Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz bi se tudi stegnil do Pirelli Z. Nero
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moj predlog je Turanza od Bridgestona... Sam že 2 al 3 sezone prisegam na ER300, medtem ko moj oče vozi japonsko Turanzo ki ima malce drugačen profil... V glavnem prezadovoljen =D> =D> =D> Pa še "dovolj poceni" se jih da dobiti...

Če pa ne boš poslušal oz. če boš šel na blef, pa daj prosim probaj Dunlop Sport Maxx... Boš malo povedal o tej gumi :mrgreen:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Je treba malo ločiti gume po razredih med seboj. Recimo Turanza tre P7000 so bolj udobne touring gume, dočim razne Potenza, P Zero Nero, Sport MAXX in F1, so bolj športne preformance gume. Zdaj mora vsak vedeti, kaj odgovarja njegovemu stilu vožnje ter potrebam. Ključen fajtor je tudi število prevoženih kilometrov na leto.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Je treba malo ločiti gume po razredih med seboj. Recimo Turanza tre P7000 so bolj udobne touring gume, dočim razne Potenza, P Zero Nero, Sport MAXX in F1, so bolj športne preformance gume. Zdaj mora vsak vedeti, kaj odgovarja njegovemu stilu vožnje ter potrebam. Ključen fajtor je tudi število prevoženih kilometrov na leto.
Se strinjam! 8)

Toda upam stavit, da se z istim avtom težko pelje kdo lahko kaj dosti hitreje na Potenzi kot na Turanzi.. Po suhi je še šlo ko smo probali, dočim me je zelo težko dohajal po mokri cesti s Turanzo 8)

Pa da ne bi kdo narobe razumel, ampak če se na uni gumi v ekstremu pelješ kaj dosti hitreje so to takšne majhne razlike ki naredijo v življenju mogoče 500m razlike na poti 50km :wink:

Na pisti ob stalni obremenitvi pa verjamem da bi bila neka razlika :wink:
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sed pravi trdiš, da je Turanza v vseh pogojih enakovredna Potenzi? Kaj ko bi en mail na bridgestone napisal, da naj ustavijo proizvodnjo Potenze :wink:. Glej takole ti bom povedal, ko sem sam imel še 145 so bile gor Potenze RE720, sedaj ma draga 145 landini in so gor Turanze ER300. Ne rečem, da so Turanze slabe gume, samo proti potenzi nimajo kaj praskat, sploh po ovinkih. Omogočajo manj kontrole in dajejo mehkejši občutek na volani in celotnem avtu kot Potenze. Se pa strinjam, da so dobre vsestranske gume.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za 115€ res nimas kaj zlo za razmisljat kaj bi vzel. No razen ce ti je primarnega pomena da naredis zlo kilometrov z guma...drgac pa Pzero Nero!
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Sed pravi trdiš, da je Turanza v vseh pogojih enakovredna Potenzi? Kaj ko bi en mail na bridgestone napisal, da naj ustavijo proizvodnjo Potenze :wink:. Glej takole ti bom povedal, ko sem sam imel še 145 so bile gor Potenze RE720, sedaj ma draga 145 landini in so gor Turanze ER300. Ne rečem, da so Turanze slabe gume, samo proti potenzi nimajo kaj praskat, sploh po ovinkih. Omogočajo manj kontrole in dajejo mehkejši občutek na volani in celotnem avtu kot Potenze. Se pa strinjam, da so dobre vsestranske gume.
Narobe sva se razumela :wink:

Pravim , da če ni rejser/cestni junak/modri dirkač/ nevem kaj vse/ extremist... da ne bo čutil neke razlike v sami vožnji, razen to da je Turanza bolj tiha :wink: Ali pa mogoče trdiš , da je Potenza taka superiornost napram Turanzi da ne gre za primerljive gume, glede na to da v ceni ni niti celih 4 eure razlike v V hitrostnem razredu :wink: Potenza je boljša samo v ekstremnih pogojih po suhi cesti, dočim po mokri iz izkušenj upam stavit da je boljša Turanza :wink:
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne ne govorim, da je Potenza superiorna proti Turanzi. Gumi sta namenjeni različni ciljni skupini in imata različno končno namembnost. Še enkrat ponavljam, Turanza je odlična guma, sploh za to kar je namenjena, vendar se pri hitrejši športnejši vožnji obnaša slabše, kot Potenza. Gelde mokre ceste nisem čisto siguren, če bi se strinjal... Bi moral direktno primerjat, potem bi ti lahko povedal. Lahko ti pa povem, da Potenta RE050 po mokrem drži fantastično, do sedaj je pri meni prišla zraven samo P Zero Nero. Ostale gume, ki sem jih vozil, v mokrem niso imele tako dobrih preformans.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pepsi Sport Maxx imam jaz gor... glasne so k svija... Sport Maxx TT so baje boljše v vseh pogledih.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Glede mokre ceste nisem čisto siguren, če bi se strinjal...
To pa tud jaz tko mislm. Glede na to da je Turanza potovalna guma, medtem ko je Potenca high performance guma...bi pricakoval ravno obratno. Da so na suhem zlo podobne in da je na mokrem Potenza v vecji prednosti. Nisem nek strokovnjak, sam ponavadi majo performance gume vec silike, kar pomeni, da so mehkejse, da posledicno boljle drzijo ceste, kar pa vsi vemo je obratnosorazmerno z kilometrino ki jo naredimo z eno ali drugo gumo.

Je pa res da se nisem vozil z Turanzo..sam dokler je cena performance gume skor enaka potovalnim, niti ne razmisljam v nasprotno.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

A je kdo že probal kumho ECSTA SPT KU31?
V8
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Na QV imam Good Year F1 in po prevoženih 1.000km sem z njimi izredno zadovoljen, oprijema veliko, začuda sploh niso glasnem, je pa res, da so praktično nove.....
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ 8AK
Ja bearex jih ima kolkr vem ze 2 sezoni in je ful zadovoljen z njimi

@ foggy
Tud to je zanimivo. Eni ful jamrajo kok so glasne, spet drugi majo zlo odlicne mnenje od njih.

To ful pokaze kok enmu pomen hrup gum, in kako drugi ta hrup ne moti, oz, ga sploh ne zaznajo. Jaz sem naceloma slisu same pohvale na F1, in jih nisem kupu sam zarad obrabe..baje so ful mehke. Za tist hrup mi je pa vseeno, ker nad 100 kmh itak use sumi in skripa.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Foggy napisal/-a:Na QV imam Good Year F1 in po prevoženih 1.000km sem z njimi izredno zadovoljen, oprijema veliko, začuda sploh niso glasnem, je pa res, da so praktično nove.....
Počakaj 10k km, po se bo pa slišalo. So pa F1 izredno dobre gume. Sicer se pa gume kupujejo po voznih lastnostih ne pa po izgledu in glasnosti.

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Mogoče sem se narobe izrazil, jaz sem z njimi prevozil 1.000km, drugače imajo za seboj ca. 5.000km...
Odgovori
  • Informacija