Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Valda,kupi si 2/3 cenejšega 1.9 jtd-ja... :wink:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Seveda Miholl, vw so bile vedno skrite sanje alfistov :lol:

Evo en oglas zate, k si ga zgleda želiš:

Slika
145 QV,33,145,147,159 TI
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ampak oglas pa deluje... :lol: :lol:
DaemonMe
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Jaz pa mislim ... Mah, sem razočaran. Namreč nad tem, da se ne da normalno debatirat. Če se mi bo dalo, bom odprl novo temo na to tematiko. Če pa ne --- bomo pač bluzili o nevtralnih stvareh, kot npr. o sklopki AR 156 vs. AR 156 FL. Uau, samo da bodo zanimive teme. Škoda.
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

_BiStRi_ napisal/-a:Seveda Miholl, vw so bile vedno skrite sanje alfistov :lol:
Dobra slika, sam on je napisal jtd, kar je pa alfa ali fiat.

Mislim, pa da je s tem mislu, da so že alfe zdaj na istem kot pa vw, renault, ford itd. , sploh kar se dizlov tiče. Ne morš si kupt jtd-ja, pol pa rečt kok je alfa fajn avto, da ti duša poje, ko daš po gasu... Emocije se pa tudi hitro skrijejo, ko vidiš črni dim za njem, ko ga pohodi...

Ta pravi alfisti bi mogli imet izključno bencinarje, kateri še dajejo (ne vsi) taprav občutek v alfi, ko ti adrenalina nabije...

Ker za moje pojme je "alfist", ki vozi jtd, enak kot voznik fiata jtd, le z lepšo obliko pa športno zgodovino...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

So pa dobre te JTD mašine, ni kaj rečt...

Street Alfa, imaš kar point v tem postu.

Je pa res...da se je tut Subaru uklonil nafti, tako da...

ampak hvala bogu za razne T-jet-e ki se vedno bolj prodajajo, pa še relativno ekonomični so...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

StReEt AlFa napisal/-a:
Ta pravi alfisti bi mogli imet izključno bencinarje, kateri še dajejo (ne vsi) taprav občutek v alfi, ko ti adrenalina nabije...

Ker za moje pojme je "alfist", ki vozi jtd, enak kot voznik fiata jtd, le z lepšo obliko pa športno zgodovino...
Hehe po tvoji definiciji sem pol pravi in kot kaže, če se bom tako odločil bom tudi ostal :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ne vem za vas fantje, ampak recimo že čipana stara 2,4jtd 10V ti kar požene kri po telesu. 166hp in 355nm je bilo meni že kar zabavno za vozit.
O Mjetkah pa sploh nebi začenjal...no saj verjetno je 1,4Tjet večja zabava zaradi zvoka, ampak ne sune tako močno, v to sem prepričan.
1,9 je pa šparovc. Le podvozje rešuje situacijo in dopušča nekaj zabave, za fiat sicer nebi vedel kako je tam...
Če bi bil denar, bi vsi imeli GTAjke, pa pač...eni mamo šparovne alfe, drugi pa kaj poceni, dokler se ne našpara za neko (alfino?) pilo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Za vse ki bi radi vozili poceni in bencinarja. Odgovor iz podjetja G-1d.o.o. glede plinskih sistemov :
Sistem je na voljo za naslednje avtomobile in motorje:

Alfa Romeo 156 JTS 2.0cc 16v
Alfa Romeo GT JTS 2.0cc 16v
Alfa Romeo Brera JTS 2.2cc
Alfa Romeo 159 JTS 1.9cc 16v
Alfa Romeo 159 JTS 2.2cc 16v
Audi A 3 FSI 1.6cc 16v
Audi A 3 FSI 2.0cc 16v
Audi A 4 TFSI 1.8cc 16v
Audi A 4 AVANT TFSI 1.8cc 16v
Audi A 6 AVANT FSI 3.2cc 24v I V6
Mazda CX 7 T DISI 2.3cc 16v

Kot ste omenili, uporablja za hlajenje bencin. Poraba je 20% bencina, 80% plina.
Sistem proizvaja Tartarini, stane pa 1500€ z DDV in homologacijo.

Pa še del ki ne bo razveselil Deamona:

A se mogoče že ve kdaj bo sistem na voljo tudi za motor 3,2 JTS, ki se vgrajuje v avtomobile Alfa Romeo?

Žal glede tega motorja še nimamo nobenih informacij od proizvajalca avtoplinskih naprav Tartarini, bom pa se vsekakor pozanimal.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

StReEt AlFa napisal/-a:
Ne morš si kupt jtd-ja, pol pa rečt kok je alfa fajn avto, da ti duša poje, ko daš po gasu... Emocije se pa tudi hitro skrijejo, ko vidiš črni dim za njem, ko ga pohodi...

...oprosti, ampak POJMA NIMAŠ !
Uroš
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

lol pepsi... malo off ampak tvoj podpis pa zmaga :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Uroš napisal/-a:
StReEt AlFa napisal/-a:
Ne morš si kupt jtd-ja, pol pa rečt kok je alfa fajn avto, da ti duša poje, ko daš po gasu... Emocije se pa tudi hitro skrijejo, ko vidiš črni dim za njem, ko ga pohodi...

...oprosti, ampak POJMA NIMAŠ !
imam, imam. Sm že vozu od alfe 2.4 jtd, do citroena 1.6 hdi, pa je isti k**** v občutku (pa ne me zj, da je 2.4 močnejš motor...).

Sm se vozu tud z novo laguno 2.0 dci, k ma 150 km, mislim da isto kot tvoj (serijsko). Pa mi ne morš rečt, da maš ti čist drugačn motor not. Sj ne rečem, sj "potegne", sam je (pre)hitr konec veselja.

Tebi lahko adrenalin nabije samo, če "skoraj" letiš s ceste ali pa se pelješ 200 čez naselje. :roll:

Da ne govorim, da ko kdaj potegneš v kak klanc, pa misliš, da si pustu unga za teboj zlo uzad - NE, on je upočasnil, ker si ga ti tolk zakadil, da je moral ventilacijo štelat

(sicer ne vem, če že imaš filter sajastih delcev - sam vseeno dvomim, da ga imaš)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

kot pravi alfist za katerega se imaš bi lahko vedel da imajo vse 159 serijsko DPF filter.
Okrog ostalega napisanega se mi zdi brezveze smetit,
torej kakorkoli (strinjala se itak ne bova)... :wink:
Uroš
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

a pol je nekaj narobe z mojo, ker ne kadi ? :lol: :lol:
spet ste odbluzili s temo, na dobri poti ste da bo kmalu spet ,,lock,,
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

uros, nalimaj fotko avspuha, ki si jo ze nekaj casa nazaj, pa bomo potem vidli, kok kadi:D
Slika
Odgovori
  • Informacija