stikalo smernikov

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Marcho31
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Imam problem z stikalom za vse štiri smernike, sicer semi ponavadi noce vklopit, potem pa če ostane v prižganem položaju čez čas pa kar začnejo delati. A mogoče kdo ve kako se razstavi ali gre ven samo to stikalo, da neum sam vse spraskal.
jonny1.9jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Poljanska dolina

Men je tud nagajov, pa še ni vštiman....

Moreš pa snet dol vse "šoltarje" (nastavitev temperature, območja pihanja in hitrosti pihanja. V režah na sredini armaturke imaš dva torx vijaka, vzameš dol oblogo armaturke, tam kjer je senzor za notranjo temperaturo (zadaj za ključem), oblogo pred sovoznikom (če imaš air bag je verjetno sam levi del), vzameš ven pepelnik, sta tud dva vijaka not, pol pa mislem, d je to to... Je pa problem, ker je komplet vsa zadeva (ura, indikator odprtih vrat, to stikalo in tipka za vklop meglenk - če jih imaš) na eni tiskani plati, tko d rabš slično stikalo, kot je zdaj not (sam en on/off stikal za na tiskano vezje). Nekaj odveč časa pa mal žilce, pa se da poštimat, sam je pa čas težko najdt.... Jst bom do tehničnga porihtov (december) :mrgreen:
AR 146 1,9 JTD retired
AR 156 1,9 JTD Crosswagon Q4 on duty
AR 159 2,4 JTDm SW Q4 on duty
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Pri Boxercah je enostavnejše...
- vzameš pepelnik ven
- odšraufaš dva vijaka
- potegneš komplet tist del kjer so stikala (meglenke, prtljažnik, vsi štirje smerniki) in ohišje pepelnika.

Vlečeš pa naravnost nazaj (torej proti prtljažniku).
Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

Vsi ,ki boste probali zamenjat stilkalo priporočam ,da najprej probate tole!Mislim ,da ni krivo stikalo. Sam sem tudi zamenjal stikalo in je bilo še vedno isto. Na levi strani pri volanu snames pokrovček na armaturki pod katerim so reglerji (upam ,da sem se prav izrazil). Eden izmed teh je za vse štiri smernike , če se prav spomnim je sive barve, upam ,da niso vsi sivi :).Narediš pa tako, da vklopiš stikalo za vse štiri ,in potem zmigaš ta rele,malo ga noter stisni in zmigaj in zadeva deluje. Pri meni ga nisem zamenjal ,ampak na vsake toliko časa , 1do 2 - krat na mesec sem ga malo zmigal in zadeva je spet delala.

LP
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja to je rele za vse 4 zmigavce-ponavadi je notri mrzel lot in enkrat dela, enkrat ne

rele vn uzet, prelotat in voila-zadeva je vecna :mrgreen:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Marcho31
Alfa Junior
Alfa Junior

No bom probal in sporočim kako se je zadeva obnesla
Uporabniški avatar
Marcho31
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem rele odprl in kaj je sploh treba prelotat? Nimam pojma ker sem strojnik. Bi prosu če ima kdo kako skico kaj je potrebno naredit in kako
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

komplet vezje prelotaj-vse kontakte ki so zalotani, prelotaj na novo
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Marcho31
Alfa Junior
Alfa Junior

Prosim nujno za pomoč, potrebujem cifro avtomata smernikov - tistega sivega, avta namreč nimam doma oznako pa bi nujno potreboval.

Hvala vnaprej.
Odgovori
  • Informacija