res je da 145 ne poznam, sam ce sklepam po subarujih (motor EJ20), v prvi generaciji tudi mel nizji sesalni kolektor kt v drugi
+v drugi generaciji je le ta bolj zaokrozen z vecjimi premeri cevi
rezultat:
izboljsan sesalni kolektor+izboljsan izpusni kolektor(oba dalec stran od ideala)+malenkost boljsa elektronika => to so spremembe, ki pri prakticno identicnem motorju&avtu (podvozje je identicno) doprinesejo h cca 0.5-1l/100km manjsi porabi, boljsi krivulji navora/konjev ter h splosno vecji uporabni vrednosti motorja in avta kot celote
kot receno:
s 145 izkuisenj nimam, bi pa znal spremenjen kolektor pomenit enako stvar, kt pr subarujih
mogoče! ima daljši kolektor da lepše dela na nizkih obratih.Kot je birdy povedal lepša krivulja navora/konju.145 je težja od 33 zato so mogoče dali malo dalši kolektor..da se jo lepše vozi tudi na nizkih.
pri kakšnih mašinah si pa gledal.npr 33 1.7 vs 145 1.6.Če imajo drugačen je možno res zaradi tega kar sem napisal,čene je lahko tudi odvisno od hoda batov ki je pri 1.6 1.7 večji...booo
(resonančno polnjenje)
kar jst vem je krajši kolektor boljši za delovanje na visokih.Daljši pa bolj enakomerno in boljši izkoristek nižjih obratov.
če sem falil povejte.
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje