Uroš napisal/-a:Po nekajdnevnem prebiranju sem se odločil da tudi jaz napišem moj pogled na cinično razmišljanje nekaterih v tej temi !
Odločite se za KRITERIJ po katerem primerjate. In če iščete 159 M3 je pač ni in GOTOVO !
Ampak koliko vas je tukaj bogatašev ki vam se "jebe" za ceno in kupite avto primeren za Nikija Laudo?
Ko boste imeli svojih 30000 € in boste imeli namen kupit NOV avto in hodili 4 mesece po salonih in primerjali različne avte za vaš denarni limit potem bom vaše mnenje vzel kot relevantno.
Sicer pa mi ni jasno zakaj je tukaj toliko negativne energije na tem forumu do 159. Verjetno ste jo vsi še vozili kakih 20000 km pa veste, ker vidim da se oglašate sami lastniki.
Zakaj za božjo voljo toliko pljuvanja po avtu ki je do zdaj najboljši izdelek ne le Alfe ampak italijanske avto industrije v recimo rangu 30000 €!
Zakaj drkate vaše stare Fiat-Alfe 145, 155 in ne vem kaj, ki so itak škripajoči polizdelki (imel sem jo tudi sam) in si za npr svojih 3000 € ne kupite BMW-ja 318 starega 10 let saj ga dobite za enak denar. Pa debatirajte kakega BMW bobite če prodate svojo raketo !
Povem vam kot je že Teo 100 krat napisal primerjajte med seboj zadeve po nekem kriteriju ki je realen, za božjo voljo čudim se vsem vam ki očitno imate dovolj imate denarja za M3 zakaj sploh gledate Alfe, kako vam ni to izpod časti. Prav zavidam vam jaz bi tudi imel tak avto. Ampak za 70000 € raje kupim en apartma in se vozim z jebačko 159 ki ima slabe pospeške in ne gre nikamor. Pa tudi zastarela tehnika me ne moti saj se z njo prav lepo vozim mimo raznih nemcev ki so pač modernejši in na odstavnem pasu.
Se pa strinjam da nima Alfa top produkta v rangu 3.0 dizla ali 5,7V6 bencinca, ki bi ga vsi vi kritiki radi kupili saj vam 70000 € ne pomeni kaj dosti.
Čudi me zakaj če že nimate za novega BMW-ja ne pokupite rabljenih M3 ki jih je kar nekaj za dobro ceno?
Sicer pa, kaj imam jaz za govorit ko imam dizla.
p.s. če bi kdo rad preizkusil 318d ali 320d naj prezkusi, potem pa takoj s svežimi vtisi pridite k meni peljat 159!
Pa da vas vidim, kakšno mnenje boste imeli potem!
Tako zdaj pa idite malo pošravfat !
Čista resnica. Ravno na 159tko se spravjo, ki je dokazano pometla z BMWjem

. V drazjih serijah z lahkoto, ker trenutno alfa nima avta (169), ampak pa upam stavit, da bo 169tka pometla s trenutno serijo 5 tako mocno da bo treba novo bmw vs alfa temo odpret da bodo lahko kao alfisti pluval po alfi, ker je v resnici njihovga sanjskega bosanskega bmwjčka premagala na celi črti. Kar se tiče I-driva, neki sicer manj sodobnega je ponudila 166 leta 1998 in zadeva se zdaj zgleda super, z nadgradnjo na mp3 in video, ki je zdaj prisla pred dnevi vn, pa ma mirno zivljenje se 10let preden jo bo kdo oznacil za zastarelo. Jebes i-drive, levo jajco sem prpravlen stavit da bo sistem v 169 odpihni I.drive, ce so ze mitota tako naredl....
A vete kdo je pravi Alfist, res pravi alfist? Tisti, ki ni nevem kako bogat, pa se odloča o novem avtu na kredit za 30000 eur, pa kupi brero, 159tko itd... in ne bmw-ja....
No js tega nebi naredu, js bi kupil 2 leti staro alfo ali več zaradi izgube cene....ampak kupil bi alfo....