Olje

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

dromly
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarje-sap

No moja je 100kw tako da sklepam da je 8 ventilska :?: Pri nekaterih "italjanih" če preskoči zobati jerrmen se ventili in bati ne srečajo. Ali je tudi tukaj tako? (moja denarnica ŠE ni sposobna velikega servisa) Pač sej vem da zveni debilno ampak koliko je primerna cena za liter olja za ta motor in kje se ga dobi ugodno? Ja to da so original deli cenejši sem pa že ugotovil :D Še nekaj zadnjič ko sem bil pri Strajnarju (šiška) se mi je zdelo da toči ELF 10-40W a ta je dober(ni se mi ga dal morit še s tem)? Moj kolega daje notri pa Castrol txt 5-40W(ga imam doma par litrov)
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

dromly napisal/-a:Še nekaj zadnjič ko sem bil pri Strajnarju (šiška) se mi je zdelo da toči ELF 10-40W a ta je dober(ni se mi ga dal morit še s tem)?
Samo komentar glede elf-a, prej sem v renojev 1.8 16v motor točil shella 10-40w pa je motor laufov kot urca, potem pa sem noter dal elfa 10-40w ker renault tko priporoča + vsi kolegi z renoji so hvalil ta olje. No, 2 dni po tem ko sm menjal olje za elfa so mi dročniki začeli ropotat kot nori pri mrzlem avtu. Po menjavi nazaj za shella so se stvari umirile samo nikol ni blo več tko kot je blo. :?

Kar koli drugega razn elfa jst pravim, pa čeprov je priporočen! #-o
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

elf za renoje !
castrol za švabe!
SELENIA za Italjane!

čisto po naciolani shemi :D
Slika
dromly
Alfist
Alfist

off topic: Kwa pa za Đapanizrje? Castrol pa to... a ni Aral za švabe? Še dost noči na bom spal zarad tega k********* olja :lol: sam d ne bojo kakšne "ECO" pomilije iz E leclerca pa bo kr ok... Topic: Kaj pol Selenia ,Shell kaj iz Agipa mogoče castrol TXT 5-40W
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Selenia!
kater motor imaš sploh ?
Slika
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rižotarjev pa ne omenjamo! :lol:
Selenia!
kater motor imaš sploh ?
Slika
dromly
Alfist
Alfist

2.4 jtd 100kw 99l 220k prevoženih
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

torej Selenia WR ( 2 litrska kantica 32 €) mogoče ga kje najdeš cenejšega
Slika
dromly
Alfist
Alfist

Ja pa sej sem pričakoval nekaj takšnega pa k trgovci nočejo dajat bilo kakšnega rabata no olje pač na vse ostalo ja sam na olje pa NE :evil: Na kok ma to interval na 10,15,20k km? Saj ta olje je tovarniško predpisan al kako? Off topic Ni bit lahko študent v teh časi :lol:
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jaz sem ga zadnjič šel kupit in sem pričakoval ceno okol 25 € za kantico, rabim pa 5 l. in me je kr mal v denarnici posušilo ko sem mogu 3 kantice vzet + še vse filtre ki so poceni v primerjavi z ostalim materialom ( ricambi originale ), servizzio naj bi delu na 20.000, ampak sej veš; nič ne škodi nardit na 12.000 al pa 15.000 max
aja by the way: ker mi avto ne pije olja tko da ga ne bom rabu dolivat, mam višek 1 liter te Selenie, tko da če kdo ............... ups sorry to niso ogalsi :D
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kje majo najcenej selenio? Kolega rabi 4L Selenie TD.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

dromly napisal/-a:Ja pa sej sem pričakoval nekaj takšnega pa k trgovci nočejo dajat bilo kakšnega rabata no olje pač na vse ostalo ja sam na olje pa NE :evil: Na kok ma to interval na 10,15,20k km? Saj ta olje je tovarniško predpisan al kako? Off topic Ni bit lahko študent v teh časi :lol:
Tovarniško predpisan interval je 20k km ali eno leto, kar pride prej. Glede nakupa olja pa si poglej stran http://www.motornoolje.com/ in izberi eno kvalitetno olje. Razne SELENIA je edino dobro olje za Alfe ideje ne jemlji preveč resno.

Kolikor mi je znano ta motor je interferenčni, kar pomeni, da v primeru, ko se ti pretga zobati jermen ventili kaj hitro srečajo bate. Če nič drugega vsaj vizualno preveri stanje jermena in napenjalcev.
Emperor of The Dark Realm
dromly
Alfist
Alfist

Bom prespal :D
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni, sicer obstaja aktualna tema za olje samo,sem jaz ustvaril še eno. Zanima me katera olja dajete v šestake,mehanik mi je rekel da se je dajala sintetika-logično. Zanima me katera olja dajete notri? LP
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

k sm meu V6 155ko sm daju al selenio racing al pa castrol rs sport
Odgovori
  • Informacija