El Barto napisal/-a:@Ozi
Tovarniško je to še zelo daleč, da bi sploh kdo kaj začel razmišljat, drugače povedani je to nič.
To je 0,2 litra na 1.000km, in če se prav spomnim, navaja knjigca do 0.5 litra na 1.000km kot normalno porabo olja.
Jaz se pri 75-ki z 1litrom na 1.000km čisto nič ne razburjam, ker dobro gre. Razkopavanje motorja na prafaktorje mi pa zaenkrat ne diši, sploh ker se stanje v 8 letih ni spremenilo.
PS
Pepsi a ne veš kaj se piše o 2.0 TS?
Dobro, če bi tako bilo potem bi vsi, ki imajo 159 1.9JTDm morali po tehn.podatkih oz. navedenih informacij v knjigi dolivat olje od 0,3-0,7L na 1000km - v kar pa močno dvomim
Verjetno to v knjigo bolj napišejo zaradi zavarovanja same firme....itak je pa realno zadeva mal drugače
Sicer razpravljam v napačni temi:
Recimo Bella do 8.000km ne spije praktično nič olja, potem se pa nazdravljanje prične - na veliko. In če bi olje menjal ob priporočenem intervalu 20.000 km, bi ga sigurno zmanjkalo 1 liter, verjetno pa 2 litra ali več. Pa nikjer ne vidim nobenega znaka, da bi bilo kaj narobe z motorjem (ni modrega dima).
Torej če ga druga spije še enkrat toliko, jaz ne vidim nobenega razloga za preplah.
Odločitev je pa od vskega posameznika.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
evo po daljšem premoru pozdravljeni nazaj em, zaradi drugačne situacije in financ, sem sedaj primoran gledat za malo cenejšimi alfami. tako da nekak zaželena GT ne bride več v upoštev, se mi pa zelo dopade tale avto: natančneje AlfaRomeo 156 SportWagon 2.4 JTD M-JET 20V zdej me pa samo zanima če kdo pozna tale avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2432192 zdi se mi dokaj uredu, rad bi pa vedel malo več o njemu če ma kdo informacije iz prve roke
guli napisal/-a:evo po daljšem premoru pozdravljeni nazaj em, zaradi drugačne situacije in financ, sem sedaj primoran gledat za malo cenejšimi alfami. tako da nekak zaželena GT ne bride več v upoštev, se mi pa zelo dopade tale avto: natančneje AlfaRomeo 156 SportWagon 2.4 JTD M-JET 20V zdej me pa samo zanima če kdo pozna tale avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2432192 zdi se mi dokaj uredu, rad bi pa vedel malo več o njemu če ma kdo informacije iz prve roke
Lahko ti več povem jutri ali pa se srečama in kregama kdo bo dal manj
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
Glede na to, da jo neka brihta vozi brez filtra, pa da je ves motor zasvinjan po nekiem hudem popravilu, je odlična
Pa če je ta toliko vredna, potem je domača vsaj 3k€ (no ne mislit da bi se za kaj takega prodajala, ker se ne).
Menjalnik nič ne škrta. Mašina je bila zaribana in potem zamenjana potem pa še glava obnovljena, nova sklopka. Rjav res ni, avspuh nekaj udarja po podvozju...
Zmotilo me je ker je avto polen kablov za avto akustiko, na tapetah so bili tweeterji- not good. Streha je malo od toče poškodovana, spredaj je nižana fletne niso homologirane. Ksenonski žarometi, športni filter- krneki. 5 lastnik. Klimo treba napolnit
guli napisal/-a:a jo greš nabavit? GRR.. no, sej pomoje do takrat ko jo bom jz kupoval, se bo zihr še kaka najdla upam...
p.s. lohka bi se pa pol dobila, da mal pokažeš kak to prtisne na sedeže hehe
Grem jutri pogledat skoraj vsako, ki ima vsaj nekaj malega opreme in mi je bila všeč preko slik na avto.netu. Tega je ene 35 avtomobilov od katerih je cca. 10 alf
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
Glede na to, da jo neka brihta vozi brez filtra, pa da je ves motor zasvinjan po nekiem hudem popravilu, je odlična
Pa če je ta toliko vredna, potem je domača vsaj 3k€ (no ne mislit da bi se za kaj takega prodajala, ker se ne).
Menjalnik nič ne škrta. Mašina je bila zaribana in potem zamenjana potem pa še glava obnovljena, nova sklopka. Rjav res ni, avspuh nekaj udarja po podvozju...
Zmotilo me je ker je avto polen kablov za avto akustiko, na tapetah so bili tweeterji- not good. Streha je malo od toče poškodovana, spredaj je nižana fletne niso homologirane. Ksenonski žarometi, športni filter- krneki. 5 lastnik. Klimo treba napolnit
tole je blazp napisal o ogledu avta.
lp
Sem pa skoraj 100%, da ima moj bivši motor notri, ki je bil v zelo dobrem stanju, tako pritisk olja in poraba le tega, kot zmogljivosti. Če je še glava poštimana, potem je vsaj to ok. Je pa tako, da če je vse ostalo dobro in da avto ni pretirano rjav, je za moje pojme vreden toliko. Nevzdrževana 75ka ima lahko kup napak, ki tudi nekaj stanejo za porihtat. Mislim pa, da so časi, ko so se solidne 75ke prodaja za 200 eur mimo (končno ).
Pozabil sem napisat da je treba menjat še nosilce mašine. Nevem no probaj malo še scenkat ker prodaja se že nekaj časa.
Po vsej verjetnosti je mel avto prej kakšen frajer, zato mu je tud mašina zaribala. Sicer samo vizulane napakice samo me je zmotil napis alfa romeo čez prvo šipo ter dodatna antena na strehi
Jaz vem da ga nebi kupil, ker sem videl že boljše 1.8 za manj denarja samo kaj ko so samo 1.8.
Lp