Nakup - AR 156, 2.0 JTS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

Fantje, ta avto je samo za kupit, vam povem. Sem naredil en krog v njemu kak mesec nazaj, pa mu res nič ne manjka, odlično je ohranjena, gre super, zvok je zakon... Vsaj pogledat jo pejte...
Fun is not a straight line!
igorigor
Alfa Junior
Alfa Junior

pierce napisal/-a:Se po dolgem času vračam na svojo temo, avto sem potem tudi kupil, razen tega, da mi je počila zajla za ročno nisem imel težav, tako da zgleda, da alfe niti niso tako nezanesljive, sedaj jo sicer prodajam (oziroma bomo videli koliko bo povpraševanja, ker se ne mislim veliko cenkati), če je morda kdo interestent za veliko avta za zmeren denar je tule link:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2051450

sicer pa sama vožnja in občutek za volanom zelo dobri, odlična lega na cesti, glede primerjave z dieselom pa ne vem kaj bi rekel, kolega na tem forumu ima diesel limuzino pa je kar blizu motorizacija, moja ima sicer boljši navor, ostalo pa je kar primerljivo, tako da glede porabe diesel vsekakor boljša izbira, ne vem pa kako je glede vzdrževanja, no pa štima tudi nekaj odtehta :)
No ko ste že pri tej iz Novega mesta. Jaz sem si jo ogledal in peljal že decembra. Pa vam lahko povem svoja opažanja. Na slikah zgleda lepše kot v resnici. Če bi bila slikana še z druge strani, bi videli da je okrasna plastična letev na pragu odstopila, spredaj na maski se je krom odluščil, usnje na sedežih podrsano. Tedaj je v oglasu pisalo, da je prvi lastnik, pa se iz servisne knjižice vidi, da to ni res. Res pa je kupljen pri AT. Iz servisne se vidi, da je zadnji servis vpisan 2004 pri 75000. Nobenega dokazila ni,da je veliki servis narejen. Sedanji lastnik naj bi jo po njegovih trditvah servisiral pri neuradnem serviserju, zapisa ni nobenega.
103 000 km je imela že decembra, čeprav po stanju avta sodeč so kilometri zbiti.
Motor ima res lep glas, toda za manjši denar se dobi tudi že V6 v podobnem stanju. Sklopka prime čisto v podnu.
Tako stanje je bilo decembra. Mogoče je možakar do sedaj že kaj popravil
v kar pa dvomim. Če jo spusti za ene 3000 EUR, bo vredna nakupa.
AR33 1.3, AR146 1.6, AR146 1.6TS, AR147 1.6TS
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

No iz prve roke ti povem da je "možakar" o katerem tu govoriš pošten in zelo v redu dečko.

Sem za to, da objektivno poveš o svojih vtisih in napakah, ki si jih opazil pri ogledu, da pa tu kar nekaj nabijaš in spuščaš ceno za 3000 € (!?) se mi pa zdi kratkomalo bedasto.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

verjetno igorigor kupuje ta avto, pa malo zbija ceno. :D

ce je to naredil, dobra marketinska poteza, v nasprotnem malo razlozi vse skupaj!!!
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alchi napisal/-a:No iz prve roke ti povem da je "možakar" o katerem tu govoriš pošten in zelo v redu dečko.

Sem za to, da objektivno poveš o svojih vtisih in napakah, ki si jih opazil pri ogledu, da pa tu kar nekaj nabijaš in spuščaš ceno za 3000 € (!?) se mi pa zdi kratkomalo bedasto.
nekdo bi rad prišel do poceni JTSa z vso opremo :wink:

drugače pa igorigor, 2003 JTS bi moral biti res v slabem stanju da bi bil vreden 7500-3000 je 4500eur 8) :wink:

Za 4500 ti marsikdo še ohranjene 145ke nebi prodal :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
igorigor
Alfa Junior
Alfa Junior

q_verde napisal/-a:verjetno igorigor kupuje ta avto, pa malo zbija ceno. :D

ce je to naredil, dobra marketinska poteza, v nasprotnem malo razlozi vse skupaj!!!
Ne kupujem. Ko sem kupoval sem si ga ogledal. Če bi bil v redu, bi ga kupil, verjetno bi ga kupil že kdo drug in se ne bi še vedno prodajal in ne nabijam brez veze. Hočem komu prihraniti stroške za pot. Če ti je všeč si ga kupi. Povedal sem svoje mnenje.
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Pepsi napisal/-a:
Alchi napisal/-a:No iz prve roke ti povem da je "možakar" o katerem tu govoriš pošten in zelo v redu dečko.

nekdo bi rad prišel do poceni JTSa z vso opremo :wink:

drugače pa igorigor, 2003 JTS bi moral biti res v slabem stanju da bi bil vreden 7500-3000 je 4500eur 8) :wink:

Za 4500 ti marsikdo še ohranjene 145ke nebi prodal :wink:
To je bil moj point, sam mu verjetno ni potegnilo. Zbijaj za 500€ ne pa za 3000€. #-o
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

No jaz pa lahko zastavim svojo besedo tukaj, da z avtom mehansko ni nič narobe in da je dejansko stanje kilometrov tako, kot je pierce napisal. Če to komu kaj pomeni v redu, če ne pač ne.

5 let star avto bo pa vedno mel nekaj lepotnih napak, kar bo pa vsak pameten izkoristil za zbijanje cene za par sto €, ne pa za 3000€.
Fun is not a straight line!
igorigor
Alfa Junior
Alfa Junior

Ok. Če se vam zdi v redu. Meni se ne zdi. Naj kupi kdor hoče. Dost o tem. Jaz sem avto videl in probal in vem o čem govorim. Aja, pa še nekaj, model še vedno trdi, da je 1.lastnik. ( in svizec je zavil čokolado)
Zadnjič spremenil igorigor, dne Po Maj 05, 2008 12:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Da ne odpiram nove teme, pišem kar tukaj. Menjujem avto in začel sem gledati za avti v srednjem razredu.
V igri za nakup so skoraj vse limuzine srednjega razreda ( Octavija, Laguna, Vectra, Mazda 6, 156-ka, ...), ciljam nekako na letnik 2003 - 2004 za manj kot 10 000 EUR

Problem je, da bolj kot se zanimam, manj vem kaj bi mel. Eni mi govorijo, samo Opla NE, drugi Renoja NE, tretji Alfe NE, pi*** da ne vem kaj kupit.

Danes sem šel na testno vožnjo z AR 156 SW in moram reči da me je avto pozitivno presenetil in skoraj prevzel. V vožnji je super, opreme ima ogromno, dobiš največ za svoj denar. Zadaj res ni veliko prostora za kolena, prtljažnik je povprečen, samo...
peljat jo je pa super.

Re sne vem...
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

alfa je za vozit, ne pa za odzadi sedet. s tem se naj ukvarjajo drugi. razen ce imas mulce kot jaz, pa ti venomer nabijajo v hrbet!!!

nekaj moras vzeti v zakup! :) :)
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s

Ne otrok še ni, tko da bo avto sam zame in za punco. No včasih bo kdo tud zadaj sedel.
Se mi zdi, da ni napačna izbira za naslednje tri leta, pol, če bodo že mulci, bom pa 159 SW kupu, kr je večja, da me ne bodo v hrbet butali :)
McLaren F1 team
Toustek
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje
Kontakt:

tko k je reku q_verde, alfa je za vozi ne pa zadaj za sedet:) sicer ti pa lahko iz izkusenj povem, da smo z kolegi opravili ze kar nekaj roadtripov po slo in evropi z mojo 156 SW pa se noben ni pritozeval cez sedenje zadaj. res, da morajo biti samo stirje, kajti peti na sredini ze res guzva in tlacenje... sam nasreco tudi nisem zelo velik in imam tako sedez bolj naprej, ampak prosotra je drugace ravno prav. Se pa zanjo pojavit prostorske stiske ce bos vozil dvometrase :)
Always do your best, and let Fate do the rest!
Ne šparaj... Uživaj v življenju!
andrejk
Alfist
Alfist

KobolM napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, pišem kar tukaj. Menjujem avto in začel sem gledati za avti v srednjem razredu.
V igri za nakup so skoraj vse limuzine srednjega razreda ( Octavija, Laguna, Vectra, Mazda 6, 156-ka, ...), ciljam nekako na letnik 2003 - 2004 za manj kot 10 000 EUR
Jaz sem bil pred podobno dilemo nekaj let nazaj. Nato sem se odločil za Alfo. Avto me je prevzel in vse ti pove dejstvo da je bila naslednja tudi Alfa - prav tako 156, le da novejša - facelift.

Moje mnenje: Če imaš avtomobile rad, torej ti ni le za prevoz od točke do točke, ampak v vožnji uživaš, boš z nakupom lepo ohranjene Alfe gotovo zadovoljen. Če pa ti avto predstavlja nujno zlo in ti več kot dobra lega na cesti pomeni prostornina prtljažnika, vzami katerega od ostalih zgoraj zapisanih.
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s

Sej tud jst se vedno bolj nagibam k Alfi.
Ko pridem z dopusta (avgusta), bom šou resno v akcijo za njimi. Iskal bom 156 SW 1.9 JTD (116KM ali 140KM) letnik 2004 (ima lepše luči kot letnik 2003). Pol pa z užitkom požirat kilometre.
McLaren F1 team
Odgovori
  • Informacija