moči :?
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Daj notri navadne halogenke, pa boš videl razliko :)
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mah vsake luči postanejo s časom bolj rumene in čedalje manj svetijo. Sicer nevem katere žarnice so v moji, ker jih je ugradil še prejšnji lastnik, vendar v primerjavi s prvim dnem ko sem imel avto danes po skoraj štirih mesecih in 12kkm svetijo zelo zelo rumeno in samo še čakam da odeltijo...

In Nightbreakerce ne morejo bit nič drugačne.
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

Pepsi napisal/-a:Hmmm... A se še komu zdi al se samo meni, da jim pada svetilnost in to kr tko dokaj hitro. Imam občutek da še kak teden dva pa bodo svetile isto kot navadne halogenke. Rumeno in brez moči :?
je res kot praviš z NB. Je res ,da se z časom vsaki ˝xenon˝žarnici svetloba slabša saj se premaz na žarnici kuri in izgublja svojo pravo svetlobo ampak za razliko Osram NB od narve se lahko skrije glede svetilnosti saj je pri narvi dosti močnejši premaz kot pri Osramu.
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

moj avtek ima ze blizu 10K km z NB zarnicami in svetijo cist zadovoljivo - se zmeri mnogokrat bolje od navadnih h4 halogenk
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

CRKNILA NIGHTBREAKERCA! #-o
Nisem še uspel narediti 10.000 km z njo, imam jo pa od 15.decembra - to se pravi malo več kot 3 mesece!
Sem kar razočaran!
Svetile so super, razlika je še večja sedaj ko sem dal navadno notri(res so bile NB boljše) ampak kar se tiče vzdržljivosti sem pa zelo razočaran - za ta denar bi človek rekel da bo zdržala vsaj eno leto!
Vseeno razmišljam da bi jo spet kupil samo zato ker ponoči se z navadnimi na 166 res slabo vidi - ampak ne vem če se mi splača dat toliko denarja za dobre 3 mesece - verjetno bom počakal čez poletje(daljši dnevi in krajše noči) da vidim koliko bo zdržala druga - lahko pa da je kakša napaka pri moji napeljavi in da je zato šla rakom žvižgat - bomo videli!
Drugače pa, prvi mesec sem imel luči ob prižiganju avta vedno prižgane potem sem se pa preventivno odločil da jih bom ugašal zaradi šparanja žarnice - pa vidim da ni preveč pomagalo!

Včeraj sem se vozil s kolegom, ki ima novo škodo oktavijo z xenon žarometi - dam 1000€ za tako svetlobo ponoči - sem se vozil že z veliko xenoni ampak ta me je pa res impresioniral :oops: !

Ko bi imele 166 take luči.... :roll:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja dej xenon notr, verjemi mi da ti polcaji ne bojo morili, ker maš itak leče, pa tak avto, da je xenon itak serijski. :wink: P.S.: tud jz sm furu ta novo octavio s xenonom in res noro dobro sveti.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Kot sem zdaj že N+1-krat rekel, refleksna površina na paraboli odpari! Za 60€ daj obnovit paraboli in bo vse OK! Ni napake v napeljavi. Xenon res dobro sveti, vendar ne poškoduje refleksnega dela parabole, ker se ne segreva tako kot navadna žarnica. Za primerjavo pa raje primerjaj 166-ko z npr. Audijem, ki izvira iz istega leta kot 166-ka. Pri Audiju prednje luči le brlijo rumeno kot scalnica.

Te najtbrejkerce in pa osramke kul-blu res dobro svetijo. Vendar glede na ćivljenjsko dobo niso vredne šetrtino tega denarja. Rajši kvalitetno navadno žarnico pa gas.
Uporabniški avatar
zico
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Kje bi pa lahk dal obnovit parabole?
Sori za off
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa