Alfa vs. ostali avtomobili

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Fantje, a se vam ne zdi, da je tole spet postalo primerjanje kdo ima daljšega ... :roll:

Tema je Top Gear ... :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

guma napisal/-a:Včasih so rekli, da si z Alfo kupil levi pas na avtocesti. 8)
Le malce kasneje pa so rekli da si kupil tudi skrajno desnega ... in tega se alfa se danes otepa ...

Aja pa tisto CRX VT-i je bolje primerjat z 33 1.7 16V ... potem pa ze ni vec toliko razlike... oz. je sploh ni ker ima 33 v nizjih vrtljajih vec navora.
75 2.0TS bi lahko primerjal z accordom 2.0 ki je imel nekaj malega cez 120KM

LP
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Še vedno smo varni pred temile:

http://24ur.com/novice/slovenija/foto-i ... ozila.html

hihi.....drgač pa tema je že zaklep :)
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Tema naj ostane odprta, le probajte se držat Top Geara in stvari, povezanih z oddajo.

Vi ste pa vsi po vrsti močno zalutali. :doubt:
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@shad res da ne vem v kakem stanju je bil, definitivno pa na obratih ker se ga je slisalo preko hrumenja alfe zacel se je pr 100 koncal pa pr 200+ - bmw je zacel zaostajat nekje pr 150, do takrat je bil vzporedno(zacel je pospesevat ko ga je kolega prehiteval na AC....in sta sla (tok o tem dogodku)

@ozi ja bmw je resnicno pridobil z i motorji alfa pa !na papirju! izgubila
-res je da se fergi lepse odziva, gre bolj v obrate itd....
-je pa druga stran medalje IE motorji majo zamikanje ventilov, ki majo posledico mnogo bolj prozen motor

@kdorkol me je ze kritiziral(ne da se mi it iskat)
ja res je da je moje osebno mnenje da je 2.0 ts 16v "sranje od motorja" in zakaj NI DOBER motor sem v sosednji temi ze lepo razlozu in nekak niste nasl dobrega argumenta zakaj bi bil 16v boljsi od 8v - posledicno je slabsi

- kok je 16v tezek res ne vem sam litozelezni blok vs full aluminium nekak ne bo lazji(tle se upam da strinjamo)...lahko se pa potrudim pa najdem cifre

in da ne bom prevec s teme - koncno sem pogledal se del k ma 8c notr
-in moram rect da se strinjam s tipom:
ocitno mu vodenje ni vsec, sam to je pac on osebno
ocitno je avto hitr, lepo bi blo videt krog v suhem vremenu
in ja definitivno je umetnost, tko kt so rekl (u bistvu neuporaben, namenjen sam sebi in neskoncno lep)

drgac bi blo pa lepo ce bi alfa delala avte v tej smeri (upam da se spomnite da so 1x ze bili na tej poti), vsaj en model vsake 5 do 10 let, pa po moznosti ne samo v omejenih serijah( tko kt je bugatti inzenirsko mastrubiranje pr vw bi alfa lahko mela "avto delta" ali "quadrifoglio" ali karkoli....seveda v mejah proracuna)
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

birdy napisal/-a: @kdorkol me je ze kritiziral(ne da se mi it iskat)
ja res je da je moje osebno mnenje da je 2.0 ts 16v "sranje od motorja" in zakaj NI DOBER motor sem v sosednji temi ze lepo razlozu in nekak niste nasl dobrega argumenta zakaj bi bil 16v boljsi od 8v - posledicno je slabsi

- kok je 16v tezek res ne vem sam litozelezni blok vs full aluminium nekak ne bo lazji(tle se upam da strinjamo)...lahko se pa potrudim pa najdem cifre
JE DOBER motor, ni vazno ce je boljsi od 8v ts motorja.
ti nisi nasel dober argument zakaj je "sranje od motorja", tako da prosim...

ce pa je tvoje OSEBNO mnenje, pa prosim zadrzi to zase, ali pa se vsaj ne pretvarjaj, da je to kakorkoli objektivno.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

potrudi se in najdi cifre ... :wink:

sicer pa je razlike 20kg, pa ne samo zaradi alu bloka ...
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zdravc napisal/-a:
birdy napisal/-a: @kdorkol me je ze kritiziral(ne da se mi it iskat)

JE DOBER motor, ni vazno ce je boljsi od 8v ts motorja.
ti nisi nasel dober argument zakaj je "sranje od motorja", tako da prosim...

ce pa je tvoje OSEBNO mnenje, pa prosim zadrzi to zase, ali pa se vsaj ne pretvarjaj, da je to kakorkoli objektivno.
nimam alfe ker bi bila dobra....imam jo ker je boljsa(od primerljive konkurence)
in tudi subaruja nimam ker je dober, ampak ker je edn boljsih na AWD podrocju

jest se z "dober" pac ocitno ne zadovoljim

in ne morem sprejet dejstva da kujete fiatov motor v nebesa samo ker je dobu alfin TS(ki to NI) pa malenkost boljso glavo

ps
se zmeram te ne vidim v temi DvsP napisat karkoli proti mojim argumentom...tako da ja : ni po standardih kakrsne pricakujem od alfe (ti je ta stavek bolj vsec?) - pa vsakic posebej poudarim da gre za moje razmisljanje, tko da ne se pocutit ogrozenega ker nakljucno vozis ta motor (jest mam ribnenga za bajto - pa nc ne jokam naokol ko se govori kaka jajca so)

pss
skor bi pozabu: "JE DOBER motor, ni vazno ce je boljsi od 8v ts motorja."
to je tvoj stavek
vsa svetovna konkurenca je sla naprej z razvojem(eni bolj drugi manj) ti pa nimas enega dobrega razloga zakaj bi mel raje alfin 16v vs 8v....mislim da je ze to dejstvo samo zase dovolj, da velja moja trditev
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

9n ker ma zdej najdaljšega?

vrnitev na top gear prosim....

a bi napisali kakšno prošnjo na TP za test 8c na suhi stezi? res me zanima kakšen čas bi postavila...
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

birdy napisal/-a: nimam alfe ker bi bila dobra....imam jo ker je boljsa(od primerljive konkurence)
in tudi subaruja nimam ker je dober, ampak ker je edn boljsih na AWD podrocju

jest se z "dober" pac ocitno ne zadovoljim

in ne morem sprejet dejstva da kujete fiatov motor v nebesa samo ker je dobu alfin TS(ki to NI) pa malenkost boljso glavo

ps
se zmeram te ne vidim v temi DvsP napisat karkoli proti mojim argumentom...tako da ja : ni po standardih kakrsne pricakujem od alfe (ti je ta stavek bolj vsec?) - pa vsakic posebej poudarim da gre za moje razmisljanje, tko da ne se pocutit ogrozenega ker nakljucno vozis ta motor (jest mam ribnenga za bajto - pa nc ne jokam naokol ko se govori kaka jajca so)

pss
skor bi pozabu: "JE DOBER motor, ni vazno ce je boljsi od 8v ts motorja."
to je tvoj stavek
vsa svetovna konkurenca je sla naprej z razvojem(eni bolj drugi manj) ti pa nimas enega dobrega razloga zakaj bi mel raje alfin 16v vs 8v....mislim da je ze to dejstvo samo zase dovolj, da velja moja trditev
ne razumeva se, jaz mislim da je 8v super, in ce bi bil v 145ki bi bil ravno tako vesel. ampak jaz NE pisem o 8v vs. 16v.

motor je dober, ker se dobro pelje, ker se dobro obnasa do blokade, ker da vec od sebe kot vecina podobnih motorjev.

meni je zal da niso dalje razvijali 8v motorja, ker je super motor, ampak ga pac niso, ker niso imeli denarja in jih je zato kupil fiat.
ampak kjub temu so se vsaj potrudili in naredili iz fiatovega bloka alfa motor -najboljse so potegnili iz dane situacije. in ta motor je dober, ker ceprav verjetno ni boljsi od 8v motorja, je bil takrat se vseeno med najboljsimi (4cil. NA motorji).
in jaz se ne bom jokal ker motor ni boljsi, ampak sem vesel ker je tak kot je - zelo fajn motor.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

jo naj še jst dam svojo.

najprej rja:V italiji na dopadih vidim 33 serije 1 stare 25 let vse okoli 250.000 km brez pike rje nikjer, vidim pa druge isto stare avte z luknjami.

Folk,mehaniki in večina ljudi pravi.....Alfe se kvarijo,gnijejo,pijejo olje,težke za šraufat.

Novi modeli:
Kvarijo se glih tolko kot vw ali še veliko majn odvisno na kaj naletiš.Kar se tiče gnilobe se lahko veliko bmw skrijejo, saj nekateri prav preveč gnijejo.(najhujše stare primerke sem videl od 88'-98 letniki).Pijejo olje ..hahahaha na 50.000km 80%-100% majn kot večina vw.Zajebani za šraufat , res so kar zajebane ,vendar novi avti (npr.audi) so vsi zajebani za šraufat.Razn kšne Lade k so še zmeraj kot pred 20 leti.

če kdo pozna koga ki dela na servisih npr. vw,audi naj vam on pove kolk dela imajo in s čim se morejo ukvarjat.(razne počene glave,pumpe vode,neverjetno pitje olja itd.)

zgleda so zaradi tega alfe na tako slabem glasu,ker si mislijo da če jim golf tolk olja popije koliko more potem alfa :lol:
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Bom še jaz dodal par stavkov na to temo.

Nisem še imel Alfe, sem v fazi prodajanja moje Škode, da bom, sem nekako 95%, kupil Alfo.

Vedno so mi bili všeč avtomobili ki imajo dušo, tako ali drugačno. Avti z dušo se prodajajo tudi ko so slabi (pokvarljivi ali pa slabši od konkurence).
Za moje pojme je znamk z dušo kar nekaj ( Mercedes, Aston Martin, Jaguar, Alfa, Ferrari, Porsche, čeprav jo po moje nima več,...)

Audi, VW, francozi, japonci, američani, ..., duše, razen parih izjem nimajo.

Vsi ti proizvajalci so imeli zgrešene serije avtomobilov, ki so jih delno spravile na slab glas. In če prav so vse povsod govorili, da je z njimi to pa to, so se še vedno prodajali. To je zame dokaz, da avto in le avto ampak je nekaj več.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
-----------------------------------------------------------
Odgovori
  • Informacija