Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

8AK napisal/-a:Alpa da vzameš bencinarja z ogromno navora ane pepsi? :D
Ma sej sem gledu Hyundai Coupeja 2.7V6 , sam k tle fantje pravjo da Hyundai ni premium :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

kje si pa hyundaja najdu?? :P čist kul avtiči

http://www.youtube.com/watch?v=FmUNR_PH0Xo

:mrgreen:

No less than 5.7l ;;.,
V8
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

8AK napisal/-a:kje si pa hyundaja najdu?? :P čist kul avtiči

http://www.youtube.com/watch?v=FmUNR_PH0Xo

:mrgreen:

No less than 5.7l ;;.,
Tele "kante" bo smeh kupovat čez kakih 5 let ko se trg še malo razvije boš dobu za 10k eur skor kar boš hotel. Sploh pa je tale Charger bojda svinjko dober in vodljiv avto. Podvozje ma od E klase ne :?:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tole bo kar novi challenger. Bo treba kak top gear malo pogledat, a Pepsi? :mrgreen:
Boljši je pa verjetno od marsikatere toyote, khm lexusa. :lol:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

nevem nevem, v topgearu ga niti ne pohvaljo glede handlinga:P
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

sleby napisal/-a:nevem nevem, v topgearu ga niti ne pohvaljo glede handlinga:P
Verjetno zato, ker Korveta ima baje vrhunsko podvozje,un CTS je pa itak baje za "evropo" delan,verjetno je tut najcenejši od vseh treh...
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

DaemonMe napisal/-a:
Bearex napisal/-a:Dameon: Ko izvem ti definitivno sporočim. Je pa ta firma iz Celja, sedež:

G - 1 d.o.o.
Ljubljanska cesta 87
3000 CELJE
SLOVENIJA

Tako da lahko tudi sam malo pofirbcaš :lol:

Super, se bom pozanimal - hvala!

Btw - od kod tvoje zanimanje za zadevo? :)
Izhaja še iz časov ko sem imel Xsaro predelano na plin - sem jo prodal letos. Zdaj ko se mi obeta da bom delal še več km kot do sedaj - okoli 50kkm/letno je zadeva spet bolj aktualna. Čeprav samo iz firbca ker ne vem če se mi spet da s tem ubadat. Ker iz lastnih izkušenj vem da je tak avto zelo težko prodati.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Na to temo se lahko dolgo kregamo.

Ker imam šele prvo Alfo, se nimam (še) za Alfista.
Vendar sem velik ljubitelj in privrženec bencinskih motorjev. Brez veze je debatirati, kako kateri potegne, ker primerjava ni možna in ni realna.

Dizlom so z turbinami še dvignili navor pri nizkih vrtlajlih, zato so ti motorji zelo hvaležni za vožnjo. Imam 2.4 JTD-M, avto vleče od 1700 do 3500 rpm ( cca 180 km/h), od tam naprej msliš da je motor pokvarjen. Resno, nobenega pospeška več.
Kdor je ža vozil 2.0 R6 BMW-jev ( cca 170 KM ) bencinski motor bo potrdil, da motor vleče konstantno do konca vrtljajev. Medpospešek med 120 in 140 je enak kot med 200 in 220.

Veliko večji užitekje voziti pravega bencinarja.

Žal trenutno delam veliko preveč kilometrov ( dva meseca in en teden = več kot 7000 km ), da bi lahko vozil bencinarja, še najmanj pa bencinarsko Alfo. Treba je priznati, da Alfini R4 ( 1.4, 1.6, 1.8 in 2.0 ) motorji niso ravno biseri ( stroški in vzdržljivost ) za delanje veliko kilometrov.

Pravi stroji so Alfini V6 motorji, vendar bi ga imel le v drugem avtu in bi ga vozil ljubiteljsko, ne pa službeno.

Novih 1.9 in 2.2 motorjev pa ne poznam, zato jih ne bom komentiral.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
-----------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Jah, takole sem jaz trmasto vztrajal, da je prava alfa bencinska in sem z bivšo 156 1.8 v 2 letih naredil dobrih 70k kilometrov. Bencin oz. poraba niti ni bil tak problem, sem pa za vzdrževanje TS motorja v tem času zmetal par 1000 eur (lmm, sonda lambda, variator, motorček prostega teka, čiščenje šob, + glavni servis,roke...ni bilo konca). Je pa res, da je bila 100% poštimana in po besedah serviserja ena bolj brezhibnih 156, ki so prihajale tja na servis.
Skratka, ko sem dojel, da to nima smisla, je bila varianta ali sploh ne imeti Alfe, ali pa zamenjat za dizelsko Alfo. Ni druge.

On topic; firbec me matra, kam bi se dalo sploh montirat plinski rezervoar na Breri? Ker je trend, da podobni avti nimajo več rezervnega kolesa, predvidevam da ga tudi Brera nima. Ali pač?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

KobolM napisal/-a:Medpospešek med 120 in 140 je enak kot med 200 in 220.
To pravzaprav ni mogoče :), ampak ostalo pa si kar prav napisal.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Uroš napisal/-a:
ok, torej več nisem alfist že nekaj let. (ko sem imel boxer z dobrimi 100 ks sem pa bil, kaj hočeš mi je pač status potekel.
btw/ napiši v profil koliko si star ti alfist
Oh, kako odraslo. Tvoj največji argument v debati je starost tvojega nasprotnika :roll:

Vidim, da si ti že zelo v lethih, kjer preide racionalnost v ospredje. Še malo pa si boš kupil škodo tdi s 100 konji :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Kaj hočeš že Konfucij je napisal da pride modrost z leti.
Tvoje izjave pa so žal bolj zelene barve, saj je merilo za Alfista eli nealfista vse kaj več kot JTD,TD ali kaj drugega.
Sicer se pa iz te globoke debate v predvsem napačni temi umikam.

StReEt AlFa je napisal/a:
Ne morš si kupt jtd-ja, pol pa rečt kok je alfa fajn avto, da ti duša poje, ko daš po gasu... Emocije se pa tudi hitro skrijejo, ko vidiš črni dim za njem, ko ga pohodi...
Ta pravi alfisti bi mogli imet izključno bencinarje, kateri še dajejo (ne vsi) taprav občutek v alfi, ko ti adrenalina nabije...
Ker za moje pojme je "alfist", ki vozi jtd, enak kot voznik fiata jtd, le z lepšo obliko pa športno zgodovino...
Uroš
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

StReEt AlFa napisal/-a:
Uroš napisal/-a:
ok, torej več nisem alfist že nekaj let. (ko sem imel boxer z dobrimi 100 ks sem pa bil, kaj hočeš mi je pač status potekel.
btw/ napiši v profil koliko si star ti alfist
Oh, kako odraslo. Tvoj največji argument v debati je starost tvojega nasprotnika :roll:

Vidim, da si ti že zelo v lethih, kjer preide racionalnost v ospredje. Še malo pa si boš kupil škodo tdi s 100 konji :lol: :lol: :lol:

če se nisi sposoben držat naslova teme ,,Brera vs. Scirocco,, se prestavi v drugo temo in tam pametuj, sami off topici letijo iz tebe
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-tako je,brera vs scirocco,v bistvu nista primerljiva
-če bi imel 25 000e bi kupil mogoče 1,4 TSI 160KM,če bi imel čez 40 000e,pa o scirocco ne bi več razmišljal,in se začel ozirat za brero :wink:
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Gregson007 napisal/-a:
če se nisi sposoben držat naslova teme ,,Brera vs. Scirocco,, se prestavi v drugo temo in tam pametuj, sami off topici letijo iz tebe
Nisem jaz kriv, da je tema šla v to smer. Če ti pa ni všeč kar pišem, ker maš pač jtd-ja... tist je pa druga stvar.

Sicer se pa strinjam, da smo zadebatirali v napačni temi.

Da ne govorim, da en ponuja predelave na plin v tej temi, kar je pa res čist OT!

Je pa že tema sama po sebi zgrešena, ker nista avta v istem rangu, zato predlagam zaklep.
Odgovori
  • Informacija