Lepo po vrsti
Kdorkoli počne karkoli v konkurenčni ekonomiji, ve, da se "umetno" ne da dvigovati cen. Če bo AR kljub cenam premium razreda prodala zastavljeno število avtomobilov, je AR v premium razredu. V nasprotnem primeru bo propadla - če je ne bo rešil Berlusconi.Ozi napisal/-a:Rada bi se uvrščala in namesto, da tole naredi z tehniko in performansi....začne z umetnim dvigovanjem vrednosti avta - z visoko cenoto kar so subjektivni vtisi tvojih prijateljev je pa tudi
Alfa se naj z čim primerja z BMW - tehniki, motorjih, podvozju.....? Ok...pri designu in feelingo ob vožnji se lahko kamot
Govorila sva o renomeju. In ta ostaja kljub porazni proizvodnji v hipijevskih in post-hipijevskih časih.Ozi napisal/-a:Jao...potem, če si tako daleč nazaj šel pa lahko še vse Alfine modele tukaj predstaviš katere je Enzo Ferrari predelal in so z njimi kasneje dirkali. Kakorkoli vzameš - pri novejših se to nikjer ne pozna in so v zadnjih letah dobili drugi renome, ki je nažalost bolj prepoznaven v avtomobilistečnemu svetu kot pa, da je včasih Ferrari sodeloval z Alfo![]()
Vidiš, tukaj se povsem strinjava. Le kje so? Horscha ni nikjr več, Autounion (ki ga je imel moj dedek pred pol stoletja!!!) je Audi, Bentley pa je... kaj sploh je Bentley? AR ostaja.DOzi napisal/-a:Kje je potem Horsch, Autounion, Bentley,...če smo že pri tem
Nisem povsem dojel, kaj hočeš reči s tem. Večja proizvodnja je torej dobro ali slabo? Glede na zapisano je sicer dobro, ampak po defaultu slabo za Alfo? Nuff said.Ozi napisal/-a:Če pogledamo kako in kje se prodajajo Alfe je prehod na 2x večjo proizvodnjo bolj občutljiv kot pri drugih znamkah. In verjemi, ko jim enkrat to uspe bo šlo še naprej - kar seveda nebi pomenilo nič slabega, če nebi zaradi teh prodajnih potez nastradala značilnost znamke Alfa Romeo
Tisti avto mi je nudil fantastične užitke, ne morem ga prehvaliti. Pa čeprav sem vanj vložil toliko, da bi lahko imel dva, ki pa bi zaradui tega seveda morala stati v garaži. Ampak vseeno... trenutni avto mi nudi duplo hujše občutke. Pa čeprav sem starejši, pametnejši, umirjenejši (tole se mi zdi, da ni pridevnik) in oh in sploh bolj odrasel. Brera vse to izniči. Dvakratno.Ozi napisal/-a:No vidiš...to pravim, ker ti je tisti avto takrat nudil določene užitke z performansi, ki niso bile le zgolj subjektivni![]()
Razumem, da se ti morda to sliši čudno, mogoče celo neverjetno. Tudi meni se je. Vse dokler nismo dejansko poizkusili. Imam pa seveda priče (ker nas je bilo seveda več), tako da obeh zgodb ni problem potrditi. In potrdili jih bodo uber zagrizeni BMW-jaši, kar da zadevi še malce večjo težo. Ampak ponavljam - NITI BLIZU!Ozi napisal/-a:To bi verjel, če bi bil zraven - tako na besedo je zelo težko takšne izjave verjeti (upam, da zastopiš).
Upam, da razumeš, da je bil to samo sarkazem?Ozi napisal/-a:![]()
Ozi napisal/-a:Mnja....Clarkson je tudi rekel, da bi imel 147 GTA v primerjavi z Focusu RS in Golf 4 R32, čeprav podvozje ni kos temi konji...ampak dejansko ima tip tolko avtov doma, da kar tam reče - je tko....
Rekla - kazala. Človeku, ki je v svojem življenju vozil že vse od fička do F-16 bom pri teh ocenah verjel na besedo oz. bom verjel, da je to povedal iskreno.
Pa še enkrat brez zamere, upam da je jasno, da se samo debatira - prosto po Prešernu.

[/