Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

GTA lover napisal/-a:Mah nevem, zanimivo se mi pač zdi, ker imam sam bolj občutek, da je kar nekaj lastnikov 2.0 TS, ki so si s tem nadmočnim agregatom kupili še podaljšek tiča, e-tiča, virtual-tiča in kar je še teh pritiklin...Potem pa da ostali serjejo/mo njim/vam po glavi... #-o

No ja, kakorkoli, sej verjetno res ni treba čisto vsake neumnosti razlagat...
a to kar tako, samo da mi nasprotujes? ker jaz imam celo temo z 22imi stranmi za svojo trditvijo, ti pa imas kaj za svojo?

ceprav ti dam to, da je zelo verjetno kar pravis za kaksnega lastnika 2.0TS, ampak to velja za veliko razlicnih agregatov ne samo za 2.0 TS.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

2.0 TS 16V agregat je vec kot odlicen ce znjim ravnas kot je treba.. in pika!... priporocam pa menjavo ojnicnih lezajev na 50.000km. kar je skromnih 32eur. dela pa tut ni vec kot 1h.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Coly, daj mi prosim razloži, zakaj bi bila ta agregat "več kot odličen". Ker je nadpovprečen v kateri izmed naslednjih točk:

1. moč in navor,
2. vzdržljivost,
3. ekonomičnost (poraba)
4. ekonomičnost (vzdrževanje)

Če imaš še kako na zalogi, go for it.

My 50 cents: motor je povprečen, podpovprečno vzdržljiv (strinjam se, ojnični ležaji niso velik strošek, ampak milo rečeno neumno se mi zdi to početi na vsakih 50k), precej požrešen in to je to. Nič posebnega!! Pač bi sam, v kolikor bi iskal avto, v katerega so vgrajevali 2.0 TS, raje pogledal za 1.8 pri manjših avtih, pri GTV in 166 pa bi šel raje na V6.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

hm... relacijo mi 2.0 TS 16v kuri 7.2 L/100km (da lahko se smejes ali karkoli bos rekel... zadnje 3 tanke sem porabil in z vsakim tankom naredil preko 750km.). mestne voznje nikoli nad 10L/100km... ni pozresen ne za svoje konje in prostornino agregata.. da bi se pa nagnil na 1.8 samo zaradi tega ker sem ob registraciji tanjsi za 50eur mi pa na kraj pameti ne pride. a mogoce delas 50kkm na leto da bos vsako leto lezaje menjal?? pomoje da ne.. vsake 2 leti mi pa tut dol visi ce dam 32eur za nove in reskiram tisto urico ali 2 casa.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

colibry napisal/-a:2.0 TS 16V agregat je vec kot odlicen ce znjim ravnas kot je treba.. in pika!... priporocam pa menjavo ojnicnih lezajev na 50.000km. kar je skromnih 32eur. dela pa tut ni vec kot 1h.
Oprosti ampak to je pa popolna neumnost, ojnični ležaji niso potrošni material ampak sestavni del motorja. Kaj a potem priporočaš še menjavo gredi, ojnic in batov na vsakih 100k km?

Kakorkoli ga obrneš je bil 2.0TS performančno konkurenčen motor takrat, ko se je prvič pojavil na tržišču, obenem pa tudi blazno nezanesljiv. Sedaj pa je samo še nezanesljiv. Zgodbice o malomarnih lastnikih pa tudi otroci ne bodo verjeli.
Emperor of The Dark Realm
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

colibry napisal/-a:hm... relacijo mi 2.0 TS 16v kuri 7.2 L/100km (da lahko se smejes ali karkoli bos rekel... zadnje 3 tanke sem porabil in z vsakim tankom naredil preko 750km.). mestne voznje nikoli nad 10L/100km... ni pozresen ne za svoje konje in prostornino agregata.. da bi se pa nagnil na 1.8 samo zaradi tega ker sem ob registraciji tanjsi za 50eur mi pa na kraj pameti ne pride. a mogoce delas 50kkm na leto da bos vsako leto lezaje menjal?? pomoje da ne.. vsake 2 leti mi pa tut dol visi ce dam 32eur za nove in reskiram tisto urico ali 2 casa.
Prosim razsvetli me, kako se naredi z tem avtom povprečna poraba 7.2L/100km :?:
Moja poraba:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6131,

Zelo podobno porabo imata tudi WitBoy in krucymucy:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=2454
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=2333
Axi
Alfist
Alfist

Okoli 6.5-7l/100km sem imel samo po jadranski magistrali s povprečno hitrostjo 90km/h. Drugače pa okoli 9l z lepo vožnjo po omejitvah in do 11l mestne vožnje (šiht in nazaj celovška kolona :roll: in potem avtocesta 150-200km/h).

Meni se ne zdi tako grozno. Je pa res, da mašina je stara 10+ let in za tiste čase je bil in po navoru in moči zelo konkurenčen motor, jasno pa je da ne moreš primerjati s sodobnimi motorji #-o Ne po moči, navoru, porabi...

Glede vzdržlivosti pa upam, da ne bom naslednji, ki mu bo ribnila :mrgreen: #-o
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

zmerno pospesevanje in obcutek na nogi.. nc druzga ti nemorm rect. pa 100km/h.. pa mas porabo pr 7L prec.
mikko
Alfa Member
Alfa Member

eno vprašanje , je pa sicer 1.8TS ... pri 5000rpm dobi drug zvok, full bolj globok ... kaj to pomeni ? koliko mehankar računa za menjavo ojčnih ležajev, ker se malo bojim, da bi bilo to to...?
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri vseh načeloma zamenja zvok. Vprašal se bi kaj je narobe če ga nebi :?: Pri meni se to zaradi chipa zgodi pri 5500rpm :wink:

predvidevam da menja nekako v tem stilu:

1.4TwinSpark poslušaj pri 5600rpm

http://www.youtube.com/watch?v=ruuhPh-QaxA

2.0TS se sliši malo slabše pa vseeno se sliši:
http://www.youtube.com/watch?v=QtbsUTI9xPo
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mikko napisal/-a:eno vprašanje , je pa sicer 1.8TS ... pri 5000rpm dobi drug zvok, full bolj globok ... kaj to pomeni ? koliko mehankar računa za menjavo ojčnih ležajev, ker se malo bojim, da bi bilo to to...?
Od Fiat-a oziroma Lancie "sposojen" sistem V.I.S.(Variable Induction System), kar pomeni, da je sesalni kolektor sestavljen iz daljših in krajših kanalov. V nižjih obratih zrak potuje skozi daljše kanale sesalnega kolektorja. Nekje okoli 5000 obratov pa se premaknejo lopute in zrak prihaja do glave po krajših kanalih v sesalnem kolektorju. Poleg višje moči zaradi krajše poti zraka je to moč opaziti tudi kot spremenjen zvok motorja.
Emperor of The Dark Realm
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

7.2 je res smesna, moja najnizja poraba ever je bila 8.9 l/100, v povprecju pa se giblje okoli 10.5 litrov (pozimi tudi do 13, ce imam le mestno voznjo).
Slika
Bojan115
Alfa Junior
Alfa Junior

krucymucy napisal/-a:info: 1.6 VTEC 118kW pije liter vec kot 2.0TS.
O tem bi se pa dalo pogovarjati. [-X
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

sleby napisal/-a:7.2 je res smesna, moja najnizja poraba ever je bila 8.9 l/100, v povprecju pa se giblje okoli 10.5 litrov (pozimi tudi do 13, ce imam le mestno voznjo).
no, moja je pa v povprečju 8,5...pa nisem "nežen" voznik :) je pa res, da nimam dosti mestne vožnje...
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tale 7,2 je tudi meni hec. Sploh glede na to, da v 156ki na relacijo z 1,8 TS ne prideš pod 7,8. No ja, mogoče pa poraba vseeno spada pod eno od odlik QV :doubt:
Odgovori
  • Informacija