korekturni lak

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

zanima me, če pozna kdo kje bi lahko dobil korekturni lak za črno barvo.mam namreč 2 praski na odbijaču in z polirno pasto negre proč.če kdo ve kje se prodaja na kakem servisu al pa če ga ima kdo odveč doma.če je mel kdo kako izkušnjo s tem al pa če ve kako bi mi pomagal prosim povejte mnenje.lp

E9M - oznaka barve
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

To ni prava oznaka ,to je oznaka za prometno dovoljenje .Ti pojdi do ličarja in mu reci naj ti zmeša deci barve . Št. barve pa imaš na prednji haubi ali zadnji haubi ,je pa srebrna nalepka kjer je št. in ime barve.

L.P.
Gape
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

aha.najbolše da bi dobil tisti korekturni lak, ki se ga dobi na servisu ampak zega ga nima.kaj ve kdo če ga prodaja strajnar, da sam js to popravim.al pa kje bi to dobil.lp
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

gapi napisal/-a:To ni prava oznaka ,to je oznaka za prometno dovoljenje .Ti pojdi do ličarja in mu reci naj ti zmeša deci barve . Št. barve pa imaš na prednji haubi ali zadnji haubi ,je pa srebrna nalepka kjer je št. in ime barve.

L.P.
Gape

ja lahko mi on zmeša barvo, sam s kom pa naj js nanesem gor pol.če pol s čopičem js to nasnašam bo pomoje grdo.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Najbolje je nanesti s kirurško rokavico-s prstom. Vse ostalo je kasneje opazno.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Korekturne barve so preslabe za obdelavo... Ličar ali mešalnica barve sta pravi odgovor.

Barva se nanaša s čopičem še bolje pa airbrushem/kompresorjem.
Zakaj mora biti barva vsaj kolikor toliko kvalitetna?
Ker jo boš potem moral dobro obrusit in spolirat če boš želel, da ne bo vidno... ti korekturni laki se pa samo pacajo.

Lahko ti prilimam kakšno slikco kako se uspešno na amaterski način lotit prask. Za profi varianto se pa na Gapija obrni :)
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

Overs[t]eer napisal/-a:Korekturne barve so preslabe za obdelavo... Ličar ali mešalnica barve sta pravi odgovor.

Barva se nanaša s čopičem še bolje pa airbrushem/kompresorjem.
Zakaj mora biti barva vsaj kolikor toliko kvalitetna?
Ker jo boš potem moral dobro obrusit in spolirat če boš želel, da ne bo vidno... ti korekturni laki se pa samo pacajo.

Lahko ti prilimam kakšno slikco kako se uspešno na amaterski način lotit prask. Za profi varianto se pa na Gapija obrni :)

aha.ok.pol bom js šu mal barve zmešat in sam to rešu.js sm pa na vsak način proval ta korekturni lak dobit.no prosim kakšno slikco ja.bi bil hvaležen.tudi ti misliš da je s kirurško rokavico uredu to nardit???
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member

Cuore sportivo 147 s kje pa si ,če si iz lj. mi povej št. pa ti jo namešam dobiš čopič že zrave v kompletu.

L.P.

Gape
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

gapi napisal/-a:Cuore sportivo 147 s kje pa si ,če si iz lj. mi povej št. pa ti jo namešam dobiš čopič že zrave v kompletu.

L.P.

Gape
povej kdaj bi mi lahk ti to naredu pa se zmeniva
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member

Na zs pošlji pa bova zrihtala.

L.P. Gape
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Postopek na mojem daily vozilcu, ki ni bil še nikoli barvan ali karkoli, mi je bilo škoda, da bi barval cel odbijač, zato sem se ga lotil s airbrushem:
1.prasko zbrusiš
2.premažeš s primerjem
3.pokitaš
4.zbrušiš, tako da je popolnoma gladko
5.pobarvaš (več slojev) - v mojem primeru mi je ličar barvo in lak zmešal skupaj (drugače prvo barva nato lak)
6.pustiš da se dodobra posuši
7.zbrusiš s 1200, 2000 brusnim papirjem (vodno brušenje)
8.sledi strojno poliranje (groba, fina pasta)

Rezultat: popolnoma odpravljena praska
Cena: 5€ za barvo (ostalo sem našel doma)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member

Ja temu se reče delo .Odlično opravljeno . Ni pa ti zmešal laka in barve ker kokr se iz slike vidi imaš ti navadno barvo in ne metalic.Je pa z metalic barvo isti postopek samo da rabiš malo več površine in najprej nanos baze nato pa prozornega laka. =D>
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Ej, sam je pa dobra ta fora, da kot vidim na zadnji sliki imaš pokrove z vezicami na feltne zvezane :lol: :lol: :lol: :lol:
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@gapi: ličar (Badalič), ki mi je mešal barvo pravi da verjetno je lak čez, nisem pa bil pozoren pri brušenju ali je res ali ne.

@Bearex: ti ne veš kako je imeti fauveja - kradejo kot srake, pokrovi so že petkrat bli ukradeni, da ne govorim o anteni, brisalcih itd... Alfe in njenih QV feltn hvala bogu noben ne povoha, k tist bi mal težje z vezicami pritrdil :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Lepo zrihtano, ja airbrush je super zadevca za male stvari popravljat. Problem je le, da moj poceni aribrush malce slabše prenaša nitro - pravzaprav njegovi O-ringi.

@Bearex
Jaz imam na Belli tudi sprednja pokrova pripeta, ampak ne zaradi kraje ampak zaradi vrtenja te presnete plastike po feltni. Tako je pač prišla izbira: ali malce kvarit izgled ali pa da mi ta plastika ventilčke potrga.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija