XENON

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

scorpionx napisal/-a:Kar nekaj casa sem iskal luci z leco za 156ko in jih nikakor nisem nasel,sedaj pa nekako oklevam pri montiraju xenon kita. Zanima me ali na 156ki res ful blesci, ker ne bi rad motil nasproti vozecih. Tisti, ki imate kit v 156ki, imate kaj problemov s tem?
H7R iz osebnih izkušenj pomaga, seveda pa še vedno ni idealno, predvsem je snop popačen na desni luči. Je pa vsaj v višino bolj porezano kot pri navadnemu kitu. Z iskanjem luči z lečo sem pa tudi jaz že davno obupal. Ker 700€ za en nov žaromet pa tudi ne mislim dajat....
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

ok, bom vprašal drugače: kje v MB bi se dalo dobit xenon kit za hb3, kjer se da zmenit tudi za vgradnjo? cena storitve itd...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://www.nicedeals.co.uk/product_info ... 7229788dbc

tole sem najdu, kako se vam zdi, mal je drago se mi zdi, za ta denar imam že športno podvozje :P samo zgledajo pa lepo =D>
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Toole je samo ena lampa in cena je v funtih :wink: .

V evrih pride potem par malo pod 800 eurov :wink:
Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ahhh,kršćen matiček :x to pa nisem vidu, pol bo pa kit od digiklika :P
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

Zanimivi dopis ki je izobešen pri nas na tehničnih pregledih....
V zadnjem času se je precej razširila naknadna vgradnja xenonskih žarometov.

Motorno vozilo, ki ima naknadno vgrajene xenonske žaromete, je po določbah 212 člena ZCVP šteti za predelano vozilo.Taka vozila morajo biti pred pričetkom uporabe pregledana v skladu s predpisi o homologaciji vozil.Določba se smiselno uporablja tudi za naknadno vgraditex xenonskih žarometov, ker nimajo vgrajene regulacije višine svetlobnega snopa in pranja žarometov. Potrditev takšnega vozila na teh. pregledu predstavlja kršitev določb 229. člena ZVCP.
Člen 229. velja bolj za organizacije ki opravljajo TP, za nas pa velja 230. člen.

212. člen
Motorna in priklopna vozila, ki se posamično izdelujejo, predelujejo ali dodeljujejo, morajo biti pregledana v skladu s predpisi o homologaciji pred pričetkom uporabe v cestnem prometu. Določba se smiselno uporablja tudi za predelavo posameznih naprav in opreme vozila.

230. člen

(1) Inšpektor sme izločiti iz prometa motorno ali priklopno vozilo:
– ki ima vgrajene nehomologirane dele, naprave, opremo ali posamezne sklope, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija;
– pri katerem vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo;

Sem še malo prebral ZVCP...
59. člen
...(3) V vozilu in na njem smejo biti vgrajene samo naprave, nadomestni deli, oprema ali posamezni sklopi, ki so homologirani, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija, in tipsko ali posamično odobreni za to vozilo.
...(7) Z globo najmanj 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki vgradi napravo v vozilo v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, in voznik, ki vozi takšno vozilo.
...(9) Z globo najmanj 1.000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 100.000 tolarjev.

231. člen
(1) Inšpektor napoti vozilo na tehnični pregled in odvzame registrske tablice, če sumi, da:
– motorno ali priklopno vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje ali zaviranje,
– je vozilo predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec,
– so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani,
– vgrajeni del, naprava ali oprema ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo,

239. člen
(1) Policist prepove nadaljnjo vožnjo in izloči iz prometa motorno ali priklopno vozilo:
– ki ima vgrajene nehomologirane dele, naprave, opremo ali posamezne sklope, če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija;
– pri katerem vgrajeni del, naprava, oprema ali sklop ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo;
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

potem takem, tole le ni kaj preveč pametna ideja, 400 € dat nekomu tam kr tko mal ker se je spomnu da moje luči niso dost kul. :cry: pa glih navdušu sem se že :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Z malo mero pameti in skrbnosti ti ne bo nihče težil. Jaz sem jih vgradil v 145ko in sma z Ozijem luči obrnila rahlo bolj dol. Tako ne slepim mimoidočih, prav tako ne motijo nikogar in pa kar je najbolj pomembno opravljajo delo za katerega sem jih tudi kupil. In to je veliko lepše razpršena svetloba ponoči in pa občutna razlika ob slabem vremenu torej posledično večja varnost.

Sedaj so me že 2x ustavili in nikoli mi nihče ni nič rekel glede tega. Je pa res da se kdo lahko zapiči in te grdo nasanka. Po drugi strani vse se vrača vse se plača in hvalabogu opažam da je žleht ljudi ki opravljajo častno delo vse manj =D>
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

mene so parkrat ustavl z 8000k xenonom v 145ki in nikoli problemou :D ko mi je pa enkrat luc crknila sem dobil pa 350.000 sit kazni :D
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kako 350.000 za luč ?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

nehomologirane naprave...

xenon sipe izpuh :P
trco
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: ljubljana

kaj pa uni v Ljubljani xenon-kit.si ali je uredu majster????
Zadnjič spremenil trco, dne Sr Jan 21, 2009 8:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kaj pa, a bi se dalo vgradit od 159 žaromete-ksenonske seveda?
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

Ne. Zato ker se ne sklada z obliko odbijača, pokrova motorja itd...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Exorcist napisal/-a:Ne. Zato ker se ne sklada z obliko odbijača, pokrova motorja itd...
ah, nč tazga česar mal sekundnega ne reši :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija