Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...

Sem napisal da lahko ena pločevinka vsebuje skoraj celotno količino, sicer pa je problem kofeina:tismi napisal/-a:ena plocevinka redbulla niti slucajno ne vsebuje "dovoljene" dnevne doze kofeina.
problem pri ED je v tem, da so premalo casa na trgu, da bi se lahko ocenilo kaksne dolgorocne posledice lahko puscajo. predozirati s kofeinom se je mogoce tudi s kavo, ampak notri je se mnogo vec sestavin.
najhujsa stvar pri redbullu in slicnem je crashdown, torej takrat, ko ucinek popusti. zato pa obstajajo tudi proizvodi, kjer tega ni.
Pa še eno dejstvo:Dodajanje višjih (sicer dovoljenih) odmerkov kofeina v napitke je vprašljivo, saj kofein v tem primeru ni vezan na čreslovine tako kot v kavi in čaju, temveč je takoj ves na razpolago organizmu in so s tem njegovi učinki izrazitejši (stimulativni na centralno živčevje in kardiovaskularni sistem, deluje pa lahko tudi anksiogenično - "stimuliranje prestrašenosti, strahu", ter tudi močno diuretično - stimulira delovanje ledvic, pospešuje odvajanje urina).

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...

Tud na mene kofein nima nekega učinka, verjetno pri nekaterih ljudeh tudi masa igra svojo vlogobass napisal/-a:Pa a vi res še vedno ne dojamete, da problem še zdaleč v kofeinu?
Tismi, prosim ne filozofiraj nekaj na pamet, name te pijače tako blago učinkujejo da crashdown lahko doživim le, če spijem 2l na enkrat.
Kofein sam po sebi ni nevaren tudi v večji količini od priporočene.
Jaz včasih spijem čez dan po 4 kave, enostavno ker mi paše, pa nimam nobenih simptomov.
Problem je v drugih "pritiklinah", ki kofein uporabljajo zgolj kot transportno sredstvo, da pridejo hitreje v kri in kofein le potencira njihovo delovanje.
Ne ga tok filozofirat, fantje. Kofein overdose, ja pajade.![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Taurin#As_ ... ional_food

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta