Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
DaemonMe
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

OK, bom tokrat (enkrat za spremembo) zelo kratek, ker nimam časa. Čakam na kolegico, ki prinese dobrote iz kitajske restavracije, in tega zares ne morem zamuditi hehe.

Lepo po vrsti
Ozi napisal/-a:Rada bi se uvrščala in namesto, da tole naredi z tehniko in performansi....začne z umetnim dvigovanjem vrednosti avta - z visoko ceno #-o to kar so subjektivni vtisi tvojih prijateljev je pa tudi :roll:

Alfa se naj z čim primerja z BMW - tehniki, motorjih, podvozju.....? Ok...pri designu in feelingo ob vožnji se lahko kamot :D
Kdorkoli počne karkoli v konkurenčni ekonomiji, ve, da se "umetno" ne da dvigovati cen. Če bo AR kljub cenam premium razreda prodala zastavljeno število avtomobilov, je AR v premium razredu. V nasprotnem primeru bo propadla - če je ne bo rešil Berlusconi.

Ozi napisal/-a:Jao...potem, če si tako daleč nazaj šel pa lahko še vse Alfine modele tukaj predstaviš katere je Enzo Ferrari predelal in so z njimi kasneje dirkali. Kakorkoli vzameš - pri novejših se to nikjer ne pozna in so v zadnjih letah dobili drugi renome, ki je nažalost bolj prepoznaven v avtomobilistečnemu svetu kot pa, da je včasih Ferrari sodeloval z Alfo :|
Govorila sva o renomeju. In ta ostaja kljub porazni proizvodnji v hipijevskih in post-hipijevskih časih.

DOzi napisal/-a:Kje je potem Horsch, Autounion, Bentley,...če smo že pri tem :mrgreen:
Vidiš, tukaj se povsem strinjava. Le kje so? Horscha ni nikjr več, Autounion (ki ga je imel moj dedek pred pol stoletja!!!) je Audi, Bentley pa je... kaj sploh je Bentley? AR ostaja.

Ozi napisal/-a:Če pogledamo kako in kje se prodajajo Alfe je prehod na 2x večjo proizvodnjo bolj občutljiv kot pri drugih znamkah. In verjemi, ko jim enkrat to uspe bo šlo še naprej - kar seveda nebi pomenilo nič slabega, če nebi zaradi teh prodajnih potez nastradala značilnost znamke Alfa Romeo :?
Nisem povsem dojel, kaj hočeš reči s tem. Večja proizvodnja je torej dobro ali slabo? Glede na zapisano je sicer dobro, ampak po defaultu slabo za Alfo? Nuff said.
Ozi napisal/-a:No vidiš...to pravim, ker ti je tisti avto takrat nudil določene užitke z performansi, ki niso bile le zgolj subjektivni :wink:
Tisti avto mi je nudil fantastične užitke, ne morem ga prehvaliti. Pa čeprav sem vanj vložil toliko, da bi lahko imel dva, ki pa bi zaradui tega seveda morala stati v garaži. Ampak vseeno... trenutni avto mi nudi duplo hujše občutke. Pa čeprav sem starejši, pametnejši, umirjenejši (tole se mi zdi, da ni pridevnik) in oh in sploh bolj odrasel. Brera vse to izniči. Dvakratno.
Ozi napisal/-a:To bi verjel, če bi bil zraven - tako na besedo je zelo težko takšne izjave verjeti (upam, da zastopiš).
Razumem, da se ti morda to sliši čudno, mogoče celo neverjetno. Tudi meni se je. Vse dokler nismo dejansko poizkusili. Imam pa seveda priče (ker nas je bilo seveda več), tako da obeh zgodb ni problem potrditi. In potrdili jih bodo uber zagrizeni BMW-jaši, kar da zadevi še malce večjo težo. Ampak ponavljam - NITI BLIZU! :)
Ozi napisal/-a: :disturbed:
Upam, da razumeš, da je bil to samo sarkazem? :)

Ozi napisal/-a:Mnja....Clarkson je tudi rekel, da bi imel 147 GTA v primerjavi z Focusu RS in Golf 4 R32, čeprav podvozje ni kos temi konji...ampak dejansko ima tip tolko avtov doma, da kar tam reče - je tko.... :jump3:

Rekla - kazala. Človeku, ki je v svojem življenju vozil že vse od fička do F-16 bom pri teh ocenah verjel na besedo oz. bom verjel, da je to povedal iskreno.

Pa še enkrat brez zamere, upam da je jasno, da se samo debatira - prosto po Prešernu. ;) zdej grem pa jest!! :)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

DaemonMe napisal/-a:Kdorkoli počne karkoli v konkurenčni ekonomiji, ve, da se "umetno" ne da dvigovati cen. Če bo AR kljub cenam premium razreda prodala zastavljeno število avtomobilov, je AR v premium razredu. V nasprotnem primeru bo propadla - če je ne bo rešil Berlusconi.
Tukaj se očitno nebova našla, ker za mene mora imeti premium razred ne samo visoke cene, ampak tudi vse ostalo kar spada zraven.
DaemonMe napisal/-a:Govorila sva o renomeju. In ta ostaja kljub porazni proizvodnji v hipijevskih in post-hipijevskih časih.
Lepo, če tako nobel misliš o tem...ampak realnost je drugačna.
DaemonMe napisal/-a:Vidiš, tukaj se povsem strinjava. Le kje so? Horscha ni nikjr več, Autounion (ki ga je imel moj dedek pred pol stoletja!!!) je Audi, Bentley pa je... kaj sploh je Bentley? AR ostaja.
Horsch pogooglaj malo in boš videl kje je sedaj :wink: premium razred par excellence. Za Bentleya pa tudi ne moraš rečti, da je zginil...npr. Continental GT je izredno dober in predvsem hiter avto, nažalost z clima-control od Phaetona :rofl: Bentley tudi ravno ni neuspešen z Speed 8 :wink:
DaemonMe napisal/-a:Nisem povsem dojel, kaj hočeš reči s tem. Večja proizvodnja je torej dobro ali slabo? Glede na zapisano je sicer dobro, ampak po defaultu slabo za Alfo? Nuff said.
Po defaulto slabo #-o slabo je v tem primeru, ker bodo prodali več avtov na način, ki je Alfistam najmanj prijeten - mass production varianta :doubt: to si me ne da več poglabljat, ampak predvidevam, da bo večina zastopla...saj se ni brez vzroka odločila za nakup te znamke...
DaemonMe napisal/-a:Tisti avto mi je nudil fantastične užitke, ne morem ga prehvaliti. Pa čeprav sem vanj vložil toliko, da bi lahko imel dva, ki pa bi zaradui tega seveda morala stati v garaži. Ampak vseeno... trenutni avto mi nudi duplo hujše občutke. Pa čeprav sem starejši, pametnejši, umirjenejši (tole se mi zdi, da ni pridevnik) in oh in sploh bolj odrasel. Brera vse to izniči. Dvakratno.
To verjetno tudi sam veš, da vsak hvalijo svojo kobilo :lol:
Ozi napisal/-a: :disturbed:
DaemonME napisal/-a:Upam, da razumeš, da je bil to samo sarkazem? :)
Jap....saj tako je bilo tudi z mojim smileyjev mišljeno :mrgreen:

DaemonMe napisal/-a:Rekla - kazala. Človeku, ki je v svojem življenju vozil že vse od fička do F-16 bom pri teh ocenah verjel na besedo oz. bom verjel, da je to povedal iskreno.
Mnja....osebno sem bolj, da se raje sam prepričam, ampak kakor ti paše :wink:
DaemonMe
Alfist
Alfist

@Ozi

Se mi zdi, da sva se srečala nekje na pol poti. Nekje malo bolj, drugje malce manj. V vsakem primeru te vabim na vožnjo z Brero (pred tem moraš nujno na vožnjo Scirocca!!), pa bova potem ocenjevala. Seveda dopuščam možnost, da bo potem Brera zate še bolj žalostna - ni izključeno! :mrgreen:

Na ZS pa še odgovorim! :)
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

se vsem malo opravičujem ... khm, svetovni ste da vas berem ampak lahko samo nalimam enga smajlija? ful paše tu zram

Slika

EDIT: Kdo navija za Daemona in kdo za Ozija? Jaz sem anonimni navdušenec nad brero, Ozi (še) neve kak leti :lol:

Če uporabim malo karikure... Brera= sad te ima, sad te nema DOBESEDNO
Ko si ga zakuro tam izza ovinka sem mislo da boš poletel #-o
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj zdej ste prešaltatli že na bencinarje. Saj je andrejk povedal da ne bo vzel bencinarja.

@DeamonMe, ker si navdušen nad bencinarji, with all the respect:

Vsedi se v polno opremljenega Scirocca z 2.0T motorjem potem pa komentiraj da so v tistem avtu kompromisi :)

Če bi sam gledal za tako dragimi avti, bi vsekakor gledal tudi Brero. Pa ne zarad samega dizajna, ker sta mi tam tam z VW po svoje, pač pa zaradi eksluzivnosti, ki je pri Breri toliko večja. Nekako kot bi mel v SLO Lexusa :wink:

Ni vse v denarju v končni fazi...
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Toliko komentarjev, ko da ga je dejansko kdo od vas vozil...še Brero redki :mrgreen:

Ok, meni osebno avto ni grd, pravzaprav všečen, razen zadnjega dela, samo za moj okus ni lepši od Brere...

Kar se tiče funcionalnosti, porabe, pospeškov ter lege na cesti, bom lahko primerjal le če bom vozil, tovarniški podatki so samo za osnutek, treba avto sprobat...

Kupil pa ne bom ne enega ne drugega, še posebej ne dizla 8)

Pa še nekaj slik iz a.com

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika[/

Od zadaj je res čuden iz enega zornega kota, sicer pa bi dejal, da gre za nekaj posebnega izpod rok VW jevcev, kar pa ni nič kaj preveč posebnega za alfiste, saj so takšnih avtov(oblik) že navajeni iz domače hiše-znamke.

Aja, pa še tole: spominja me na golfa, čeprav verjamem, da mi bo kdo prilepil sliko brere in 159 (le pogledj kako sta si avtomobila podobna) kul...ker sta oba avtomobila nekaj posebnega...golf je pa poseben samo njihovim lastnikom IPD.
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Videl danes na avtocesti. Za razliko od brere, ki ima čuden zadnji konec samo na sliki, je VWjev čuden tudi v živo. Na 100m pa tako ali tako izgleda kot bel golf.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
DaemonMe
Alfist
Alfist

G0lden napisal/-a:Če uporabim malo karikure... Brera= sad te ima, sad te nema DOBESEDNO

OK G0lden, zdej boš pa res že moral počasi povedat kje sem ga to zakuril iz ovinka, ker se mi sploh ne sanja! :) A to ko smo se vozili v koloni? Sej tam te možnosti sploh ni blo! :) Ali pač?
DaemonMe
Alfist
Alfist

Pepsi napisal/-a:@DeamonMe, ker si navdušen nad bencinarji, with all the respect:

Vsedi se v polno opremljenega Scirocca z 2.0T motorjem potem pa komentiraj da so v tistem avtu kompromisi :)
Ti verjamem na besedo, da avto leti. Verjamem pa tudi, da se bova strinjala, da je motor 2.0T že sam po sebi kompromis, če predpostaviš, da iščeš čim močnejši bencinski motor. Scirocca bom pa zagotovo preizkusil v bližnji prihodnosti (so kje organizirane testne vožnje??), že samo zato, ker se v prejšnjo različico nisem imel priložnosti vsesti.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

DeamonMe

Nevem meni se ni zdel kompromis 2.0T motor, ampak kar konkretno močen motor. Kompromis se mi zdi 1.8T katerega ob upoštevanju navodil iz ekrana (gear select) spraviš na JTD porabo. Pa še en velik plus je. Take motorje se izredno poceni nadgradi za kakih 100konjčkov. Potem pa je to že kar brutalno za Slovenske razmere. Že tastar 1.8T je šel brez problemov do 350HP (tisti v TTju ki je mel v osnovi 225HP). :)

Vsekakor poročaj, ko se boš peljal da vidim kakšen se ti je zdel 8)
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

DaemonMe napisal/-a:
G0lden napisal/-a:Če uporabim malo karikure... Brera= sad te ima, sad te nema DOBESEDNO

OK G0lden, zdej boš pa res že moral počasi povedat kje sem ga to zakuril iz ovinka, ker se mi sploh ne sanja! :) A to ko smo se vozili v koloni? Sej tam te možnosti sploh ni blo! :) Ali pač?
Takoj ko si prišo iz tiste čreve, ko se voziš na AC pa si se vključeval na prehitevalni pas... tam si se dobesedno izstrelil.. pa sem tud sam mel okoli 140 noter :lol:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Na tej sliki res zgleda :? - Klik
Bistri napisal/-a:....tovarniški podatki so samo za osnutek, treba avto sprobat...
Se 3/4 strinjam. Tovarniški podatki so lahko tudi zavajujoči - npr. pri DSF Motor so vagali Seat Ibiza Cupra TDI in je imela 80kg več kot so bili tovarniški podatki...si predstavljate, da bi bila Brera še težja kot 1600kg :lol:

Ampak vseeno se lahko že veliko izbere iz teh.podatkov saj ni ravno noben avto revolucionaren, ki nebi imel vgrajenih komponent, ki niso že znane in testirane (podvozje +/-, motor +/-,...) itd. če veš kam ciljam :mrgreen:

Seveda je treba za končno oceno še avto probat, ampak če so osnove slabe... :wink:

No...povedal sem kar sem imel in zapuščam debato, ker se je začelo pljuvat po drugih znamkah :wink:

Lp
DaemonMe
Alfist
Alfist

Pepsi napisal/-a:DeamonMe

Nevem meni se ni zdel kompromis 2.0T motor, ampak kar konkretno močen motor. Kompromis se mi zdi 1.8T katerega ob upoštevanju navodil iz ekrana (gear select) spraviš na JTD porabo. Pa še en velik plus je. Take motorje se izredno poceni nadgradi za kakih 100konjčkov. Potem pa je to že kar brutalno za Slovenske razmere. Že tastar 1.8T je šel brez problemov do 350HP (tisti v TTju ki je mel v osnovi 225HP). :)

Vsekakor poročaj, ko se boš peljal da vidim kakšen se ti je zdel 8)

Meni se zdi 2.0T (1.8T še toliko bolj) kljub vsemu kompromis, če iščeš čim močnejši motor. V tem primeru je najbrž boljše kupit čim večji serijski motor in ga potem tunat, ne da imaš že serijsko na motorju turbino, ki se jo kaj dosti več ne da nadgraditi.

Bom pa zagotovo poročal, ko odpeljem krog ali dva s Sciroccom. Mogoče bom pa potem zamenjal. NOT! :)
DaemonMe
Alfist
Alfist

G0lden napisal/-a:
DaemonMe napisal/-a:

Takoj ko si prišo iz tiste čreve, ko se voziš na AC pa si se vključeval na prehitevalni pas... tam si se dobesedno izstrelil.. pa sem tud sam mel okoli 140 noter :lol:
Po logiki se mi zdi, da je bilo to takrat ko smo potovali proti hrani hehe? Pa čeprav se konkretno tega res ne spomnem. Če pa to ni to, sem pa res v temi. :)
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

takrat ja :lol:
Odgovori
  • Informacija