Ce se imas rad, niti ne pomisli na kaj takega!Teo napisal/-a:Se slučajno da takšno gumo kot sta moji dve na sliki popravljat? Mislim s kakšnim lepljenje platna/gume na notranji strani gumine bočnice. Tam kjer je zdaj izboklina?

Problem je ravno v tem, ker guma po popravilu ni vec masno centrirana. Debelina popravljenega dela in masna porazdeljenost se porusi.Teo napisal/-a:Saj sem že naročil nove gume, me pa vseeno zanima. In ne vem zakaj bi naj to bil tak problem. če se guma znotraj zavulkanizira ali pač, da se platno primerno zalepi in nato platišče vredu centrira ne vem kje bi naj bil problem?

Se strinjam, da taka guma ni več varna, je pa tudi res, da Landini od Teota ne pripraska do 180, kaj šele do 260, sploh pa ne bo sedaj, ko bojo nove kazni.....žival napisal/-a:Če bi gledal eno oddajo na pro7 ne bi niti pomislil na kaj takega. Tam je bilo lepo prikazano, da se struktura gume spremeni že pri nič kaj pretresljivem parkiranju na pločnik. Testirali so nove gume v Y razredu in par let stare v H razredu, potem so jih pa na enem simulatorju pognali v visoke hitrosti. Obe gumi sta dobesedno razpadli že pri precej manjši hitrosti, za katero sta namenjeni. Ta stara mislim, da pri hitrosti okol 180, novejša pa pri 260km/h. Tko, da jih prosim čim prej stran vrž.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov