Torej, danes sem na Alfo 156 SW FL (2003) nazaj namontiral zimske gume in pojavilo se je pokanje na prednji levi gumi. Sicer sem storil napako in odstranil rdeč rob, ker sem mislil, da je aluminijastiih platišč (sem čital po forumu in bojda je 5mm rob original) in jutri bojo ponovno nameščeni, ampak to ne pojasni pokanja, sploh pa, ker se pojavlja samo na levi strani. Pokanje pa se sliši kot, da bi platišče zapenjalo ob zavorne čeljusti ali kaj podobnega in trenutno je Alfa nevozna. Pokanje je zelo glasno in strah me je, da bo kaj odletelo. Na žalost sem pokanje opazil šele zvečer, ko sem avto premaknil v garažo, in sedaj je prepozno, da bi šel še enkrat premontirat kolesa oz. iskat vzrok pokanja. Pa tudi brez ideje sem kaj bi sploh bilo lahko narobe, ker ta platišča z istimi gumami so bila prejšnjo zimo na avtu. Kaj bo to lahko bilo?
Pri premontaži je brat na tleh opazil obroček na sliki in ni prepričan ali je obroček odpadel skupaj s feltno ali je že bil na tleh. Ima mogoče to kakšno povezavo s pokanjem?
Še tole, na sliki vidite dva vijaka. Manjši je original, ampak, ko mi je vulkanizer kjer sem kupil feltne montiral ni povedal, da so vijaki precej prekratki in primejo samo s parimi navoji. Sreča, da ni bilo kakšne nesreče!

Rit je bila tiho, sedaj pa moram zamenjat cel komplet, ker več ali manj so vsi pobrani in ne vzbujajo zaupanja tudi pri pritrditvi original platišč. Kakšna je dimenzija teh vijakov in kje jih prodajajo poceni.
Lepa hvala za vse odgovore.