Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Ja to vsekakor bom prevril ali so feltne dobile tudi kaj stran.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Se slučajno da takšno gumo kot sta moji dve na sliki popravljat? Mislim s kakšnim lepljenje platna/gume na notranji strani gumine bočnice. Tam kjer je zdaj izboklina?
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Teo napisal/-a:Se slučajno da takšno gumo kot sta moji dve na sliki popravljat? Mislim s kakšnim lepljenje platna/gume na notranji strani gumine bočnice. Tam kjer je zdaj izboklina?
Ce se imas rad, niti ne pomisli na kaj takega!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Saj sem že naročil nove gume, me pa vseeno zanima. In ne vem zakaj bi naj to bil tak problem. če se guma znotraj zavulkanizira ali pač, da se platno primerno zalepi in nato platišče vredu centrira ne vem kje bi naj bil problem?
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Teo napisal/-a:Saj sem že naročil nove gume, me pa vseeno zanima. In ne vem zakaj bi naj to bil tak problem. če se guma znotraj zavulkanizira ali pač, da se platno primerno zalepi in nato platišče vredu centrira ne vem kje bi naj bil problem?
Problem je ravno v tem, ker guma po popravilu ni vec masno centrirana. Debelina popravljenega dela in masna porazdeljenost se porusi.

Taksna guma ni potem za kaksne vecje hitrosti - do 100km/h mogoce?

Morda pa imajo kaksne dobre postopke popravila, pa se to vseeno nekako resi? Pozanimaj se... zase pa vem, da ni varijatne, da dam to gor.

lp
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Če bi gledal eno oddajo na pro7 ne bi niti pomislil na kaj takega. Tam je bilo lepo prikazano, da se struktura gume spremeni že pri nič kaj pretresljivem parkiranju na pločnik. Testirali so nove gume v Y razredu in par let stare v H razredu, potem so jih pa na enem simulatorju pognali v visoke hitrosti. Obe gumi sta dobesedno razpadli že pri precej manjši hitrosti, za katero sta namenjeni. Ta stara mislim, da pri hitrosti okol 180, novejša pa pri 260km/h. Tko, da jih prosim čim prej stran vrž.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

žival napisal/-a:Če bi gledal eno oddajo na pro7 ne bi niti pomislil na kaj takega. Tam je bilo lepo prikazano, da se struktura gume spremeni že pri nič kaj pretresljivem parkiranju na pločnik. Testirali so nove gume v Y razredu in par let stare v H razredu, potem so jih pa na enem simulatorju pognali v visoke hitrosti. Obe gumi sta dobesedno razpadli že pri precej manjši hitrosti, za katero sta namenjeni. Ta stara mislim, da pri hitrosti okol 180, novejša pa pri 260km/h. Tko, da jih prosim čim prej stran vrž.
Se strinjam, da taka guma ni več varna, je pa tudi res, da Landini od Teota ne pripraska do 180, kaj šele do 260, sploh pa ne bo sedaj, ko bojo nove kazni..... :lol:

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Gume za 75-ko so doma - GY E F1, montaža bo v soboto.

Dostavil jih je pa Topolino, gume so pa stare en mesec (1308)... =D>
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Sam bom nabavil nove letne gume Eagle F1 215/45/17:

http://ssl.delti.com/cgi-bin/reifenbest ... 10&dsco=44

Ob narocilu vecih komadov se da dobiti (baje) se nekaj popusta (odvisno od povprasevanja)...

A je se kdo interesent?

Lep pozdrav,
M.

p.s: to ni reklama spletne strani, vcasih imam le moznost dobiti kaj ceneje... Tudi kaksne druge gume bi se morda dalo dobiti, napisite, pa bom preveril (matej AFNA lbinvest PIKA si)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Sam bi ti svetoval da se F1 izogibaš, če te morda moti glasnost gum. Če te ne moti, potem kar v nakup.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Rizkiraj tistih 15€ več na gumo in kupi F1 Asymmetric ali Dunlop Sport Maxx TT... obe baje odlične gume... pa tudi veliko tišje od F1
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Al pa riskiraj 3€vec in nabavis Pireli Pzero Nero :wink:

Word!!
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Heh, malo pa malo vec, pa se nabere...

No, dejstvo je, da Lepotica potrebuje nove gume, pa tudi to drzi, da ne bom vzel nekih najcenejsih (skoda razbiti tako odlicen avto :D).

Izbiram med:
Pirelli P 7000 215/45 ZR17 87W
Dunlop SP SPORT MAXX 215/45 ZR17 91Y XL
Fulda CARAT EXELERO 215/45 R17 91Y XL
Matador MP45 215/45 ZR17 91W XL
Goodyear EAGLE F1 GS-D3 215/45 R17 91Y XL BSW
Goodyear Excellence 215/45 R17 87V

Po vasih izkusnjah/mnenjih katere od zgoraj nastetih bi mi priporocali (Oce ima sicer nove Matadorjeve -malenkost drugacnih dimenzij- in je (smo) zelo zadovoljni).
Kaj menite?

Drugace pa se tole:
*TNG Star Performer (UHP 215/45 R17 87V)
A je to ze kdo sprobal? Bolj iz firbca me zanima kot za nakup, ker jih je znanec zelo hvalil... :?:

kar se tice hrupa gume... ko JTDm navija si gume ne drznejo biti glasne (ne moti me glasnost gum)... :P

Hvala za odgovore in trud,
M. 8)
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Jza imam Falken Kf452, odlične samo malo glasne. Zanimivost izdelane na Japonskem. Alro je pravtako zadovoljen z njimi pa Creed tudi.

LP
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Zdej ne vem koliko si pripravljen odšteti za gumo, vendar se da dobiti P ZEro Nero za cca. 115€, kar se mi ne zdi veliko. Če te zanima kje, več informacij na ZS.
Odgovori
  • Informacija