Po branju interneta (kakopak) prideo človek do naslednjih sklepov:
- bmw se ne kvar
- bmw (4, 6 ali 8 valni) ima porabo 7 litrov strogo mestne vožnje ob žganju od semaforja do semaforja
- servisiranje bmw-ja je smešno poceni

Bjorn: Se strinjam z zgoraj napisanim, in se obenem sprašujem zakaj ob takem renomeju na tržišču sploh obstajajo druge znamke?Bjorn napisal/-a:Po branju interneta (kakopak) prideo človek do naslednjih sklepov:
- bmw se ne kvar
- bmw (4, 6 ali 8 valni) ima porabo 7 litrov strogo mestne vožnje ob žganju od semaforja do semaforja
Ni smešno poceni, toda ko nekaj zamenjaš ne crkne čez pol leta spet. Vem iz prve roke, ker je imel "švogrn" BMWja E46 330d js pa Alfo 145 1.4TS. Moja čisto serijska, tista na 18kah, čipana in nevem kaj vse.. Moja 80.000km realnih njegov 140.000km realnih. V enem letu sva naredila približno isto kilometrov (45.000km) in ja imel je dosti manjše stroške z avtom, tako redne kot izredneBjorn napisal/-a: - servisiranje bmw-ja je smešno poceni

Točno tako. Pa to ne bi smel nihče vzeti kot "žalitev", temveč samo v pomislek. Za Bjorna vem, da je objektiven po svojih postih kolikor se da, ker tudi vem da je imel oboje.GTA lover napisal/-a:Po branju tega foruma pa do sledečih ugotovitev:
1) povprečen lastnik alfe je fanatik,
2) povprečen lastnik alfe ne vidi dlje od alfe,
3) povprečen lastnik alfe je povsem neobjektivno bitje,
4) povprečen lastnik alfe ima najmanj deset let staro alfo in na vse pretege hvali nove alfe napram novim avtomobilom konkurence, čeprav od blizu še ni videl drugega kot alfe (glej točko 2).

Tudi pri Alfi gre na slabše okoli budalvesoljc napisal/-a:Bmw ji so definitivno tehnično boljši avto od Alfe-to lahko potrdi vsak ki je vozil oba, da sploh ne omenjam zadnjih letnikov...ki sem ji prav tako sprobal...
Problem je samo da nimajo neke duse, kar bi se nekako prezivel, ne gre pa mi skos financno (ne da nebi mel ni šans da dam tolk za avto) in pa to da jih vozijo v večini primerov samo budale... in to take res fejst budale, pa po Clarksonu baje v Angliji ni dost bolje...

Po nabavni ceni in kvaliteti bmw-ja bi res se moral manj kvarit. Sam veliko spremljam bmw sceno (še ko sem ga imal in tudi zdej spremljam, ker bo prišel čas, ko bom nov avto kupil) in je zasledit tudi veliko napak pri e46. Vsekakor obstajajo limone pri bmw-ju, ki so jame brez dna. In obstajajo alfe k kr delajo in delajo. In če taka dva primerjaš, potem bi rekel da je alfa cenejša. Vzameš pa alfa limono in delujočega bmw-ja, pa ugotoviš da je alfa draga in bmw pocenPepsi napisal/-a:Ni smešno poceni, toda ko nekaj zamenjaš ne crkne čez pol leta spet. Vem iz prve roke, ker je imel "švogrn" BMWja E46 330d js pa Alfo 145 1.4TS. Moja čisto serijska, tista na 18kah, čipana in nevem kaj vse.. Moja 80.000km realnih njegov 140.000km realnih. V enem letu sva naredila približno isto kilometrov (45.000km) in ja imel je dosti manjše stroške z avtom, tako redne kot izredneBjorn napisal/-a: - servisiranje bmw-ja je smešno poceniPa avta sploh nista primerljiva

Definitivno probam bit čim bol objektiven. Rd pohvalim zadevo ampak jo znam pa tud pokritizirat. Tudi pri alfi mi ni čisto vse všeč kar sem tudi napisal in dobil veliko jeznih replayev. Treba je pač vedet, da če neki pokritiziraš, še ne pomeni da praviš da je zanič. BMW je odličen avto, ni debate, sploh če imaš rad zadnji pogon, moti me samo ta fama da ko ga kupiš, ni treba nič vložit, med tem ko pri alfi pa ješ krompir pa zelje, ker ti izredni servisi vse poberejoPepsi napisal/-a:Točno tako. Pa to ne bi smel nihče vzeti kot "žalitev", temveč samo v pomislek. Za Bjorna vem, da je objektiven po svojih postih kolikor se da, ker tudi vem da je imel oboje.GTA lover napisal/-a:Po branju tega foruma pa do sledečih ugotovitev:
4) povprečen lastnik alfe ima najmanj deset let staro alfo in na vse pretege hvali nove alfe napram novim avtomobilom konkurence, čeprav od blizu še ni videl drugega kot alfe (glej točko 2).
Drugače pa tudi sam bi raje imel 159ko kot BMW serije 3. . . Ampak predvsem na zaslugo odličnih dizlov ter izjemnega dizajna.
Upam pa stavit, da če bi imelo pol foruma možnost imeti doma kakšen teden tako pošlihtanega BMWja, kakšnega Audija Turbo ali kaj podobnega kot trdite da imate alfe, da bi marsikdo ne hotel zamenjati, ampak spremenil mnenje. .
Pri meni je problem da igra dizajn glavno vlogo. In po dizajnu mi je glavna Alfa, Thesis, in Audi (ja vsaj meni so novi modeli prekleto lepi).. Do BMWja pa me ovirajo ne toliko finance kot strah pred takim avtom, saj sem ob divjanju po parkingu z 3.0d zavrtel (izklopljena elektronika) večkrat kot baletka v povprečnem nastopu. Torej prvo bi moral iti na neko šolanje za vožnjo teh avtov, ker vem da se ne bi vozil samo počasi in z elektroniko.![]()
Sem pa najdel recimo pogon, ki mi nenormalno ustreza pa čeprav baje ni nekaj posebnega. In to je Audijev Quattro, s katerim sem bil sposoben po snegu podriftati 300m dolgi ovinek. Meni je pač ta pogon odličen in mi je malo mimo, ko ga kdo šinfa ker ga je peljal normalno pri mestni vožnji (torej se mu pošteno sploh ni vklopil).

Zaradi užaljenosti pišeš neumnosti in žališ ljudi. Če kdo nima bmw-ja, še ne pomen, da nima dnarja. Lahko prodam zemljo al pa stanovanje in si kupim dva m3 če čem. Torej če bi mi bila srčna želja imet bmw (in umret na cesti lačen) bi si ga lahko kupil.GTA lover napisal/-a:Po branju tega foruma pa do sledečih ugotovitev:

Čeprav ti pripisujejo realnost komentarjev, je pa tale vseeno neresen (če pa je, bi pa prosil za kakšen link)Bjorn napisal/-a:Po branju interneta (kakopak) prideo človek do naslednjih sklepov:
- bmw se ne kvar
To je ponavadi lastnost forumašev (razlika je le v znamki).GTA lover napisal/-a:Po branju tega foruma pa do sledečih ugotovitev:
Same here.Pepsi napisal/-a:....
Drugače pa tudi sam bi raje imel 159ko kot BMW serije 3. . . Ampak predvsem na zaslugo odličnih dizlov ter izjemnega dizajna.
Upam pa stavit, da če bi imelo pol foruma možnost imeti doma kakšen teden tako pošlihtanega BMWja, kakšnega Audija Turbo ali kaj podobnega kot trdite da imate alfe, da bi marsikdo ne hotel zamenjati, ampak spremenil mnenje. .
Pri meni je problem da igra dizajn glavno vlogo. In po dizajnu mi je glavna Alfa, Thesis, ....
Sploh ne boš užalil, ampak boš opisal realno stanje. Najbrž si pa toliko realen, da veš, da ni vse za v en koš metat. Sam vozim bawarce že 15 let, torej še iz časov, ko BMW še ni bil tako bahaški avto, kot je recimo zadnjih pet let.vesoljc napisal/-a:.....Kaj si mislim o voznikih Bmwjev raje nebi ker bom koga užalil, pač je dejstvo ki ga vidim na cesti da je večino voznikov navadnih Objestnežev, ki pa jih sovražim...
Midva pa imava precej podobno lastnost (le da v drugi smeri).Bjorn napisal/-a: Zaradi užaljenosti pišeš neumnosti in žališ ljudi. Če kdo nima bmw-ja, še ne pomen, da nima dnarja. Lahko prodam zemljo al pa stanovanje in si kupim dva m3 če čem. Torej če bi mi bila srčna želja imet bmw (in umret na cesti lačen) bi si ga lahko kupil.
Imel sem BMW 520i. In sem ga vedno hvalil kot fun car to drive. Tud iskreno sem priznal da je šestvalni 150 konjski bmw imel isto porabo (na isti relaciji) kot alfa 145 1.6 z 104 konji. Tudi za naslednji avto sta kandidata e39 in e46 (med drugimi, odviso kaj me bo pičilo).
Še neki. Osebno mi nova serija 3 ni lepša od e46, zato bi osebno raje imel nekaj let staro e46 (pa odlično ohranjeno) kot popolnoma novo trojko. Ni vse v tehnološki prednosti, se je treba tudi v avtu dobro počutit in notranjost nove trojke mi je dva koraka nazaj proti e46 (ki mi je ful lepa notri---in to je prostor, kjer preživim največ časa).
Tudi BMW plačuje davek prehitrega razvoja avtomobila (na srečo zaenkrat le pri manj pomembnih zadevah).superleggera napisal/-a:Če malo pogledamo npr: BMW forum in vidimo kakšne napake se pojavljajo pri e60(pokanje izza armaturke,ipd)je jasno da tudi bavarci niso več tako superiorni kot jih nekateri hočejo predstavljati.Stvari ki jih mogoče pri Alfi pričakujem in oprostim,tega pri avtu za 40.000 plus evrov verjetno ne bi...

Seveda sem to karikirano napisal, mislim, da se to da razumeti. Od kje je pa to prišlo, pa tudi sam veš.ROBERTH napisal/-a:Bjorn napisal/-a:Po branju interneta (kakopak) prideo človek do naslednjih sklepov:
- bmw se ne kvar
Sem tudi pokritiziral alfo, če sem najdu tako stvar za pokritizirati. Jst nimam nobene koristi, če je samo ena alfa v slo ali pa če jih cel svet pelje. Jst nisem zaposlen v alfi in nimam koristi od števila prodanih alf. Rad verjamem, da realno gledam na stvar in hvalim dobro ter kritiziram slabo, neglede na znamko. Med bodočimi nakupi je alfa (156, 147) ali fiat (stilo) ali bmw (e39 ali e46). Zato, ker kupujem avto iz čistega hobija in ne potrebe po nečem specifičnem, imam v mislih tako različne avte. Vsak ima svoje slabosti in prednosti.ROBERTH napisal/-a: Midva pa imava precej podobno lastnost (le da v drugi smeri).
Ti imaš AR in imaš v planu kupit BMW in braniš AR, dočim je pri meni zgodba povsem obratna, funny.
Še več podobnosti.Bjorn napisal/-a:........in hvalim dobro ter kritiziram slabo, neglede na znamko. Med bodočimi nakupi je alfa (156, 147) ali fiat (stilo) ali bmw (e39 ali e46). Zato, ker kupujem avto iz čistega hobija in ne potrebe po nečem specifičnem, imam v mislih tako različne avte. Vsak ima svoje slabosti in prednosti.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost