selesspeed menjalniki da ali ne?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Brajda
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156, GT, MiTo, Giulietta
Kraj: maribor

zanima me ce ve kdo kak se obnesejo, pa vzdrznost....
kupujem pa GT-ja tak da ce ma se tu kdo kak nasvet, lepo prosim
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

baje so imeli nekateri probleme z "robotom", drugace ni problema

vzemi rocni menjalnik, saj ves, k eno na dol vrzes :D
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Brajda
Alfa Junior
Alfa Junior

hehe. valda! samo sem mel tam eno ugodno varjanto, pa oprema je bla taka ko sem htel pa sem mislo da bi celo to vzel. drugac pa valda, kuplonga more bit :)
poco
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: nazarje

sam ga vozim tri leta in sem zelo zadovoljen, če lahko kje probaš, probej pa boš videl...
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Moj kolega ga ma tud in sm tud zadovoljen. Prestavla hitreje kot pi ročno lahko pri visokih obratih. pri nizkih mal počasnej, city mi je čist sfalen kr maš pri 70 km/h že v 5, pa še v šesto bi dal če bi jo imel. Drugač pa hitro in poskočno. Mal mu štroma vzame k prešolta ker kar mal luči ugasnejo :) pa navadit se ga je treba. Kr ene parkrat pri ustavlanju na bremzo prtisnu namest na kuplengo (ki jo ni) :)! Kar se okvar tiče pa nimam pojma, baje da morš edin na menjavo lamele pazit. To je moj mnenje, eni se bojo strinjal večina ne 8)
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Baje naj bi imela GT enak menjalnik kot ga ima GTA Selespeed, torej izboljšano/hitrejšo različico tiste, ki ga najdemo v 156 in 147 2.0ts.

Jst se menjalnika ne bi bal, če že bi se bal motorja kateri je v navezi s tem menjalnikom...
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

js sm mel 147 selespeed.čez en teden ko sm ga kupu mi je motor zaribal.bil sem skor 2 mecsa brez avta.pol ko popravimo pa se še selespeedu zmeša.ostal v 2 brzini.tko da me je koštalo motor +menjalnik čez 2 jurja€ za popravilo.avto je letnik 2001 in baje da so bili takrat slabši selespeedi kot od letnika 2003 naprej.pol sm pa lepo prodal in jtd vzel.avto kot se šika.osebno nikdar več tega menjalnika.fajn je ko menjavaš kot pri formuli sam tudi kadar gre u maloro kej spod 500€ ne pasaš.
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist

Oversteer se strinjam, jst bi se tudi bl bau motorja ki je v navezi! Cuore sportivo 147 mojemu prijatelju je tudi 1 teden po nakupu ribnla 2.0 t.s. 156! Ojnica plus zagorela je ker se je olje ujelo v zaščito motorja. Ga je pa popravu zelo hitr in sicer v dveh tednih dobil iz italije (alfe) obnovljeno mašino za 3500 eurou (nova čist tko za informacijo 2.0 T.S. iz alfine tovarne je 10000 evrou #-o ) in zamenjou še lamelo na menjalniku ker mu je glih tako ostala v 2 prestavi! Tko, da zame čeprou je mal offtopic 2.0 T.S. odpade kadarkoli, selespeed pa če bom meu dnar za GTA kamot :lol:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Selespeed in vsa ostala avtomatika. Zakon. Je pa res da sem vozil le avtomatike(sekvenčne) od l.2004 naprej. Noro dobro, moj naslednji bo sigurno kaj v takšni izvedbi :)
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

cvijo3 napisal/-a: in sicer v dveh tednih dobil iz italije (alfe) obnovljeno mašino za 3500 eurou (nova čist tko za informacijo 2.0 T.S. iz alfine tovarne je 10000 evrou #-o )
Na ePER najdem ceno za nov motor malo čez 5000€ tako kot so mi tudi pri Stepančičo povedali, da je 2.0TS v osnovi cca. 5000€ in je potem odvisno koliko se lahko pogaja oz. zmeni.

Mislim, da ima Foggy v svoji QV ganz nov motor iz tovarne in je bil cca. 3500€ :mrgreen:

Pri Selespeedu je pa treba pazit pri menjavi sklopke, ker je treba po menjavi te tudi nastavit ECU, da je nova - vsaj tako mi je povedal serviser, ko sem se zanimal za Selespeed :wink:
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist

V Kranju pri Podboršku sva s prijateljem dobila informacijo o 10 tisočakih, tko da nevem. bilo je pa pred kratkim to.
Brajda
Alfa Junior
Alfa Junior

ja pa sej tote 2.0jts mašine v gt niso iste ko so ble v 156 2.0ts al se motim?!?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Osnova je bojda ista...
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Overs[t]eer napisal/-a:Baje naj bi imela GT enak menjalnik kot ga ima GTA Selespeed, torej izboljšano/hitrejšo različico tiste, ki ga najdemo v 156 in 147 2.0ts.

Jst se menjalnika ne bi bal, če že bi se bal motorja kateri je v navezi s tem menjalnikom...
Zakaj? Sej a ni selespeed kombiniran z 2.0 JTS v GTjki?
Odgovori
  • Informacija