Razlika med FL 166 2.4 JTD in FL 166 2.4 JTD M-JET

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Dokler pri nas ni zakona, ki bi zajemal spremembno motorne elektronike kot predelavo se ni ničesar za bat.

Ko bomo pa 1x tam kjer so Nemci, potem bo pa drugačna pesem.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Pa sej ne da bi zaradi večje moči povzročil nesrečo ali pa kaj takega :roll: , prej nasprotno :mrgreen:

Verjetno ga bom pa dal chipat, bom še mal mehanika uprašou kaj prav.

Pretiraval pa seveda nebi, ker imam namen imeti ta avto še 2,3 leta prez velikih problemov. In dirkaški stil vožnje me je že minil. Seveda kdaj pa kdaj ga bo pa treba pritisnit že zaradi zdravja motorja in izpušne cevi, da se izkašljajo svoje nesnage :evil:

Bi ga pa chipal pri RSR, ali imate kakšno drugo mnenje?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če zavarovalnica nekako ugotovi, da imaš večjo moč motorja, kot je tovarniško zavedena, zaradi česar si v nižjem zavarovalnem razredu in imaš zato obračunano nižjo premijo, ti lahko ob nastanku zavarovalnega primera izplačajo samo del zavarovalnine (glede na to koliko si plačal in koliko bi moral plačati). To je sicer zelo malo verjetno, da se ti zgodi, vendar nikoli ne veš....
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

Zaenkrat še nisem videl policaja z notebookom, tako da ti kar mirno čipaj in sporoči kako dolgo bo zdržala sklopka .. :wink:
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

A se tako hitro lahko sklopka uniči?

Pa saj ne mislim ga non-stop gont :mrgreen:

Tko kdaj pa kdaj bom pa prtisnu do konca, ampak v 3. 4. 5. in 6. prestavi, v 1. in 2. prestavi pa nimam nekakšne želje po obratih ker je vse tako hitro pri vrhu :lol:

Kdo ki je mehanik ali pa ima izkušnje z chipanjem lahko kaj več pove?
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa koji k***c ste vsi panični okol te kuplunge?

Nobeno čipanje ne škodi nobenemu sklopu avtomobila, če se nad avtom ne izživlja. Škkodi pa samo procentualno bolj, kot če avto ne bi bil čipan oz. po kmečko - če je avto čipan in se z njim izživljaš, potem ti bodo določene stvari crknile prej kot bi drugače.

Sam sem imel že 3 čipane avtomobile, 1x Megane dCi, 1x 166 2.4JTD (100 kW) in 1x 166 2.4JTD (110kW). Na nobenem mi še ni šla kuplunga ali pa da bi se kaj poslabšala. Na nobenem mi ni odpovedal noben del, ki bi imel lahko najmanjšo povezavo z močjo motorja oz. čipanjem.

Tako da nehajte govorit bedarije.

Je pa res, da če ne paziš, bo šla lahko zadeva k vragu. Kolega je imel čipano Xsaro HDI in mu je žena skurila sklopko. Gas do podna, noga pa do polovice na sklopki. Čudno da je riknila.

Mene je pri Meganu Matjaž na RSR-u opozarjal, da bo sklopka crknila, ker je bolj švoh. No, po dveh in pol letih je še vedno delovala povsem brez problema.
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Razlika je chipati JTD ali mjet motor. Pri JTD motorjih ni nobenih problemov, pri mjet motorjih je pa problem navor, katerega je kaj hitro preveč in posledično začne zdrsavati sklopka....je kar nekaj primerov, ko so načipane mjet motorje kaj kmalu vrnili nazaj v original stanje.

Morda je bil problem nestrokovno opravljeno delo ali kaj drugega....če potegnem črto, bi chipanje mjet motorja zaupal res samo tistemu ki ima veliko mero izkušenj in znanja, kar jih RSR zagotovo ima.

Lp
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala rockson za to strastno doživetje =D>

Avto nameravam odgovorno peljati tako da me sedaj ni več strah za chipanje, ko ga chipam te peljem na pijaco rockson 8)

(Tudi tebe foggy :) ce se nama bos pridruzil :D
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:Razlika je chipati JTD ali mjet motor. Pri JTD motorjih ni nobenih problemov, pri mjet motorjih je pa problem navor, katerega je kaj hitro preveč in posledično začne zdrsavati sklopka....je kar nekaj primerov, ko so načipane mjet motorje kaj kmalu vrnili nazaj v original stanje.

Morda je bil problem nestrokovno opravljeno delo ali kaj drugega....če potegnem črto, bi chipanje mjet motorja zaupal res samo tistemu ki ima veliko mero izkušenj in znanja, kar jih RSR zagotovo ima.

Lp
Navadno so pri vseh avtih sklopi optimizirani na serijsko moč + nekaj % rezerve. Vsakršen poseg, ki poveča moč in navor lahko to poruši. Ampak, spet opozarjam, da samo ob neodgovorni uporabi. Sunkovito speljevanje, speljevanje s polnim plinom, pospeševanje ali speljevanje z napol spuščeno sklopko,... Vse to pri čipanih avtomobilih hitro povzroči okvaro sklopke in še česa. Vendar je treba vedeti, da bi ta sklopka ob enaki uporabi pri nečipanem avtu ravno tako crknila, le da bi se to zgodilo nekaj tisoč kilometrov kasneje.

Dejstvo je, da izredno majhen odstotek ljudi, ki čipa dizle, to dela zaradi bolj mehke vožnje, nižje porabe in boljše odzivnosti motorja. Vsi ostali pa to naredijo zato, da bo avto bolj letel in bodo pač frajerji. Zelo malo teh ljudi tudi ve, kako je sploh potrebno voziti motorje s turbino.
Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

fugitive napisal/-a:Hvala rockson za to strastno doživetje =D>

Avto nameravam odgovorno peljati tako da me sedaj ni več strah za chipanje, ko ga chipam te peljem na pijaco rockson 8)

(Tudi tebe foggy :) ce se nama bos pridruzil :D
Hehe - tudi če me ne pelješ na pijačo. Ti samo uživaj v novem avtu z ogromno rezervo moči in super lego na cesti.
Slika
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo Alfica je doma,

in sem jo že kr stestiral, mi je zelo všeč :mrgreen: vseh 129KW :evil: :evil: :evil: .

Zdej bi pa lahko šli na pijačko :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Česitke za pridobitev, prva prilika bo že to soboto na prednovoletni zabavi :wink:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

fugitive napisal/-a:Evo Alfica je doma,

in sem jo že kr stestiral, mi je zelo všeč :mrgreen: vseh 129KW :evil: :evil: :evil: .

Zdej bi pa lahko šli na pijačko :)
Čestitke ob nakupu, pa veliko srečnih, varčnih in seveda varnih kilometrov ti želim.
Slika
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala,

sem vidu da mate v lj- neki gostilni zabavo :).

Mogoče pa pridem pogledat, še nevem točno kako bo z urnikom, zdej k mam alfo me kr vabjo na službene poti 8)

Sej jim ne zamerim :lol: , radi bi bili del m-jet družine :evil:
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Kar se čipa oz. optimzacije tiče je po mojem okusu Senica daleč najboljši...
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Odgovori
  • Informacija