Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
DaemonMe
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Bearex napisal/-a:Za vse, ki se odločate za nakup avta na podlagi časov, ki jih le-ta doseže na dirkališču #-o #-o #-o #-o #-o

Po moje ce vas 99,9% z Lancerjem Evolution X, ki je najboljši v skupni razvrstitvi niti na lestvico ne bi uvrstilo.
Ravno to sem hotel dodati - verjetno ni TheStig odpeljal kroga z vsakim izmed teh avtomobilov? Grem stavit, da bi bil moj čas z Brero 3.2 slabši tudi od mojega časa s prejšnjo AR 156 1.8 TS. Brere si nikol ne bi upal priganjat tulk, da bi bila kjerkoli blizu meje. Ko bodo na TopGearu naredil primerjavo, bomo pa lahko sodili o merodajnosti.
Zadnjič spremenil DaemonMe, dne Po Nov 17, 2008 12:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
DaemonMe
Alfist
Alfist

Gorkichev napisal/-a:Brera - Cuore sportivo :lol: #-o

P.S. kadarkoli te povabim na turo po zavitih cestah. Še posebej se mi je dopadla pot od Celja do Logarske doline, ampak šele v zadnji tretjini, ko se začne cesta vzpenjati med skalami. Če si upaš, seveda. ;)
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist

Se ti še da? Po mojem nima smisla.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

@DaemonMe - kam je pa zginil tisti del posta - 1.4 hitrejši kot 3.2 - al neki takega :?

Odvisno je kakšen power to weight ratio ima avto. Tako, da sama moč, če ima avto veliko kg še nič ne pomeni...ravno tako kot je odvisno od proge kakšni bodo rezultati :wink:
DaemonMe
Alfist
Alfist

Ozi napisal/-a:@DaemonMe - kam je pa zginil tisti del posta - 1.4 hitrejši kot 3.2 - al neki takega :?

Odvisno je kakšen power to weight ratio ima avto. Tako, da sama moč, če ima avto veliko kg še nič ne pomeni...ravno tako kot je odvisno od proge kakšni bodo rezultati :wink:

Ko sem popravljal (za nazaj sem bral, da je vozil isti voznik, jst sem pa predpostavil, da jih je vozilo več), sem očitno izbrisal malo preveč. Bom tle ponovil: 1.4 ima boljši čas od 3.2. Power to weight ration je precej na strani 3.2, če dodamo še Q4 in GOKART progo (ki je namenjena majhnim stuljenim avtom hehe), pol je to to.
DaemonMe
Alfist
Alfist

FuManchu napisal/-a:Se ti še da? Po mojem nima smisla.

Mah, sej imaš prav. govorjenje v prazno in prepričevanje prepričanih. :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

DaemonMe napisal/-a:
Ozi napisal/-a:@DaemonMe - kam je pa zginil tisti del posta - 1.4 hitrejši kot 3.2 - al neki takega :?

Ko sem popravljal (za nazaj sem bral, da je vozil isti voznik, jst sem pa predpostavil, da jih je vozilo več), sem očitno izbrisal malo preveč. Bom tle ponovil: 1.4 ima boljši čas od 3.2. Power to weight ration je precej na strani 3.2, če dodamo še Q4 in GOKART progo (ki je namenjena majhnim stuljenim avtom hehe), pol je to to.
lep primer tega je Lotus Exige in pa Elise. 1.6 mašina in pa zelo majhna teža, neverjeten oprijem na ovinkih...skratka gokart.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

vozijo ga lahko pa samo pigmejci :roll:
V8
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

8AK napisal/-a:vozijo ga lahko pa samo pigmejci :roll:
hja, jebat ga. isto kot 99% superšportnih ekstreminh avtomobilov...plus malo starejše Lambote itd.
Uporabniški avatar
ToMi`
Alfist
Alfist
Kraj: Ruše

evo še moj pogled ..

kateri je boljši? Nevem.

Brere še po 3 letih al kolk je na trgu nisem mel možnosti pretipat v kakem salonu, kaj šele peljat.

Scirocco sem mel na voljo pogledat takoj po uradni predstavitvi v sloveniji, teden za tem tud peljat TSI z 160 konjev pa DSGjem.

hm :wink:
you cannot be a true petrolhead until you've owned an alfa. J. C.
DaemonMe
Alfist
Alfist

ToMi` napisal/-a:evo še moj pogled ..

kateri je boljši? Nevem.

Brere še po 3 letih al kolk je na trgu nisem mel možnosti pretipat v kakem salonu, kaj šele peljat.

Scirocco sem mel na voljo pogledat takoj po uradni predstavitvi v sloveniji, teden za tem tud peljat TSI z 160 konjev pa DSGjem.

@ToMi` Dan odprtih vrat za Brero bo na naslednjem "štajerskem" meetu (Celjani nismo Štajerci!) v Celju, s to razliko, da ne bo povsem dan odprtih vrat. Vozim jaz, traso izbere sopotnik hehe. Kakor koli že - Brera nikogar ne pusti ravnodušnega. Ali je utter crap, ali pa dream car. Ni vmesne variante. P.S. Tole je zelo subtilno vabilo vsem Slovencem za udeležbo na meetu v Celju. Sicer cheesy, ampak vseeno. :)

(P.S. Kdorkoli je zaklenil temo o Alfi kot avtu za ljudi z denarjem - shame on you! Tukaj smo zato, da debatiramo in izmenjujemo RAZLIČNA mnenja, kar logično privede tudi do nasprotovanj. Zaklepati temo zaradi tega, ker se vsi ne strinjamo? Že samo to, da je velika količina ljudi prišla na forum zaradi tega, ker je bila tema zanimiva in je v njej dogajalo (me included) je zadosten razlog za NEzaklepanje. - predlagam torej ODKLEP teme! Anybody with me?? :) )
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

DaemonMe napisal/-a:
ToMi` napisal/-a:evo še moj pogled ..

kateri je boljši? Nevem.

@ToMi` Dan odprtih vrat za Brero bo na naslednjem "štajerskem" meetu (Celjani nismo Štajerci!) v Celju, s to razliko, da ne bo povsem dan odprtih vrat. Vozim jaz, traso izbere sopotnik hehe. Kakor koli že - Brera nikogar ne pusti ravnodušnega. Ali je utter crap, ali pa dream car. Ni vmesne variante. P.S. Tole je zelo subtilno vabilo vsem Slovencem za udeležbo na meetu v Celju. Sicer cheesy, ampak vseeno. :)

(P.S. Kdorkoli je zaklenil temo o Alfi kot avtu za ljudi z denarjem - shame on you! Tukaj smo zato, da debatiramo in izmenjujemo RAZLIČNA mnenja, kar logično privede tudi do nasprotovanj. Zaklepati temo zaradi tega, ker se vsi ne strinjamo? Že samo to, da je velika količina ljudi prišla na forum zaradi tega, ker je bila tema zanimiva in je v njej dogajalo (me included) je zadosten razlog za NEzaklepanje. - predlagam torej ODKLEP teme! Anybody with me?? :) )
sem strinjam z DaemonMe, sem tudi za odklep...nisva še končala debato... :)
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če se komu da brati test v Autocar:
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Roa ... GT/234959/

Btw, se popolnoma strinjam z DaemonMe, zakaj hudiča je bilo treba zaklenit tisto temo??? :evil:
Zadnjič spremenil guma, dne Sr Nov 19, 2008 1:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

guma napisal/-a: Btw, se popolnoma strinjam z DaemonMe, zakaj hudiča je bilo treba zaklenit tisto temo??? :evil:
A ne piše v zadnjem postu tiste, teme zakaj je bila zaklenjena? Preprosto ste vsi zabluzili in izgubili rdečo nit, bila pa je seveda daleč od konstruktivne.

Da torej nebi pobrisali še zadnjih par postov, ker seveda kršijo pravilnik s filozofiranjem o delu moderatorjev, se raje potrudite in naslednjič poskrbite za komunikacijo, ki bo nečemu podobna. Predlagam, da se tega držite tudi v tej temi, saj je nemalo postov na dobri poti v dežele bedarij.

P.S. V vsaki zaklenjeni temi, je zadnji post obrazložitev osebe, ki je temo zaklenila, če komu ni kaj prav naj pojoka po ZS tistemu, ki je temo zaklenil.
Javno polemiziranje o tem ni v skladu s pravilnikom sploh ne, v temi s popolnoma drugačno vsebino. :roll:
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

FuManchu napisal/-a: Pravi alfist po mojem niti v sanjah ne bi pomislil da bi imel 2.0 tdi holcvagna. Tudi če ima dve sekundi do sto in to ob porabi treh litrov na sto kilometrov. Dinamične vožnje :lol:.
hehehe itak! :mrgreen:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Odgovori
  • Informacija