Dokler pri nas ni zakona, ki bi zajemal spremembno motorne elektronike kot predelavo se ni ničesar za bat.
Ko bomo pa 1x tam kjer so Nemci, potem bo pa drugačna pesem.
Moderator: Tehnika moderatorji

Navadno so pri vseh avtih sklopi optimizirani na serijsko moč + nekaj % rezerve. Vsakršen poseg, ki poveča moč in navor lahko to poruši. Ampak, spet opozarjam, da samo ob neodgovorni uporabi. Sunkovito speljevanje, speljevanje s polnim plinom, pospeševanje ali speljevanje z napol spuščeno sklopko,... Vse to pri čipanih avtomobilih hitro povzroči okvaro sklopke in še česa. Vendar je treba vedeti, da bi ta sklopka ob enaki uporabi pri nečipanem avtu ravno tako crknila, le da bi se to zgodilo nekaj tisoč kilometrov kasneje.Foggy napisal/-a:Razlika je chipati JTD ali mjet motor. Pri JTD motorjih ni nobenih problemov, pri mjet motorjih je pa problem navor, katerega je kaj hitro preveč in posledično začne zdrsavati sklopka....je kar nekaj primerov, ko so načipane mjet motorje kaj kmalu vrnili nazaj v original stanje.
Morda je bil problem nestrokovno opravljeno delo ali kaj drugega....če potegnem črto, bi chipanje mjet motorja zaupal res samo tistemu ki ima veliko mero izkušenj in znanja, kar jih RSR zagotovo ima.
Lp

Hehe - tudi če me ne pelješ na pijačo. Ti samo uživaj v novem avtu z ogromno rezervo moči in super lego na cesti.fugitive napisal/-a:Hvala rockson za to strastno doživetje![]()
Avto nameravam odgovorno peljati tako da me sedaj ni več strah za chipanje, ko ga chipam te peljem na pijaco rockson
(Tudi tebe foggyce se nama bos pridruzil

Čestitke ob nakupu, pa veliko srečnih, varčnih in seveda varnih kilometrov ti želim.fugitive napisal/-a:Evo Alfica je doma,
in sem jo že kr stestiral, mi je zelo všečvseh 129KW
![]()
![]()
.
Zdej bi pa lahko šli na pijačko

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta