se ti da v slikarju na hit zrisat (kvadratke) kak sta bla avta postavljena v casu trkabošta napisal/-a:Pri meni se ni to zgodilo.
Peljal sem se 150 po avtocesti po sredinskem pasu in mi je z desnega 1m pred mano potegnila ven ena fiesta in sem zmotal volan čisto na levo ampak ni šlo tak da sem pošobal desno stran zadnjega blatnika in si presekal gumo-potem pa je sledilo 150m lupingov.
Največja finta pa je da je tisti z fiesto rekel da je vozil po srednjem pasu skozi in ne na desnem ko mi je vzel prednost-in sem v riti in iščem priče okoli ki bi videle da je bilo tako kot sem jaz rekel.
LP Boštjan
Sedajle si pa dokazal, da ti zakonodaja ni ravno blizu.SHadowX napisal/-a:Pa sej ne morem verjet, da vam preprosti koncepti ne gredo v možgane.
Vozilo A s 130 km/h pelje po prehitevalnem pasu, od zadaj se mu približa hitrejše vozilo B. Vozilo B je seveda v prekršku ker se vozi hitreje od omejitve, če pa se mu vozilo A ne umakne, je v prekršku tudi ono, saj ovira promet.
Je to sedaj bolj jasno ali bodo potrebne ilustracije?

Če bi prebral vse moje poste bi opazil, da sem v vsakem zapisal da vozilo A prehiteva, v zadnjem postu tega nisem zapisal, ker se mi je zdelo, da se ljudje znajo držati rdeče niti. To se povsem strinjam, če vozilo A ravno prehiteva, se mora voznik vozila B pač sprijaznit, da se počasnejši nima kam umaknit. Kar pa nas pripelje do druge težave, da ljudje na AC smatrajo prehitevanje kot vožnjo mimo po prehitevalnem pasu z minimalno hitrostno razliko in ja v tem primeru ovirajo promet. Tipičen primer so tovornjaki, ki se prehitevajo po par kilometrov.rockson napisal/-a:Sedajle si pa dokazal, da ti zakonodaja ni ravno blizu.SHadowX napisal/-a:Pa sej ne morem verjet, da vam preprosti koncepti ne gredo v možgane.
Vozilo A s 130 km/h pelje po prehitevalnem pasu, od zadaj se mu približa hitrejše vozilo B. Vozilo B je seveda v prekršku ker se vozi hitreje od omejitve, če pa se mu vozilo A ne umakne, je v prekršku tudi ono, saj ovira promet.
Je to sedaj bolj jasno ali bodo potrebne ilustracije?
Vozilo A je v zgornjem primeru v prekršku le, če se pelje po prehitevalnem pasu brez razloga (nikogar ne prehiteva). V nasprotnem primeru pa ne ovira prav nobenega, saj vozi po zakonsko predpisani hitrosti. Karkoli voznik v vozilu B počne za njim (blenda, hupa, vijuga,...) se smatra kot objestna vožnja, prekratka varnostna razdalja, pa še kaj bi se našlo.
No tukaj je drug problem, če se mora prepričati, ne more predvidevati, če enkrat ošvrkne ogledalo. Iz istega razloga mora pri nas policist uporabiti merilno napravo, preden lahko koga kaznuje za prehitro vožnjo in ravno zato, je na sodišču izjava v stilu: "Sigurno je vozil vsaj 200", vredna popolnoma nič. O tem kako se zaključijo postopki ugotovitve krivca prometne nesreče v naši državici pa raje sploh ne bom začenjal.rockson napisal/-a:Nekdo, ki vozi s 130 in bi rad zapeljal na prehitevalni pas je v prekršku le v enem primeru - če se ne prepriča, če lahko to varno naredi. Pri tem pa je v zakonu določeno, da lahko vsi udeleženci v prometu pričakujejo, da se ostali držijo predpisov. Če bi šli čisto po črki zakona, potem bi lahko nekdo videl piko (ki vozi 200+), utemeljeno predvideval, da vozi po predpisih (torej max 130), torej je dovolj varno, saj se mu ne bo približal ali pa vsaj zelo počasi. Če bi se mu torej vozilo B zabilo v rit, je krivda povsem jasno na strani vozila B.
Pri karambolih, ko se nekdo zabije nekomu v rit, je vedno kriv (v prvi fazi) tisti, ki se je zabil. Če hoče dokazati, da ga je nekdo izsilil, on pa je vozil po predpisih, ga čaka težka sodna pot.
Točno o tem govorim, če pustimo zakon ob strani je še vedno največja težava pri nas vozniška kultura, kar je lepo napisal že tito156. O mobilnih ovirah na prehitevalnem pasu, ki se igrajo policaje pa ne bom več zgubljal besed.rockson napisal/-a:Se pa strinjam, da je na naših cestah zelo veliko golazni. Zdajle, ko so dopusti pa še toliko več. Včeraj bi se lahko razbil od LJ do Bleda najmanj 3x, pa sem skoz vozil do max 140 po AC. Folk skače levo desno po cesti, ko kure brez glave. Sem mel zelo podoben primer, kot avtor te teme. Tip prehiteva pred mano s 120, ko končno prehiti se počasi umakne na vozni pas (pred njim nobenga), ko sem z nosom vštric njega pa se on odloči, da bo zopet zavil na prehitevalnega (o smernikih ni govora). Ker mi je bil že ves čas čuden, sem ga spremljal in hitro ugotovil kaj namerava. K sreči ni blo nobenga za menoj, da sem lahko na polno pohodil bremzo, istočasno pa še potrobil, da je dopustnika s familijo odpihnilo nazaj na svoj pas. Da je ata potem ves zaripel mahal v avtu, mi ni treba govorit.

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti