ročna zavora in cviljenje ventilatorčka v kabini

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
lopov
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: koper

Pozdravljeni

1. Opazil sem da na moji alfici ročna ne drži več kot bi morla in sem se vprašal ali ima kje za ,,naštelat,, le to ali je potrebna menjava zajle.

2. začel je moteče cvilit ventilator v kabini pod armaturo,na sovoznikovi strani (samo ko je na nizkih hitrostih,kasneje preneha), to bi rad zamenjal vendr bi rad prej vedel kolko je to dela,ker cele armaturke res nebi razdiral
alfa 156 sportwagon
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

ročna se ti je vrjetn mal zajla losala za ventilator pa ne rabš razdirat armaturke. ventilator se nahaja pr sovoznikovih nogah spodaj pod armaturko in ga enostavno snameš. namaž z mastjo za ležaje pa bo dobro. sm meu isti problem pa sm to naredu pa je mer zdj
lopov
Alfa Member
Alfa Member

najlepša hvala za odgovor:) a imajo vsi letniki alf na enakem mestu ventilatorčel in je samo eden??
alfa 156 sportwagon
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

ja ventilator je sigurn na istm mestu
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zanimivo je danes tudi meni zacel ropotat ventilator :? Jutri podiram in podmazem po predlogu iz zgornjega posta.

Edit 17.7.2008
Pravkar razdrl motorcek. Kot kaze je nekako prisel list od drevesa v motorcek, kar je povzrocalo ropot. Zgleda bo treba pregledat filtre.

In avto je spet tih kot mora bit :D
LP
lopov
Alfa Member
Alfa Member

jaz se še nisem lotu, ker nisem imel časa , sem pa mal na hitro pogledal kje naj bi se nahajal? a je dost zajebano ga najdet in dol snet?
alfa 156 sportwagon
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne ful je enostavno. Na sovoznikovi strani pod predalom mas tak črn "penast/spužvast" pokrov in je oblikovan po motorcku ventilacije (okrogel). Ta penast pokrov je privijacen s 3emi vijaki. Odvijes te tri vijake in pol zagledas cel kup plastike. In ta okrogel del, ki je velik priblizno fi15cm (zgleda kot dno ponve...ne vem kako drgac opisat :mrgreen: ) je privit samo z enim samoreznim vijakom velikosti 5 (sepravi zelo majcken vijak, za katerega nimam kljuca in sem ga odvil kar s kleščami)! Potem pa kompleten motorcek in ventilator skupi s to plastiko zavrtis v smeri urinega kazalca in snames iz ohisja. To je to. Ce ne bo slo pa lahko poslikam in objavim fotke.

LP
Odgovori
  • Informacija