Moderator: Tehnika moderatorji

Čist enostavno, pri mestni vožnji avta skorajda ne moreš segret, če imaš zraven še gretje kabine. Preprosto preveč odnese. Motor v prostem teku, kar je pri mestni vožnji naveč časa, proizvaja zelo malo toplote. Kar probaj za štos zalaufat avto na mestu in čakaj da se bo iz -10 segrel na 90daniels napisal/-a:Vem, da je nesmiselno, ker odvedena toplota bi se morala poznati v kabini oz. če bi se odvajalo premalo toplote (zapacan izmenjevalnik) temperatura kabine ne bi imela vpliva na temperaturo motorja. Razmišljal sem v smer, da se je pokvaril nek regulator, ki kar naprej spušča vodo skozi izmenjevalnik ali kaj podobnega.
Moram priznat, da si ne znam razložit kako lahko ventilacija tako drastično vpliva na temperaturo motorja. Verjetno je težava v malo več kot leto dni staremu termostatu, ki po moje ne dela tako kot bi moral in verjetno ostaja kar naprej rahlo odprt, me pa vseeno zanima mnenje ali predlog alfistov kaj bi še lahko preveril.
Danes bom še enkrat na mestu z ugasnjeno ventilacijo počakal, da se avto ogreje na delovno temperaturo, potem bom pa eksperimentiral z ventilacijo in opazoval temperaturo motorja.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta