AR 145QV .on sale, oz skoraj šenkanju ;))

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Zaklenjeno
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zagorje

Ja in tudi bolj podvrženi ekološkim standardom Sem se vozil z wolfovim 2.0ts čipanim in motor konkretno gre ne pa tako kot serijski revež od 2.0 ts
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Ozi:
Se popolnoma strinjam s teboj.. Vendar 10KM prirastek na atmosferskem motorju je veliko( v kateremkoli območju vrtljajev).
Pomoje so realne številke manjše.
Ampak kar sem hotel predvsem reči je to da vrteti avto do 7500 obratov je nesmisel, razen če imaš ostrejše odmične gredi,trše vzmeti, poštimano glavo......kar se nanaša na čisto drugi svet.
Serijski alfin motor ne bo zdržal ravno dolgo takih vrtljajev.
Za intermezo: Imel sem unota turbo še prve generacije, ki ni imel blokade. Ostrejšo odmično, turbino odprto na 1 bar tlaka.. Avto se je z lahkoto zavrtel na 8000 obratov, vendar sem hitro ugotovil da je nesmisel vrteti avto tako visoko.. Poleg padca tlaka(moči) pri teh obratih se je vrtenje tako visoko krepko poznalo na denarnici. Vsakih 20.000Km sem menjal še turbino =D>

Lp
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

@dejch79

Se strinjam, da je 10KM ogromno za NA motor, ampak sem bil tudi sam presenečen, ko sem videl par dyno diagramov pri g.Senici :wink:

Že pri tem se vidi, da je kar nekaj KM več kot samo enih par - Klik

Last OFF od mene :lol:
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

2.0 TS 16v ima blokado na cca 7300, stiskanje zaradi "čipa" v višje vrtljaje je nesmiselno, ker kot je nekdo rekel, si počasnejši, pa če smem še nekaj dodat, ko sem imel ta čip noter ki mi je dvignil limitator na 7800, sem bil velikokrat počasnejši 0-100 kmh, ker se menjalnik zeloooo rad zatakne 1-2 pri takih vrtljajih, mislim hitro zabijanje, ne popoldanska menjava....

Torej, Pespi, pardon Pepsi, sem se zatipkal, najprej ugotovi, kakšen menjalnik imaš, ker original SIGURNO ni, ne more bit taka razlika, no lahko je samo kak zobnik zamenjan pri končnem prestavnem razmerju al kako se že reče "riduzione finale", pa je tle keč.
Pa avta ne stiskat čez 7300.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No sj ga ne bom in ga niti ne tako pogosto :wink: To je bila pač demonstracija samo za Vas, da ne bi kdo mislil da se kaj zmišljujem, ker mi res ni jasno to s tem menjalnikom :oops: ....
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja mogoče je v tem finta, kar bi pojasnilo tudi to, da se v 5 ne zvrti dlje kot v 4.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pepsi napisal/-a:Tisto o kupču denarja je tko... kaj pa vem, bi moral račune pogledat
releji-34 eur,konektorji od relejev-nevem 10eur, lambda sonda-mislim da okoli 170, kolesni ležaj-102, zadnji amortizer- nisem še menjal ker so tršani in nima smisla menjat posamično zdj čakam tiste Bilstein oz Konije(kar bo okoli 400eur), prvo mora seveda pridet plača., lučke po armaturi(to ni blo veliko ne vem 10-15, pa še kej bi se našlo....

+ ene 200 eur za bencin ker sem za vsako izredno stvar vozil k zegi... Ampak dobro, se tolažim s tem da bom počasi avto spravil v prvotno stanje, ko je bil še nov...
To ne bo šlo, ker boš slej ko prej ugotovil, da je škoda denarja. Jaz sem tudi eno leto rihtal vsako pikico, potem sem pa ugotovil, da so avtomobili narejeni za vozit.... Redni servisi, pa samo gasa

Tole s tvojimi brzinami mi je ful čudno, zgleda da je res nekaj predelano na prenosih pri tvojem avtu
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti bo kaj v pomoč, kakšna je hitrost z serijskim menjalnikom v 145 QV pri 4.000 in 4.500 obrati v 5. prestavi....

Slika

Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmm... sej sm hotel že napisat, da mogoče je celo z menjalnikom v 5. vse OK, pa motor ne da potrebne moči... Potem pa sva šla s punco dans zjutraj v ZG, kjer sem v uvozo na AC z polnim gasom pospeševal identično kot BMW 525d in ga v famozni četrti prehitel pri 200km/h... Je pa res da je bilo danes zunaj mrzlo in ne tako kot zadnjič ko je bilo 30 stopinj.,... Nekako me mika, da bi vse skupaj naredil nazaj v serijsko :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja zadevo z hitrostjo sma z Ozijem poštimala. Resetirala računalnik, naredila CAI bolj praktično in efektivno. Pa še marsikaj drugega, slike povedo več kot kakšen koli stavek, samo pohvalil bi Ozija, ki je res naredil ogromno dela na mojem avtu.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Luči so šle nazaj v original zadaj, ker so podnevi premalo svetile predvsem smerniki in ljudje za mano niso videli če sem prižgal smernik. Zraven pa smo dodelali prvi odbijač. Prav tako zadnjega ki je FL Zender :)

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Noro =D> :mrgreen: 8) :D

Naslednji avto tudi tako? :lol:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

No, sedaj je resnično nekaj posebnega, pohvale obema za trud =D> =D> =D>

To je to, čeprav 16" mat črne ji nebi škodile...ko odkupim avto nazaj, bom noter utaknil 2.0 TURBO :mrgreen: :D 8) :P
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

U ja tale črna spredaj je ubijalska.
tweety
Alfa Member
Alfa Member

Full je lepa, res čestitke 8)
Samo kot sem opazil na pred zadnji sliki maska nekako ne štima z linijo odbijača, nevem ali se mi samo zdi zaradi slike ali je nekaj drugega narobe.Drugače je OK =D>

lp
cuore sportivo
Uporabniški avatar
_deebo_
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kisovec - Maribor

popolna =D> :eek:
Zaklenjeno
  • Informacija