Poraba vaše alfe

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Fantje, beat this -> včeraj tankal in je bila povprečna poraba tanka 6,28 =D>
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

isti avto,drugi motor,ter zimske radosti proti rakitni za bistrijem je bila poraba po računalniku 21l :lol: :D
DaemonMe
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

CE do LJ po avtocesti in nazaj, vmes slabih 10 km po mestu v Celju in Ljubljani. Poraba po računalniku 16,8 l / 100 km, povprečna hitrost po avtocesti 150+ km/h.

Ugotavljam, da avto niti ne popije toliko, recimo pri vožnji 120 km/h v 6. prestavi po avtocesti se poraba spusti celo na 8 l / 100 km. Težava je predvsem mesto, kjer se poraba komot povzpe tudi do 25 l / 100 km, povprečna je pa tam nekje 21 l / 100 km. Za mesto bi bil definitivno boljši plin.
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav,

na moji novo kupljeni alfici 166 FL 2.4 m-jtd, imam zelo sumljiv računalnik ki računa porabo :evil:

Na poti LJ-DUNAJ-LJ sem naredil cca- 950km in porabil 63litrov dizla.
Se pravi da sm imel porabo cca 6.5 l/100km.

Računalnik mi je pa kazal porabo 5.1 l/100km. Nevem kakšno matematiko je uporabil, se mi zdi da se je malo zmotil :P.

Ali sem samo jst narobe zračunal? #-o
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede na podatke, ki si jih navedel je poraba cca 6,63 litra/100 km.

Če ti je računalnik dejansko kazal 5,1 liter bi blo verjetno fajn malo servis obiskat, da ga priklopjo.

Moja kaže povsem točno.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Zdravo.

Ja moja 147 JTD M-jet mi po board computer-ju pije 6,3; v resnici pa je ta številka 7,4l/100km.

Ponavadi tankam cca 55l nafte, ker grem vedno tankat, ko mi zasveti lučka. Z vsakim od zadnjih dveh tankov sem naredil cca 760km.

Zakaj takšno odstopanje, pa nebi vedel.
Zega jo je imel na računalniku, in je bilo vse ok :?
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto sem kupil rabljen in ga imam šele slab mesec.

To sem opazil šele po drugem izpraznjenem tanku. Bom serviserja uprašal kako je s tem.

Kaj naj pa naredim, če mi na testu pokaže da je vse uredu?
Ker mi je res mal zavajujoče. Tud range ki mi kaže je zgrešen ker predvideva računalnik da imam nižjo porabo in mi napiše preveč kilometrov.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Moja tudi laže, kaže nekje 10% premalo. Tudi meni je zadeva blazno tečna, tako da za rešitev pivo...

P.S. včasih si človek zaželi da bi imel VW in ga priklopil na VAGcom in porihtal vse te glupe nastavitve tako kot se zagre. Še ena taka tečna stvar mi je interval zadnjega brisalca, ki je prepogost in potem brisalec 3/4 časa čoha na suho...
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Jp, to je kar pogosto pri Alfah, pa tudi pri drugih. Meni tudi laže za okoli liter. Sem se že sprijaznil, mi je pa prejšnji lastnik rekel, da pred čipanjem ni lagal nič. Domet, oziroma koliko še lahko prevoziš pa ti preračuna na trenutno porabo in ne na povprečno.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

s starejsimi modeli pa ni nobenga problema z racunalniki porabe :lol:

drugac pa s tem tankom uspel nardit 952km in natankal 63 litrov :)
Uporabniški avatar
Brera12
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Sl. Bistrica
Kontakt:

Glede na zadnjih nekaj tankov poraba cca. 5,6l/100km- kombinirana vožnja,AC tempomat 130-140, naselje in izven pa normalna vožnja.

Bistvo nizke porabe ni cinclanje, ampak normalna vožnja in hitro dosežena željena hitrost, s hitrim menjavanjem...pri dizlu to pomeni pri 2000 obratih.

Lp
CUORE SPORTIVO...
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Jaz sem se enkrat tako igral na 55 km relaciji (od tega 40 km AC) in uspel spraviti porabo na 4,3 l/100 km. To pomeni prestavljanje pri 1500 obratih in vožnjo pri max. 2000-2200 obratih.
Taka vožnja mi je približno takšen užitek kot ždenje v čakalnici pri zobarju...
Odštevamo čas do nove alfe...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Alfa Dog napisal/-a:Jaz sem se enkrat tako igral na 55 km relaciji (od tega 40 km AC) in uspel spraviti porabo na 4,3 l/100 km. To pomeni prestavljanje pri 1500 obratih in vožnjo pri max. 2000-2200 obratih.
Taka vožnja mi je približno takšen užitek kot ždenje v čakalnici pri zobarju...
-jaz sem na razdalji 35km,spravil alfo na 4,2,ampak povprečna hitrost mi je bila 70km/h,se pravi tam do največ 100km/h,drugač pa po predpisih
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-zdaj mi je jasno odkod enim tako niska poraba,potem ugotovijo da jim comp kaže bistveno manj od realnosti :lol:
-vi,katerim comp kaže več kot liter manj,kot da bi imeli montirane tuning boxe,mal pokukajte če je kaj priklopljeno na skupni vod :doubt: :lol:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-v nedeljo od MB do ZG in nazaj,po ac največ 140km/h,po compu 5,6 brez vklopljenega tuning boxa,v tem primeru mi comp kaže celo 3-4 deci več :wink:
Odgovori
  • Informacija